• Anonym (Lena)

    Pinsam möhippa

    Jag och min sambo har pratat om att gifta oss några år nu, och nu ska det äntligen bli av. Eftersom detta funnits på tapeten så länge har jag lagt in några diskreta kommentarer så fort ämnet kommit på tal - nämligen möhippan. Flera andra vänner i umgängetskretsen har gift sig och det har alltid varit samma stil, pinsamheter och i mina ögon ibland ren förnedring. Jag hatar det. Jag hoppas att mina vänner förstått vid det här laget hur jag står i frågan men är rädd att de helt enkelt struntar i det.


    "Lite får man väl tåla" eller "Hon måste ju offra sig lite för laget".


    Jag vill ju inte förstöra deras planering inför en eventuell möhippa genom att helt enkelt vägra utföra pinsamma uppgifter, men samtidigt vill jag ha trevligt utan att det ska vara på min bekostnad. Att gå runt på torget i utmanande bröllopsklädsel och sälja kramar eller dansa för småpengar eller fråga efter tips för ett lyckligt och långt äktenskap vet jag inte om jag skulle klara. Jag vet inte om jag skulle kalla mig själv blyg, men jag är lite reserverad och har hög personlig integritet och det skulle helt enkelt bli för pinsamt.


     


    Vad är det för fel på att äta middag tillsammans, glasblåsning, turridning, blomsterbindning, spadag med tjejerna, bowling, lazerdoome, vinprovning eller någon annan aktivitet som inte behöver kosta skjortan samt är riktigt trevligt och mysigt för alla.


    En annan aspekt som varit vid de senaste möhipporna är att kostnaderna dragit iväg genom taket. Vi kommer likt många andra att ta kuvertavgift vi bröllopet istället för presenter. Många av mina vänner har det lite svårt ekonomiskt och jag vill inte att det ska tillkomma en stor kostnad till som de kanske känner sig tvingad att betala och vara med på hippan, trots att de inte har råd. Det är ju inget jag kan rå över.

  • Svar på tråden Pinsam möhippa
  • FruW

    Jag tycker att du ska försöka prata med dina närmaste vänner, som kanske också är de som styr mest när det ska planeras möhippa för dig. Det är ju inte kul att behöva bli förnedrad, eller att gå runt och oroa sig i onödan för detta. Jag vill inte heller ha någon förnedring eller pinsamheter på min möhippa och kommer nog hinta om det till mina vänner innan de planerar något dumt. Jag tror inte att någon blir sur om du försiktigt talar om i förväg att du helst uppskattar någon mysig/avslappnad aktivitet utan press eller stress. Och blir de sura så har de ju helt missförstått grejen med att ordna en möhippa tycker jag, för det är ju tanken att bruden ska ha trevligt!

  • Chicita

    Min ena tärna (som inte blev tärna i slutänden men det är en lång historia så jag ska inte ta den igen) "hotade" med att fixa en riktig förnedringshippa trots att hon har vetat i säkert 20 år vad jag tycker om sånt.
    Hon menade att hon skulle ge igen för sin hippa. Och till saken hör att hon hade önskat en förnedringshippa som dock blev lite snällare än planerat då nästan alla hennes vänner sa nej till att vara med av olika anledningar och att hon blev förkyld så vi ville inte riskera något så nära inpå bröllopet.

    Så jag tog helt enkelt min svägerska (och andra tärna) åt sidan en dag och berättade om den andra tjejens planer och talade om att om det blev så så skulle jag gå hem och så kunde dom roa sig bäst dom ville på egen hand.
    Hon förstod och lovade att se till att det inte blev något sånt.

    I slutänden blev det precis som vi hoppats maken och jag.
    Hans bröder och deras flickvänner/sambos kom och överraskade oss gemensamt (flickvännerna = tärnorna) 
    Vi började dagen med go-cart.
    Jag hade haft migrän dagen innan så jag mådde dåligt av avgaserna och det höga ljudet + G-krafterna så jag gick åt sidan efter uppvärmningsvarven och lät dom andra köra klart.
    Sen åkte tjejerna och jag hem och åt och gick ut med hunden innan det var dags för nästa grej.
    Köpcentret där vi blev sminkade på Makeupstore och jag fick rita ett porträtt av maken medan jag väntade på att dom sminkades efter mig.

    Maken och hans bröder åkte och hade picnick efter go-carten och sen bowlade dom någon timme innan dom åkte hem och tog hand om hunden...
    När vi tjejer kom tillbaka efter sminkning så tog vi en försiktig dusch (utan att förstöra sminket Flört ) och sen blev det taxi ner på  en restaurang.
    Efter maten åkte vi hem så att hunden slapp vara ensam så länge och drack lite vin + drinkar och spelade sällskapsspel, Cranium och andra såna spel och skrattade tills vi hade ont i magen.
    Dagen efter åt vi en härlig frukost tillsammans innan dom åkte hem Glad 

Svar på tråden Pinsam möhippa