• xanthine

    Brud 2014 Västmanland

    MH2014 skrev 2013-06-24 07:29:20 följande:
    Har ni nån speciell budget?
    Tänkte, det finns ju massor med bra restauranger som även har catering? blir ju lite dyrare per person dock...

    Men hallå,,såg nu att du redan skrivit budgeten... Tror ni kan få svårt att få lite bättre matigare mat för det priset faktisktObestämd 
    När jag kollar på nätet på de företagen som finns i Västerås så är det dom priserna som är på buffé, more or less. Den vi hade tänkt oss kostade typ 250:- per pers och det var en matig italiensk buffé. Jag undrade mest om ni har erfarenhet personligen av något av företagen? Ifall det var någon annan som ska ha buffé via catering som är nöjd med sitt val eller liknande. Annars kanske vi tar den italienska i alla fall för vi fick det företaget rekommenderat av dom som vi hyr lokalen av
  • xanthine

    Idag har jag shoppat loss på Panduro bland annat. Kommer göra inbjudningar osv. själv Har allt nu utom själva kartongen som ska bli korten men den är beställd och kommer nästa vecka. 



     Hälften av gästerna kommer få en färgkombo, de andra kommer få en annan. Sen kommer vi ha olika typer av dekorpapper som gör att korten kommer kännas ännu mer individuella.




     Lite exempel på hur det kommer se ut. Slutresultatet dröjer ett tag Men nu har ni en inblick i vad det är för material vi kommer använda.
  • xanthine

    Just det! När jag var på Erikslund idag så gick jag in på Bellbox som är en ny frisör. Jag bestämde mig för att spontant klippa mig och här ser ni resultatet:



    Känner mig jättefin i lockarna som hon gjorde efteråt med hjälp av en plattång. Kan varmt rekommendera dem om ni är osäkra på vart ni ska göra håret - jag har helt klart bestämt mig. Otroligt proffsiga och lyhörda. Ska dit på måndag och göra en Wash&Blow innan vi ska fotograferas till vårt förlovningsfoto. Love it!  
  • xanthine

    I måndags träffade vi vår bröllopsfotograf för att lära känna varandra lite och ta lite testbilder. Här är ett första utkast:



     



    Foto: Mattias Franzén

    Hur går planerandet för er?  
  • xanthine

    Tack Den är en favorit! Ska bli kul med själva bröllopsbilderna sen. Btw så lutar det åt Helenas Kök & Catering för vår del. Fick ett proffsigt och bra bemötande vid första kontakt så vi ska spinna vidare på det nu.

  • xanthine

    Vi ska ju inte vara i Västerås utan mitt emellan Västerås och Enköping så avståndet är samma vare sig vi väljer ett företag i Västerås eller Enköping

  • xanthine

    Vi kommer inte skicka med separata OSA kort... Våra telefonnummer står med så gästerna får anmäla sig den vägen. Tycker det är bättre för då kan man undvika missförstånd - t.ex. det faktum att vi valt ett barnfritt bröllop. När de ringer och anmäler så kan man reda ut om det blivit missförstånd på en gång. Känns meckigare att behöva ringa upp någon som anmält sina barn via post. Men det är bara min åsikt

  • xanthine

    Nu har jag börjat tillverka våra inbjudningar. Hälften av gästerna får gröna, hälften får lila. Inbjudan och informationskortet kommer matcha... Men nu lägger jag upp en bild på ett lila inbjudningskort och grönt informationskort.



     Baksida inbjudningskort


     Framsida inbjudan


     Baksida informationskort


     Framsida informationskort
  • xanthine

    Har klänningen kommit MH2014? Lägg gärna upp en bild på hur det blev sen

    Jag hade en tanke om vilken typ av klänningen jag ville ha. Sen var jag i stan och testade lite för några veckor sedan. Och det visade sig att jag fastnade för en modell jag inte hade tänkt mig tidigare. Dock var den lite för dyr för min smak (16000kr). Hittade en klänning på en JenJenHouse (Kinaklänning) som var nästan identisk så jag beställde den. Om UPS håller sin leveranstid så borde den komma imorgon

    Har även beställt blommorna från USA eftersom jag inte vill ha riktiga blommor utan silkesblommor Mycket paket som är på väg just nu...

     

  • xanthine
    MsChevy skrev 2013-09-02 08:51:06 följande:
    Nä, det är det inte heller o det här landet är ju så himla vänligt mot folk som inte mår bra :( försöker verkligen klara jobbet men det är svårt pga värken o den depression jag kämpar med o samtidigt försöker jag hitta ett annat jobb i en annan bransch som inte ger kroppen så mycket stryk. 
    Samtidigt behöver jag verkligen ha ett jobb så vi kan lägga undan pengar så vi kan gifta oss nästa år o allt blir bara en ond stressande cirkel Gråter uff, va jag gnäller nu...
    Vad vill du jobba med då? Jag är personalchef och söker folk för det mesta nämligen. Men det kanske är fel bransch...
  • xanthine

    Jag ville inte ha riktiga blommor så vi beställde blommor från www.thebridesbouquet.com/. Kan varmt rekommendera sidan, vi är supernöjda.

    Vi köpte tärnbukett:



     3st corsage:


    Och så brudbukett:



    Detta var faktiskt ett väldigt prisvärt alternativ. Blommor + frakt gick på ca 800kr. Sen fick jag en faktura på importavgift på 200kr. Så det känns awesome!
  • xanthine

    I helgen fick vi veta att vårt värdpar av olika anledningar inte kan vara värdpar längre. Tjejen skulle dessutom vara min brudtärna.... Jag har gjort inbjudningarna själv och är nästan klar - där står deras kontaktuppgifter. Blev lite bridezilla-varning på mig kändes det som. Såg liksom inte lösningen på problemet.

    Men, vi sov på saken och då kändes det bättre. Det gamla värdparet har gått med på att ta emot samtalen för dom som vill anmäla tal och spex för att jag inte ska behöva göra om 70 inbjudningar. Min svägerska med man kommer bli vårt nya värdpar och en kollega/god vän kommer agera brudtärna. Så nu är det lugnt igen!

    Jisses, blev lite nervös där ett tag :) 

  • xanthine

    MH2014, jag var så uppe i min egen katastrof att jag glömde kommentera bilderna du lagt upp. Jag tycker att du ska köra på det stora halsbandet - det var jättesnyggt. Och sen ha några mindre blommor i den bakre delen av håruppsättningen Just det där med hår och smink tycker jag är svårt. Funderar på att anlita Harmoniq. Med konsultation skulle det kosta ca 3300kr. Hur gör ni? Vill ju gärna komma undan liiiite billigare men samtidigt inte tumma på kvalitén. Vill ha en helhetslösning med hår och smink från samma ställe.

  • xanthine

    MH2014, här är två inspirationsbilder (jag har köpt en hårkam som jag ska ha tillsammans med slöjan):



     


    Funderar på Salong Unik. Dom hade paketpris för naglar, ansiktsbehandling, konsultation för hår/make up och sen hår/make up på den stora dagen.
  • xanthine

    Jag fyndade vigselring på rea :) Jag var lite osäker först på vad jag tyckte om den. Men ju mer jag kollar på den, ju mer gillar jag den! :)



     Vad tycks? :)
  • xanthine
    MsThezzizen: Det är två ringar :) Den övre ringen är en rad med diamanter och vitguld och en rad med gult guld och diamanter. Jag tänkte inte så mycket på att man skulle matcha med en vigselring när vi bestämde oss för våra förlovningsringar. Den är extremt svår att matcha. Jag hade tänkt en alliansring, men när jag testade i butiken var det inte alls snyggt tillsammans. Är nöjd med matchningen av den ringen jag köpte :)
Svar på tråden Brud 2014 Västmanland