• Ponduss

    Brud 2014 Västmanland

    Hej alla brudar, i år är vårt år! =D Den 30 Augusti är datumet som jag kommer få kalla mig Fru, hihi!

    Jag och min blivande bestämde oss för giftermål för drygt ett år sedan men det är nu det börjar kännas som att det är på riktigt i och med att det är mer och mer grejer som bokas och köps in.

    Än så länge har vi bokat Badelunda kyrka och festen på deras kyrkskola. Catering har vi bokat AT Catering. Fotograf kommer vi ha 2 olika, en proffessionell som är kompis till min blivande. Han kommer ta våra porträttbilder. Sedan i kyrkan och på festen har jag en kompis som kommer ta bilderna, hon är hobbyfotograf och är väldigt duktig.

    Ringarna beställde vi nu under mellandagsrean på Albrekts guld, 50% på min ring och 25% på min blivandes, very nice price! 



    Tärnornas klänningar är även de beställda från Nelly på deras mellandagsrea, jag hade först tänkt att de skulle ha burgundy färgade klänningar men när jag såg denna klänning så blev jag helt kär i den så då beställde jag direkt. Marskalkerna och min blivande ska däremot få ha en slips i burgundy. Dem har vi köpt på Ebay, 80 kr för 3 slipsar.


    Även jag har hunnit prova klänning och jag tror att jag bestämt mig för en sjöjungfrumodell i spets som jag blev helt kär i.


    Manikyr och fransförlängning har jag bokat in hos en kompis till en kompis. Det ska bli så spännande med fransförlängning tycker jag. Skönt att slippa hålla koll på att lösfransarna sitter där de ska.
     
    Just nu håller jag på att kika lite smått på vart jag ska boka in sminkningen, någon som vet nåt ställe där de är duktiga?

    Hehe, jag inser nu när jag skriver över hur långt man har kommit egentligen, i planeringen, det känns helt underbart!

     
  • Ponduss
    fruLjunggren skrev 2014-01-03 12:55:22 följande:

    Hoppar in här jag med. :)


    Vi gifter oss den 26 juli i ängsö kyrka.


    Sjukt nervös redan. Kan inte ens se ett bröllop på tv utan att börja böla. Livrädd att jag ska grin ihjäl mej på mitt eget och inte ens kunna säga efter prästen. haha, kommer vara ett vrak när det är dags.


    Haha, jag kan inte heller se nåt bröllops-klipp utan att börja böla, men jag kan heller inte stå emot att gå in på youtube och kolla massa klipp, hehe. Jag tror garanterat att jag kommer böla på vårt bröllop. Jag ska dessutom sjunga för min blivande under vigseln, är så rädd för att jag kommer böla då så jag inte kan sjunga.
    MsThezzizen skrev 2014-01-09 12:01:07 följande:
    Pondus: superfin klänning, vart har du hittat den någonstans? Och för vilket pris? jag är ute o letar frisör o smink jag också.... Min frisör skall sluta! Dålig tajmning,! Jag vet att de har en duktig makeup-artist på kloak.. Vad har ni valt för fotograf?
    Tack, den har jag provat hos Ursulas, den kosta ca 8000 har jag för mig. Jag har kollat upp Harmoniq, tänker troligtvis sminka mig där. Deras  brudsminkning kostar 500, eller är det för billigt så det blir misstänksamt?
    Vår fotograf heter Jon, här är hans hemsida www.jonboren.se
  • Ponduss
    MH2014 skrev 2014-01-10 09:01:35 följande:
    Härligt! Ni har kommit långt :) Vad tvear du inför klänningen om? 
    Det jag funderade på var ifall jag skulle beställa likadan fast kinakopia. Men min blivande har sagt nu att jag borde köpa från butik så jag vet vad jag får. Tur att han inte är snål, haha.
  • Ponduss
    MH2014 skrev 2014-01-15 11:00:45 följande:
    jag säger Nej till kinaklänning!!! jag beställde ju två på prov föröver ett år sedan, ALDRIG. är inte i närheten så fina som i butik, om man tittar på de exklusiva märkena då. nån chiffong får de säkerligen till OK.
    Har du beställt den?
    Ja, jag har hört många som sagt också att just spets kan se hemskt ut, så jag köper den nog hos Ursulas. Dock så är jag mitt i en viktnedgång så vet inte exakt när jag borde köpa den. Tänk så blir den förstor tillslut :/
  • Ponduss
    MH2014 skrev 2014-01-17 08:21:11 följande:
    Ponduss - tror nog du behöver beställa snart, då det oftast är 4-7månaders leveranstid på brudklänningar!! Och hellre för stor än för liten,,duktig sömmerska fixar det!
    oj, så lång tid! Ja jag åker nog dit i veckan som kommer, hihi
  • Ponduss

    Idag har vi klurat lite på hur mycket alkohol vi ska köpa in, vi kommer köpa från tyskland och vi kommer bara ha vin, vitt o rött. Sen öl och färdiga drinkar på burk, typ mojito, cuba libre mm. 

    Hur mycket har ni andra planerat att köpa per person?

    Har ni koll på detta förresten? Bröllopsmässa nästa helg =)


  • Ponduss
    Maria466 skrev 2014-01-19 20:05:31 följande:
    Japp den mässan ska besökas :D
    Vi har oxå diskuterat det där med alkohol och kommit fram till att vi ska handla på systemet..... Där får man lämna tillbaka det som man inte öppnat  ;)
    MH2014 skrev 2014-01-20 07:47:44 följande:
    Vi köper oxå från systemet!!
    Men det jag funderar på är hur mycket man ska räkna på per person, typ ½ flaska vin/pers, 2 öl/pers.. hur har ni andra räknat?
  • Ponduss

    Vi måste också diskutera med våra toastmasters, vi ska ha min äldsta bror och min blivandes äldsta syster. Vi måste komma på hur vi ska dela upp uppgiften åt dem. Igår va jag till Ursulas med en utav mina tärnor och bestämde vilken klänning jag ska ha. Det blev inte sjöjungfrumodellen . Det blev en liknande i A-linje från märket Party Line. Så jag ska tillbaka om ca en månad och beställa den, hihi!

  • Ponduss


    Den här klänningen är jag 99% säker på att det kommer bli =) men jag ska testa en annan klänning i samma märke som ser exakt lika ut från bysten och ner, fast upptill är den V-ringad, ska se om jag hittar bild...

    Ja,här är den bild på den


    Så vi får se vilken av dem det blir, men det känns som att jag inte riktigt passar i V-ringad. Men den är så fin den med så jag måste få prova den med =)

    Min blivande ska ha en mörkgrå kostym och väst med en Burgundy färgad slips till.

    Jag måste få visa en bild bara från när vi tog lite bilder till vår bröllops hemsida.
    Bilden är tagen av min kompis som är hobbyfotograf, hon ska även fota under vigseln och på festen =)

  • Ponduss

    Så vi är några som ska gifta oss i badelunda ändå =) Jag älskar den kyrkan och miljön runt, kommer bli perfekt!

    Idag har jag och min blivande varit och köpt en kostym till honom, han är så snygg i den! <3



     Tidigare i veckan var jag och beställde min klänning också och den skulle komma redan på tisdag, hihi!
  • Ponduss
    milla87 skrev 2014-02-23 19:50:18 följande:
    Fin kostym! Vi ska nog börja leta efter kostym snart. Jag ska se om jag kan få mannen att köpa mörkgrå istället för svart, tror nästan det är snyggare :) Badelunda kyrka verkar populärt. Vi bokade den utan att ha sett den, men när vi sen var där så kändes det helt rätt. Så skönt också att vi ska vara i Badelunda kyrkskola efteråt, så man bara kan promenera över. :)
    Ja, vi tänkte också att han skulle ha en mörkare grå kostym först, men så provade han denna o tyckte om den bättre än den mörkare =) Hehe vi bokade också kyrkan utan att ha sett den, bara bilder. även kyrkskolan utan att sett den. Men i helgen hade de Loppis där i kyrkskolan så då åkte vi dit, så perfekt lokal! Efter det så smet vi in i kyrkan också och den var så mycket finare live än på bilderna, så mysig! =)
  • Ponduss
    Maria466 skrev 2014-03-02 09:06:31 följande:
    Vi har fått inbjudan till vigselmusikgudstjänst i Badelunda den 16 mars kl 18. Fler som ska dit?
    Hur fick du den inbjudan? Den borde väl komma till alla som ska gifta sig där i år? Jag har inte fått nån.. nu blir jag nästan orolig
  • Ponduss
    Maria466 skrev 2014-03-06 16:33:11 följande:
    Det låg ett kuvert i brevlådan när vi kom hem i fredags tror jag det var, förra veckan var det iaf. Ring badelunda församling i morgon och fråga. För man skulle anmäla sig senast den 10 mars. 
    Nu har vi också anmält oss till det, jag har noll koll på psalmer och sånt så det ska bli spännande =)

    I övrigt så blev jag nyss klar med inbjudningarna. Så de ligger i frankerade kuvert redo att läggas på lådan. Vi var även tvugna att dubbelkolla tid och datum med kyrkan så vi inte råkat skriva fel eller så haha. Såhär blev dem


    Förra veckan var jag också på min första provning av klänningen =D jag verkligen älskar den! de små ändringarna vi ska göra kommer bli så toppen! Fick bilden av hur det skulle se ut. 
Svar på tråden Brud 2014 Västmanland