• xanthine

    Brud 2014 Västmanland

    Hej tjejer

    Trodde inte det fanns en sån här tråd så startade en egen Men vad kul att det fanns.

    Vi gifter oss i maj nästa år ute på Ängsö  

  • xanthine
    MH2014 skrev 2013-04-02 12:35:15 följande:
    Hej och välkommen!

    ängsö är ju så vackert!! Bra val :)
    vad har ni för upplägg? Storlek? Osv....
    Oj, vart ska jag börja :-P

    Det blir 65 pers som gästlistan ser ut just nu (om alla kommer). Men det kan hända att det tillkommer mer folk innan vi är klara. Vi har bara gjort ett första utkast än så länge. Vi har ganska mycket klart för oss även om vi kanske inte styrt så mycket med det än, är ju trots allt över ett år kvar

    Själva vigseln kommer vara i Ängsö Kyrka och sen kommer vi ha middagen i hovsalen på Ängsö Slott  
  • xanthine

    Lite statuscheck från vår sida...

    Vi har nu kommit så här långt:
    - Kyrkan är bokad (Ängsö Kyrka)
    - Lokalen är bokad (Hovsalen, Ängsö Slott)
    - Gästlistan är klar
    - Toastmaster, brudtärna och brudnäbb klara. Best man på g.
    - Fotograf tillfrågad
    - Kläder till brudgummen klara (kan rekommendera Dressmann vid den här tiden på året, det är dunderbilligt att köpa kostym i studenttider Dessutom, om man lämnar lapparna på så kan man återkomma inom 6 mån om man behöver byta storlek)
    - Solist till kyrkan bokat
    - Vi har bokat övernattning för gästerna, ett hotell i stan och ett utanför stan 

    Och detta är i tankarna / på g just nu:
    - Vi ska proväta bröllopstårta på fästmannens födelsedag i början av juni
    - Vart ska man fixa hår och smink?! Tycker många ställen är ganska dyra. Var inne på Harmoniq först, men i deras priser ingår inte att man får testa frisyr och smink innan bröllopet, så det känns lite som ett riskspel.

    Vi kommer förmodligen köpa bröllopstårtan från Maxi Hälla. Vi var där och pratade och dom visade bilder på deras tårtor. Dessutom hade dom bra ställningar till tårtorna. Maten kommer vi ta från Cecilias Catering, sommarbuffé. Blommorna kommer vi köpa på Gideonsbergs Blommor. Vi bor där i närheten så det känns smidigt Vi har även tittat på hotellrum till bröllopsnatten. Jag var först inne på att vi skulle ta en svit på Stadshotellet. Men efter att ha kollat både där och på Skrapan så kändes Skrapan mycket bättre, dom skulle dessutom renovera tills nästa år så det kommer vara fräscht (är lite arbetsskadad efter många år i hotellbranschen så är kanske lite kräsen på den biten). Vi är också inne på att åka limo till bröllopet. Känns som bästa alternativet eftersom vi ska åka från centrala Västerås ut till Ängsö.. Kan ju inte åka häst och vagn direkt :-P

  • xanthine

    Jag har en liten fundering. Det är så att vi hyr själva lokalen av Ängsö Slott och köper alltså inte deras koncept med mat och personal utan vi kör catering. Jag har inte pratat med cateringföretaget eftersom det är 1 år kvar, känns tidigt. Det är möjligt att dom kan erbjuda personal.

    Men, om dom inte kan det... Då vet jag inte vad jag ska hitta på. Vi är nämligen inte från Västerås. Vi flyttade hit i höstas och vi känner inga fler än ett annat par och dom kommer vara värdpar på bröllopet.

    Vi kommer behöva någon som serverar bubbel när vi fotas, tar fram buffén och håller koll på den under middagen, dukar undan buffén, kokar kaffe och ser till att koppar och fat kommer fram och sen slutligen tar fram bröllopstårtan och dukar undan efter tårtan.

    Vi har köpt ett tillägg så städning + diskning ingår så det är inget som behöver fixas.

    Hur gör ni? Har ni sånt inkluderat eller har ni bekanta som gör detta? Jag vill inte att typ mamma ska känna att hon måste kuta ut i köket och koka kaffe - för hon är en sån som gör sånt och jag vill liksom att gästerna ska vara just gäster.

    Och hur många tror ni man behöver som fixar med detta om vi har ca 60-70 gäster? Två borde väl räcka? 

  • xanthine

    Idag var jag och hämtade ett paket I det låg vår caketopper som jag köpt genom auktion på Tradera. Vi är brunetter båda två och jag har inte hittat någon fin topper där både killen och tjejen varit brunetter. Men hittade på Tradera. Det är Edward och Bella ifrån Twiligt

    Jag är supernöjd! Imorgon ska vi proväta vår bröllopstårta. Ska testa att ha denna på och se hur det blir



     
  • xanthine

    MsChevy, jag såg att du skrev längre upp att du kände folk med fina bilar
    Vi var inne på limo först men den kommer inte kunna vända ute vid Ängsö Kyrka. Är alldeles för trångt där ute. 

  • xanthine

    Oh, Buick vore coolt! Men vågar kanske inte chansa på cab. Med frisyr och allt. Så en bil med tak!
    Vi gifter oss 10/5-14. Det är bara från Västerås city ut till Ängsö. Vi har lokalen tvärs över från kyrkan så det behövs ingen bil däremellan. Vigseln är kl 16... Så det är på eftermiddagen där. Sen kör typ mamma oss in till stan sen. Jag vet inte om det finns, men det absolut optimala vore om vårt bröllopssällskap fick plats i samma bil. Vi är 4 vuxna och 1 barn. Vet du någon med så pass stor bil? Går inte det så är det sak samma, det är inte det viktigaste.

    Vi tänker oss max 2000kr. Allt under det gör mig superglad för det här med bröllop är dyrt  

  • xanthine

    Vi är kluvna och tänkte höra om ni har några tips... Vi ska ha catering till vårt bröllop. Buffé närmare bestämt. Vi fick föreslaget ett cateringföretag men efter kontakt sa de att om man ville testa maten innan bröllopet måste man beställa buffé för 10 pers = 2500kr bara för att testa. Vi har ingen familj i närheten som vi kan bjuda in till stor middag. Dessutom tycker jag det känns onödigt. 

    Har ni något förslag på cateringföretag? Vi tänker oss att det ska kosta runt 200kr/pers. Vissa cateringföretag har ju restauranger också där man i alla fall kan äta deras mat och se vad det är för något dom serverar. Vill inte köpa grisen i säcken när det kommer till middagen på vårt bröllop.

  • xanthine

    Kanske var lite otydlig Vi hade tänkt oss en italiensk buffé från det stället men är inte insnöade på just italienskt. Vi vill ha lite varierad mat som är gott liksom. Festfat från Maxi eller CityGross är inte aktuellt. Vi vill liksom bjuda på något mer matigt än bara kallskuret. Tack för tipsen. Ska titta närmare på din vän vid spisen. Är inte från Västerås, bott här mindre än 1 år så det är inte så lätt att ha koll på alla företag

Svar på tråden Brud 2014 Västmanland