Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
 • Pagnie

  Orientaliskt bröllop

  usch tjejer jag har ett sådant dilemma nu att jag håller på att dö. ja helt ärligt så tror jag att jag dör.
  vaknade i morse och kollade mejlen och vad hittar jag? jo jag har blivit antagen till barnmorskeprogrammet.......I SKÖVDE!! va fan liksom. jag hade ju gjort mig beredd att vänta till våren och ta det i västerås. Jag hade gjort en sån fin plan med allt och så faller allt med detta lilla mejl. jag vill såååå gärna gå den här utbildningen.

  Jag åkte ner och pratade med min käre make och trodde att han skulle säga att jag borde vänta till våren och ta det då för då kan vi bo kvar och det blir jättebra.
  nej men tror ni att han sa det?
  NEJ!!

  han tycker att det här är skitbra och att jag borde börja och att jag kan bli inackorderad eller pendla i början och sen kan vi flytta. hade ju varit skitbra om han inte hade tackat nej till sin plats på masterprogrammet i örebro för då hade vi båda kunnat plugga.
  Men å andra sidan vill ju han ta det lugnt ett år till.
  här sitter man i en bra lägenhet och ett fast jobb och tänkte plugga i grannstaden nästa termin där man kan pendla enkelt utan problem och gratis med bussarna som går emellan och man kunde jobba extra på sitt jobb.

  eller så fick man då den andra lösningen. börjar med att pendla för att gå sin drömutbildning och bli klar redan till nästa vinter och ha allt klart. Men då måste man flytta och mannen man är gift med är världens bästa och stöttar till 200% och då blir det antagligen flytt till örebro. staden som vi båda trivdes asbra i och verkligen skulle vilja tillbaka till. så mannen jobbar då på sitt gamla jobb och jag pluggar och han börjar plugga sin masterutbildning i örebro nästa höst precis som han hade tänkt göra från början. bara det att han slipper pendla.

  vad fan gör man?
  jag har till i morgon kl 12 på mig att bestämma mig.

 • Pagnie
  kitkät skrev 2013-08-20 15:06:47 följande:
  Pagnie,
  Oj, vilket dilemma. Men du har två frågor du behöver besvara för att kunna lösa det.
  Är det verkligen så bråttom med att läsa programmet nu eller kan du vänta till nästa termin? 
  Har du någon chans att komma in i Västerås, tror du? 

  Om du vet att du har stora chanser att komma in på programmet i Västerås och kan tänka dig att vänta till nästa termin så är det väl inget problem? En termin hit eller dit gör faktiskt inte så stor skillnad! Du skriver ju att du ändå hade tänkt vänta till nästa termin. Du kan fortsätta med ditt jobb nu tills ni båda blir antagna till Örebro/Västerås.
  Yeeeeeeeey, då kommer jag ha dig i samma stad!
  Eller menar du att du inte vågar chansa och tacka nej och sedan kanske inte komma in på programmet i Västerås nästa år ändå? I så fall är det ju en risktagning. 

  Kan du tänka dig att pendla till Skövde? Är det inte lite väl långt? 
  Jag pendlade i två år mellan Örebro och Kopparberg, ca en timme med tåg. Och det är verkligen inte kul! 

   
  nej jag vet det är ett riktigt dilemma och det känns som att jag väntar. det var ju planen hela tiden. och även om det blir så då så kommer vi nog flytta till örebro för annars måste båda pendla och om vi flyttar så slipper R pendla.
  Och jag saknar ju som sagt örebro.
  Och nej en termin hit eller dit gör inte så mycket. jag trivs ju på mitt jobb och så. Och vi kommer ju sakta men säkert in i det här. då får vi tid att spara pengar och köpa det vi behöver och fixa den nya bilen. :D

  jag tror att jag kommer in för antagningarna med högskoleprovet var på 0.55 och jag har högre än det plus att jag ska göra det igen i höst.
 • Pagnie
  kitkät skrev 2013-08-21 21:31:38 följande:
  Vilket beslut tog du, Pagnie? 
  Tackade du ja till utbildningen i Skövde?  
  nope jag gjorde inte det. Dels för att det var i skövde. det är alldeles för långt. Och jag hade ju en plan så att säga. Vi som äntligen börjat leva ett riktigt liv och kunna köpa det vi vill och använda våra pengar skulle gå tillbaka till att bli fattig student. Så det är bättre att jag söker in till våren och tar det i västerås istället för då kan jag kanske jobba kvar halvtid eller något beroende på hur schemat ser ut och då behöver vi inte bli fattiga studentet.

  det går ju bussar mellan e-tuna och v-ås eftersom det är samma högskola så det blir mycket bättre så. så ägnar vi hösten åt att rusta upp lägenheten med nya möbler och grejer samt att jag gör klart dom kurser jag har och skriver högskoleprovet.

  sen kollade jag schemat och det var 8-17 5 dagar i veckan i alla fall till sista oktober så då kommer jag aldrig få träffa min man.
 • Pagnie
  kitkät skrev 2013-08-23 12:40:03 följande:
  Du tog ett bra beslut! Jag hade aldrig heller tackat ja till en utbildning så långt bort! 

  Den här tråden står still just nu. Känns trist att ingen är aktiv. Jag undrar hur goli och Mustikka har det på sina respektive bröllopsresor? Hoppas dom kommer hem snart och sätter igång den här tråden! :)
  Jag kommer ju behöva hjälp och råd nu inför mitt bröllop, som för övrigt är om 35 dagar(!) 

  Hur har tiden gått så fort?  
  oj är det så nära nu kitkät? det kommer bara flyga förbi ju. Du kommer vakna upp och så kommer dagen vara här snart ju. helt galet faktiskt.

  ja snart är vi ju alla gifta. då får vi starta en ny tråd helt enkelt. Inreda hemmet tråd eller skaffa barn tråd eller helt enkelt en vardagslivtråd.
  för så här tyst ska det då verkligen inte vara.
 • Pagnie

  Oj nu var det längesen man var in. Tråden kan ju inte dö än heller.
  jag bara jobbar och jobbar. försöker planera in vår resa v 44 och jobbar lite till.

  den 26/10 så skriver både jag och älsklingen högskoleprovet för att se om vi blivit något smartare. sen blir det semester. vart vet vi inte än. vet inte riktigt vart man kan åka en vecka i slutet av oktober. idéer?
  Och i vår är tanken att jag börjar plugga till barnmorska här i staden bredvid. hoppas jag kommer in men det borde jag och det tror jag.

 • Pagnie
  kitkät skrev 2013-09-12 11:22:12 följande:
  Jag är på en så olycklig plats just nu och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Igår var jag och hämtade min 6 meter långa slöja, eller den ska i alla fall vara 6 meter lång. När jag kommer hem så upptäcker jag att den är 3 meter lång bara! Men jag hinner inte upptäcka det innan dom har stängt, så jag har fått vänta tills nu kl 11. Och när jag ringer nu så är inte chefen på plats så jag måste vänta tills hon kommer! 
  Och nu är det bråttom, det är 2,5 vecka kvar till bröllopet.
  Jag orkar inte med mer motgångar längre! Jag borde vara i ett lyckligt stadie nu, innan bröllopet men det känns som att jag genomgår ett helvete med en motgång efter den andra. Jag vill bara att bröllopet ska vara över nu. Det sorgliga är att jag längtar mer till dagen efter bröllopet än till själva bröllopet. Och då är det ju uppenbarligen något som är fel!
  jag vet hur du känner kitkät. jag var också där precis innan bröllopet och allt kändes skit till och från. Men det blir så. Man är allmänt stressad och vill bara att dagen ska bli perfekt. Men när man väl kommer dit och dagen är där så slutar man tänka på allt skit som kan hända och man bara är och njuter. sen när dagen är över vill man bara uppleva den igen.
  Men håll modet uppe. det blir bättre.
 • Pagnie

  sorry kitkät jag hade tagit en paus från internet rent generellt men nu är jag tillbaka. och jag måste bara säga att du var helt sagolik. du ser ut som en prinsessa och klänningen blev sååååå vacker på dig. helt fantastiskt. jag är så avundsjuk. jag vill gifta mig igen. men hur som så var du underbart vacker.
  jag hoppas ni hade en helt fantastisk dag.

 • Pagnie

  åh vad roligt. jag vill också vara där igen. men nu är bröllopet över och man får leva på glädjen över att andra gifter sig helt enkelt.
  det kommer säkert bli en helt fantastisk dag tror jag. åh vad fina ni kommer vara och vad roligt ni kommr ha.

 • Pagnie

  äntligen kitkät!!!! jag var lite orolig att du var arg och hade lämnat oss. :( jag hoppas att du mår prima och att du har ett underbart liv som gift.

  Jo det är bara fint med mig. Jag och R har gått in i en ny del i livet och ni som jag kännt så länge borde veta det.

  Så nu planerar vi och väntar på en liten till sommaren. ska göra första ultraljudet 20 november så vi är så spända. Men det är fortfarande en hemlighet så inte så många som vet. men ni förtjänar att veta i alla fall. familjerna får veta på julafton.  Goli:

  vi får åka och hämta filmen och bilderna men har inte hunnit iväg mot stockholm än. så vi får nog ta tag i det snart tror jag. ska bli så spännande. men bilderna från de andra har vi ju redan fått så vi är inte helt utan i alla fall. svärmor tjatar dock ;)
 • Pagnie
  kitkät skrev 2013-10-28 13:22:52 följande:
  Åh,  vad kul, Pagnie! Grattis till er båda! Vad roligt att höra! Vet du vad det läskiga är? Att idag så tänkte jag på dig och undrade om ni hade satt igång med bebisverkstaden? Jag tänkte "Undrar hur det går för Pagnie och R med bebisverksta'n? Har dom satt igång ännu? Är hon kanske redan gravid men inte har berättat för oss ännu?" Och så kommer jag in här och läser att du är gravid! 
  Vilken vecka är du i? När satte ni i gång och hur lång tid tog det innan du blev gravid?
  Haha vilket sammanträffande. går in i vecka 7 på torsdag så jag har en lång väg kvar. men det går rätt fort ändå. kom hem från att ha hälsat på familjen nu och fick med mig mycket saker hem från syrran som har en ettåring. ett babygym, babysitter, bärsjal, bärsele, hur mycket bebiskläder som helst, böcker, badstol och hur många gravidbyxor som helst. haha. så nu har vi en hel del av det vi behöver.

  Vi satte faktiskt igång i juni så det tog ca 4 månader att bli gravid. gick väääääldigt mycket snabbare än vad vi trodde att det skulle göra. hade ju lätt räknat med ett år. men nejdå. vaknade en morgon och kände att nu var jag nog gravid. och ja det var jag ju. så 25:e juni kommer han som R nu tror att det är. jag tror på två för jag har mage redan nu. och alla dessa symtom. Men vi får se. ultraljud 20/11 som sagt.
  många vi känner som har problem men jag är tydligen överfertil. haha

  så får vi se sen när det blir din tur och goli med för den delen. vi får ju starta en efterbröllopettråd. haha. som tar upp inredning och barn tycker jag. haha.
  vad roligt att ni kommit igång med lägenheten nu då. ja men det tar ju lite tid att få allt i ordning. vi har ju bott här snart ett år men ändå inte fått ordning på allt. det tar den tid det tar helt enkelt. men det är ju roligt också att allt inte blir klart på en gång. då har man mycket längre inredningstid. hihi

  hur trivs ni i lägenheten då? känns det bra?
Svar på tråden Orientaliskt bröllop