Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
  • Pagnie

    Orientaliskt bröllop

    Lavelii skrev 2013-05-15 22:48:46 följande:
    Kitkät

    hahaha!! Ja, det har hänt nu ett par gånger!! Solig 
    Sitter och kollar runt på etsy nu... så mkt fint!!

    Jag tänker vitt/champagne färgtema med eventuellt detaljer i guld... (känns som det är ganska så standard, förutom rött/vitt!). Är lite osäker på guld dock just nu och lär väl bestämma mig först när jag kommer till dekoratören...
    Dels är jag osäker för att jag inte är en "guld" person (använder EXTREMT sällan gult guld t ex). Tycker att det kan se "trashigt" ut om det inte görs med fingertopskänsla. Måste se smakfullt och elegant ut. Är också rädd för att det på bilder sen kommer se mer gult ut (t ex rosetten runt stolarna, vitt överdrag och guldigt band). Däremot så ska t ex text och så på inbjudningskort, placeringskort osv vara guld folierade. Inbjudningskorten vi fastnat för nu är champagnefärgade med guldigt sidenband. 

    Men är det bara jag som tycker att guld ibland kan se för gult ut? Vill ju ha en varmare ton av guld... Äsch vet inte hur jag ska förklara... men vill inte att det ska se ut som att man kommer in i något osmakligt kungligt slott som har massa guld krimskrams och detaljer bara för att guld associerats med rikedom hahaha... Förstår ni hur jag menar eller är jag ute och cyklar?! haha...

    Vill ju träffa dekoratören NU, så att jag kan få ordning på mina idéer, tankar, funderingar och sen höra vad han tycker/tänker/anser...

    Antar att ni alla redan träffat era dekoratörer?
    vi träffade vår dekoratör 2 april så det var ett tag sen. Men vi har ett möte till med honom den 29:e maj. Då ska han ha plockat fram prover av blommorna och så också så vi får se det. Sen ska vi spika det sista.
    Men när vi träffar honom nästa gång så är det ju bara 6 veckor kvar till bröllopet. Då kommer det verkligen vara på riktigt.

    Helt galet vad fort det går.
    hum det där med guld är svårt. vi har ju silver just av den anledningen att guld kan vara såååå olika. det marinblå har däremot varit svårare då det finns många varianter av det så jag förstår helt vad du menar. Men när jag var hos dekoratören så var det exakt rätt nyans dom hade. så det känns ju som att dom borde kunna få fram det du vill ha.
  • Pagnie

    gud vad mycket ni skrev nu. gjorde min morgonläsning där. haha. bara att köra på. Känns som ni alla har gjort rätt mycket i alla fall.
    Vet inte ens vad vi har och inte har gjort. usch måste nog kolla lite på det.

    arrangörerna har vi träffat flera gånger för jag är en jävla kontrollfreak och ska ha kontroll på allt. träffade dom i mars sist och kollade lite på kontraktet och la till lite saker som dom skulle få fixa. bland annat den vita chokladen.

    Dekoratören träffade vi 2 april och igen ska vi träffas 29 maj. dom fixar både utsmyckning och blommor

    fotografen vi har är robertsfoto och jag tycker faktiskt om hans fotostil MEN vi har ändå tagit in 2 fotografer till. det är faktiskt två vänner till oss som är jätteduktiga. Den ena är en tjej som kommer sova med mig natten till bröllopet och kommer sedan vara min svans hela dagen. och hon går verkligen all in. hon kommer säkert kräla mer på golvet än att stå upp haha.
    Den andra är en man också en vän och han kommer följa sambon heeeela dagen. tror det kommer bli jättebra.

    frisören har jag träffat nu 8:e maj och hon var verkligen grym, ska träffas igen 1:a juli. Då åker löshåret i. är så nervös och längtar så mycket. kommer bli helt galet bra tror jag. Har ju aldrig haft löshår men har alltid velat ha. haha.

    limousine är bokad sedan mars. blir en hummerlimousine i silver. kommer bli hur bra som helst. Kitkät kunde inte ni välja rolls royce via lokalen? det ingick i alla fall i våran. känns ju som att panorama borde ha lite valmöjligheter eller att man hade kunnat förhandla det?

    Tårtan känner jag egentligen också att den inte spelar såååå stor roll. bara den är snygg. tårtor är ju tårtor och jag tycker inte riktigt att man kan misslyckas med dom. Men vi kommer ha en med flera våningar. kommer bli jättebra tror jag.

    Nästa projekt i det hela är att vi måste ringa vår Dj och boka ett möte och gå igenom spellistan. Det är något som jag verkligen INTE har koll på. vi har ingen aning om vilken musik vi vill ha och vad som egentligen passar på ett bröllop.
    Det kommer bli svårt.

    Vi måste dock ringa dawoul zurna igen och bara bekräfta bokningen. för dom var faktiskt svårast att få tag i till hela bröllopet. vi sökte vääääldigt länge. Men nu har vi dom i alla fall.

    Just ja vi måste bestämma möte med prästen också. det kommer bli en utmaning att försöka få ihop det med allt jobb. Helt galet.

    Men nu är jag som sagt helt galen på allt småplock som är kvar. Toalettkorgar, såpbubblor, servetter (eller inte?), örhängen, diamanter på borden eller inte?
    Fjärilar att ha i blommorna.
    Skicka upp khom loy eller inte?
    Eldshow eller inte?

    Nej usch nu blir man bara mer galen bara av att tänka på det.

  • Pagnie

    Kitkät - nu har jag beställt ett paraply. Får se hur det blir nu när jag får det. men det kan ju ta en stund i alla fall. men det kändes som att det var dags med tanke på att det börjar dra ihop sig och det kan ju ta upp till 30 dagar att få det.

  • Pagnie

    ja då är det nog dags att du kollar upp det goli. dekoratören är ju en utav dom viktigaste punkterna tycker jag. haha.
    Men det ska nog lösa sig ska du se.

    Ja 6000 tycker inte jag är speciellt mycket för att få det uppsytt så jag tycker han ska köra på. All in så att säga. R hyr ju sina kläder då han inte vill ha en kostym men han vill inte köpa något han aldrig kommer använda igen. så han kommer ha longjacket/frackcoat någon kombo av det båda om jag förstod butiken rätt. Han kommer vara marinblå.

    What?! ikea kan ju vara väldigt roliga måste jag säga. haha. men vad roligt då får ni ägna några månader åt att sätta ihop ikeamöbler då. alltid lika roligt. kom ihåg trälimmet bara :D
    Vi kommer ju också köra ikea och fan vad vi ska skruva. Längtar verkligen till augusti. känns som att allt börjar då. livet liksom.

    Vi skulle ju ha kört igång med bebisverkstaden denna månaden och jag vet att jag har ägglossning nu så jag är lite besviken på mig själv för det känns som man slösar tiden nu. MEN jag tog beslutet att det är dumt att börja nu ifall det går på en gång. träffade dessutom en patient tidigare som var i v 8-9 någon gång och mådde så sjukt illa så hon behövde bli inlagd.
    Skulle det fungera för mig nu så skulle jag vara i ungefär samma vecka så nu sköt vi på det. känns ändå rätt bra faktiskt. då hinner vi med resan i höst också och så hinner vi spara upp lite mer innan bebis kommer också. R har ju fått för sig att jag är överfertil och att han har superspermier så vi får väl se hur det blir med det.
    Men ja då kör vi bröllopsnatten istället och smekmånaden så får vi se om man har tur och kommer hem och är befruktad.
    bara för att komma lite off topic. men hoppas ni accepterar det ändå. haha

    nej jag håller helt med. ett barn ska inte med på möhippan. enkelt.

    du det är nog en terapitråd för oss alla. vad skulle jag göra utan er alla va?

  • Pagnie

    haha ja men verkligen. men det är ju rätt roligt också måste jag säga. helt underbart att se allt när det blir klart. haha.
    Ja men det är ju halva grejen när man flyttar till nytt. dock brukade vi alltid ta sängen först. eller sovrummet rent generellt för det är ju där man hittar lugnet.
    Usch vi var ju borta i helgen och fan vad jobbigt det var att sova i en annan säng. kommer aldrig vilja sova i någon annan säng än våran. haha

    Ja det känns jätteskönt. men samtidigt lite jobbigt, men det som stressar mest är alla idioter som inte har några förutsättningar men ändå blir gravida. man blir bara arg. trött blir man också. tillsammans 1 år och sen gravida. men jag måste helt enkelt bara slå av det där och skita i det. vi kör helgen innan bröllopet och that´s it. kände det nu också nu när jag vet att visst det är slöseri MEN jag kände mig ändå inte helt redo att göra det riktigt än. känns liksom inte fel när kondomen åker på ändå. många känner ju att det känns som ett hån men jag känner inte alls så. så i det avseendet så var det nog klokt av oss faktiskt. och nu har jag så mycket annat att ta itu med innan så det bli nog bra.
    Ska hålla mig sysselsatt.

    inköpslistan börjar bli lång nu. Men R sa att vi måste köpa surfplattor för det är bra för barnen sen. haha. han är för gullig.
    Så nu blir det sådana, bil, tv, dator till mig, nya bokhyllor, soffa, soffbord och byrå samt massa mattor sen när vi nog klara. haha

    ja skoja inte. nu är det 57 dagar kvar. räknar ner sakta men säkert. bebisverkstaden startar om 47. det kommer gå jättefort. om 1 månad så kommer jag vara så nervös så jag kommer dö.

  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-05-17 01:45:35 följande:
    Jag blir lite orolig när ni säger att det är SÅ viktigt att träffa dekoratören, men jag förstår inte riktigt varför det är så viktigt att träffa han? Kanske jag borde prata med George på Panorama och fråga om det, men vad jag förstått så är det via Panorama som vi tar dekorationen!
    Men här pratar ni om att träffa dekoratören flera gånger och gå igenom prover etc. Då blir jag lite orolig och tänker att det kanske är jag som är knäpp, men jag kommer verkligen inte på något som jag känner att jag vill ta direkt med dekoratören! Goli, jag hade heller aldrig hört talas om att man ska träffa en dekoratör, men det kanske är vi som har missat det bara! Haha.  

    Jag har ju tänkt att vi vill ha lokalen som den är, men jag vill ha andra gardiner (gillar inte dom som är nu, jag vill ha vita draperier istället) och det är ju Panoramas ansvar. Och så vill jag inte ha så mycket dekoration förutom på gästborden (typ lite ljus i kandelaber med blommor kanske) och såklart brudbordet! Brudbordet vill jag ha väldigt simpelt, jag vill inte ha massa krimskrams runtomkring! Lokalen är otroligt vacker som den är, så jag vill inte smycka ut den för mycket. Och då känns det inte som att jag behöver träffa en dekoratör för det. (Anledningen till att jag skriver "jag" är för att min fästman inte bryr sig ett dugg om dekoration). Eller vad tycker ni? Borde jag be om att träffa dekoratören ändå? 

    Pagnie,
    Vilken paraply har du köpt? Visa! 

    Goli,
    Har ni hört talas om IKEA HANDLA - kort? Det ansökte jag och brorsan om när vi flyttade till en gemensam lägenhet som studenter och behövde handla möbler på avbetalning. Vi hade inte heller någon inkomst, men det gick bra ändå. Och ingen behöver gå i god för en! Kolla upp det! Då får ni ett IKEA HANDLA - kort som ni drar när ni handlar era möbler, upp till 60 000 kr. Det är räntefritt i 6 - 12 månader, ni bestämmer, beroende på hur ni lägger upp delbetalningen! Det är riktigt smidigt att bara dra kortet när man handlar! Här kan du läsa mer om det: secure.ikea.com/ms/sv_SE/customer_service/han...

     
    ja det är nog en smaksak helt enkelt. vill du träffa honom gör du det och känner du inte att det är nödvändigt så behöver du nog inte. Vi valde ju stolsöverdrag, rosetterna, brudbordet vilka blommor vi ska ha på och hur bakgrunden ska se ut, vi bestämde hur centerpieces skulle se ut på alla borden då vi valde höga martiniglas med gelekuber i botten och ledlampor sen blommor ovanpå och sen ett blockljus i mitten. sen bestämde vi även hur vi ville ha dekorationerna i kyrkan och även vilka buketter tärnorna ska ha och även min och sen corsagerna till killarna och även blommorna som männen i närmsta familjen får.

    Vi gick bara igenom det lite löst när vi pratade sist och nu när vi träffas igen så har han med prover på allt så vi ser hur alla blommor blir tillsammans osv.

    Detta beställde jag så får vi se hur det blir. :D

  • Pagnie

    ja men man gör ju precis som man känner kitkät. inte tycker jag att du behöver bry dig om att träffa dekoratören om du känner dig lugn med att förmedla det via honom. kör bara på det som känns bäst så blir det nog jättebra.

    Jag eller snarare vi ville jättegärna träffa dekoratören för att gå igenom precis allt in i minsta detalj. sen vill vi ha lite annorlunda med blommor och så också. Jag vill liksom gå igenom varje liten detalj in i det minsta för jag är en sån jävla kontrollfreak och R är faktiskt lika på den här punkten. därför träffar vi dekoratören. Men det känns jättebra för oss i alla fall att göra det. nu känner det som att jag har kontroll. :D

    Goli: jag såg allt bilderna på fb om att ni hade varit på stranden. det såg ju inte liiiiite skönt ut det där. en annan har ju jobbat hela kvällen så här har det inte blivit någon strand direkt ;)

  • Pagnie
    Lavelii skrev 2013-05-18 14:43:17 följande:
    Hade kunnat tänka mig denna  www.romance.se/index.aspx t&Lang=sweden&PId=1184746 , fast inte i svart! Och med ett sidenband som håller ihop kortet...
    Men det finns inga andra färger av den... och de kort som påminner om denna (och finns i andra färger) ser tråkiga ut... :-/
    www.romance.se/index.aspx?type=PrintProduct&L... 

    Även denna har jag kollat på tidigare... www.romance.se/index.aspx?type=PrintProduct&L... 

    Ja, nu bombar jag tråden med massa kort... :-/ 
    ja jag förstår din frustration. det är helt galet svårt att välja kort och inga kändes bra. var precis i din situation när jag skulle välja och det går verkligen inte.
    Därför gjorde jag våra själv. det är inget du kan tänka dig att göra då?
  • Pagnie

    kitkät - Min är rundad längst ned. har inte bilden på datorn nu. Men som sagt 3 meter och rundad. Men jag har nu bestämt mig för att min slöja kommer få vara oanvänd för jag kommer känna mig myket vackrare utan den så det blir ingen slöja för min del.

  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-05-21 13:29:58 följande:
    Pagnie,
    Ska du alltså inte ha någon slöja alls? Kommer du inte ångra dig då, det är ju bara en gång i livet man kan bära en slöja Glad

    Och tjejer, har ni funderat något på hur ni vill att dukningen ska se ut? T ex hur servetterna ska vikas, hur många glas (öl, vin, vatten etc) och vad för dekoration? 
    Nope kommer nog inte ha det. Jag känner mig alldeles för instängd och känner mig inte vacker alls i den. känns jätte konstigt. Vill vara lite avslappnad och jag skulle ju ändå bara haft den i kyrkan. Så jag tror att det kommer kännas mycket bättre utan den faktiskt.

    Ja du har en poäng men det är endast en gång jag får chansen och känna mig så där vacker och ha en sådan klänning också så då vill jag inte förstöra den känslan.

    oj ja dukningen. den har man funderat massor på. herrgud. men exakt hur den ska se ut får bli ett senare problem. alla dessa småsaker känns helt galet.
Svar på tråden Orientaliskt bröllop