Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
 • Pagnie

  Orientaliskt bröllop

  goli skrev 2012-11-17 15:49:57 följande:
  Tycker absolut att ni ska be om provsmakning på Panorama! Om det är ngt ni är missnöjda med så finns det alltid tid för förbättringar.

  Vet inte om jag skrev detta tidigare, men en bekant till oss hade sitt bröllop på prince palace i stockholm och jag har själv varit där på bröllop för jättemånga år sedan. Och det enda jag minns av den festen, förutom att det var en jättevacker lokal, var att maten var riktigt riktigt dålig. Allt var så torrt och det var upplagt konstigt. Det skulle föreställa persisk mat men det kändes mer som att en icke-iranierhade försökt imitera persisk matlagning. Så ja, som sagt, det minnet bär jag med mig än idag. Iallafall, vår bekant bad aldrig om provsmakning utan gick på ett annat bröllop i samma lokal före sitt eget och fick då smaka på maten. Så han pratade med kocken, som faktiskt var iranier (!) och bad om lite menyförändringar och mer konkret kritik på matlagningen. Men det slutade med att det inte alls blev gott och det är de fortfarande ledsna över idag. Sen betalade han en massa extra också för annat som han ville ha men allt gick snett. T ex så bad de om glass till efterrätt och istället för att lägga upp glassen i fina skålar och sånt så såg det ut som att de bara hade köpt big pack-glass och hällt över det i en stor skål. Sen fick folk köa för att hämta glass och kan gissa att gästerna fick milkshake istället!

  Ja, jag har sagt det till henne. Jag har t o m sagt att hon inte behöver prata om det med mig, utan det jag försökte ta upp med henne var hennes attityd gentemot mig och sen skrev jag att hon alltid kan prata med mig om vad som helst och att jag alltid ska stötta henne no matter what. Sen fick jag typ samma svar tillbaka, lite nedlåtande. Men då blev jag arg och sa ifrån och hon bad om ursäkt. Men nu är det bara konstigt, det var ju inte så att jag ville ha en ursäkt av henne, tycker bara inte om att bli behandlad så. Jag har aldrig och skulle aldrig bete mig så mot henne, så nu vet jag inte ens vad jag ska säga till henne mer. Får väl ringa henne när jag kommer hem till julen.

  Nu till roligare ämnen, när det gäller bröllopsnatten så hade vi tänkt ta in på hotell. Har aldrig bott på hotell innan så det ser jag fram emot. Plus att vi kommer ha så många gäster som kan behöva lite platser så det blir nog bäst för alla. Får vi AT i en annan stad så kommer vi ju inte ha en plats för oss själva och det tycker jag är jätteviktigt, måste fira bröllopsnatten själva ju... Skrattande Men vi har inte hittat ngt hotell än. Några tips? Hur ska ni själva göra?
  kolla hotellet vi ska vara på. det verkar asnice
  sambon har bestämt att vi ska till sthlm och bo på hotell i december. vet inte om jag sa det. han är i alla fall väldigt hemlighetsfull så vi får se vad det är han planerar.
 • Pagnie
  kitkät skrev 2012-11-17 21:52:19 följande:
  Vi kommer troligtvis också bo på hotell. Jag och min fästman ska ju flytta ihop till en gemensam lägenhet först efter bröllopet. Så första natten som gifta kommer vi tillbringa på hotell i Södertälje eller Stockholm och natten efter det ska vi tillbringa i VÅRT GEMENSAMMA hem, i Örebro. Så det är mycket att längta till just nu, bröllopet och att flytta ihop i ett helt nytt hem som är VÅRT, med nya möbler och ny inredning... allt! Vi kommer börja om från scratch och bygga ihop ett gemensamt hem. Just nu har vi ju varsin lägenhet, jag vill inte bo ihop innan äktenskapet! Är lite traditionell av mig, ja. 

  Hursomhelst, tillbaka till bröllopsnatten. Jag har hittat ett jätte mysigt hotell/pensionat i Södertälje som ligger precis vid en sjö. Det ser riktigt, riktigt mysigt ut med fin utsikt. Däremot är rummen inredda med gammaldags stil och det tycker jag inte om riktigt. Men samtidigt så är utsikten och läget oslagbart! Så jag vet inte. Det känns som om det är smidigast att övernatta i Södertälje, där bröllopet kommer äga rum. Då slipper vi ta oss till centrala Stockholm mitt i natten och krångla med skjuts osv. Men det finns inte så mycket att välja på i Södertälje direkt. Det finns ett SPA-hotell, fyrstjärnigt som är fint. Men hotellet vid sjön känns mer romantiskt.  Gå in på www.torpapensionat.se/ så får ni se vad jag menar

   
  åh vad härligt det låter. Du är väldigt traditionell av dig måste jag säga men det beundrar jag dig lite för. Vad roligt att ni bor i Örebro. jag och sambon flyttade från örebro i agusti. :D
  Vi flyttade ihop redan efter några månader tillsammans då vi båda pluggade och det blev billigare så. Så vi bodde ihop uppe på grankotten på 22 kvm. om du vet vart det är kitkät. Sen bodde vi i brickebacken tills vi flyttade nu. synd att vi flyttade annars hade vi ju kunnat ta en fika :(

  Men det där med sjön låter ju bara såååå romantiskt. Men håller med dig, gillar inte heller sådan där lantlig stil riktigt.

  Fan vi var inte till kungens kurva idag och såg nya twilight filmen och efter det gick på runt och kollade möbler på mio och chilli. fan vad mycket fint dom har.
  Vi ska ju köpa massa nya möbler efter bröllopet så vi spanar redan nu. har du sett chilli kitkät? finns ju i örebro. helt underbar affär.
 • Pagnie
  goli skrev 2012-11-17 22:47:43 följande:
  Aj då, inte kul med magont! Ja du, enda huskuren jag tror på, förutom te med honung o lime, är plommon! Plommon, plommon och åter plommon mot förstoppning, funkar bra för mig. Därmed inte sagt att det är förstoppning du har! Skrattande Bukar du ha ont i magen? Stress, dåliga matvanor/tider, laktosintolerant? Usch, förlåt! En ovana att poke men så fort ngn säger ngt medicinskt så e jag där med mina miljoner frågor. Förlåt för det och hoppas det känns bättre nu! Själv hade jag magbesvär från det att jag var 10 år till ung 17 och blev inlagd på sjukhus såååå många gånger. Till slut skickade de en psykolog till mig för de hittade inget fel, trodde det var psykiskt. Det var ingen som trodde mig förutom mina föräldrar, snyft. Efter 7 år, som sagt, var det någon som skickade mig till en magtarmspecialist och direkt när han hörde mina symtom sa han att jag var laktosintolerant. På den tiden var det ganska okänt. Men efter en laktosfri diet blev jag bra!

  Säg till annars om det inte blir bättre så skriver jag ut lite morfin till dig, tjejen! Det löser allt! Skrattande
  haha det kan nog säkert vara stressen. men vet inte det krånglar hela tiden nertill så att säga. haha. har hela min uppväxt haft problem att gå på toa då jag typ aldrig velat göra det. fråga mig inte varför jag var nog bara knäpp. nu funkar det bra men jag tror dock inte det är förstoppning nu. men jag är palpöm över vänster fossa och lite högre upp.
  Nej jag brukar egentligen inte ha ont i magen. stress- massor, dåliga matvanor - njae inte direkt nu när svärmor gör mat, hinner äta gör man ju inte alltid.
  Dock är läkarna lite konfunderade då jag sökt för att jag har någon konstig känsla i min livmodertapp. så vet du något om vad det kan vara får du gärna berätta det. har en punkt på höger sida av tappen som gör ont om man petar på den. inte ont vid sex eller så men det känns liksom hela tiden men gör inte direkt ont. men om gynekologen petar på det gör det ont och strålar ut i benet. höger ben alltså.
  Har inga blödningar, inga konstiga flytningar, inga svullna äggstockar eller knölar eller något irriterat eller något alls.
  Nu ska dom dock skicka mig på MR då 4 gynekologer inte kan hitta problemet. härligt va?

  Så där fick ditt läkarhuvud något att fundera på. Hur gick vi från bröllop till vårdrelaterade problem va? haha

  haha ja jag får ta lite plommon och lite nabat och sen får vi se om det löser sig. Men fan ska vi inte ta ketogan framför morfin? det är väl mindre bieffekter va?
 • Pagnie
  kitkät skrev 2012-11-17 22:57:28 följande:
  Vad go' du är. Ja, lite traditionell är jag allt! Jag tror det kommer kännas speciellt, när vi vaknar upp i vårt gemensamma hem för första gången, som ett gift par. Ända sedan jag var yngre har jag velat uppleva just det.

  Haha, ja jag vet, du har berättat det förut - att du bott i Örebro. Grankotten känner jag till! Jag har också bott i Brickebacken, på Granrisvägen tror jag det heter, precis vid Brickebacken Centrum. Men det var när jag precis flyttade till Örebro, för 7 år sedan. Jag är ju född och uppväxt i Sthlm, men flyttade till Örebro för att plugga och sen blev jag fast här, när jag träffade min blivande man. 
  Ja, det är väldigt synd att ni inte bor kvar, vad kul vi hade haft annars - träffats och planerat bröllop bakom våra respektives rygg! Det hade slutat med överraskningsbröllop för dom. Hela bröllopet hade blivit en överraskning för dom! Haha... 

  Ja, visst är hotellet/pensionatet romantiskt? Jag får se hur vi gör, får väl försöka se charmen i rummens lantliga, omoderna stil!  Tänk att vakna dagen efter bröllopet och sitta på verandan vid sjön och avnjuta första frukosten som fru och make! 

  Vi var också och tittade i möbelaffärer häromdagen. Vi var inne i en sängbutik. Deras sängar var riktigt sköna, men vi vart mindre sugna när vi fick veta att sängen vi gillade mest kostar 75 000 KR. Då tackade vi för oss och gick ut.  
  Ja, jag älskar Chilli, dom har så mycket fint. Vi kommer nog handla en hel del inredningsprylar därifrån sen när det är dags.  Vi har även en affär här i Örebro som heter RS Möbler. Den finns nog bara här tror jag. Dom har riktigt fina och prisvärda soffor i olika modeller och färger. Man får välja hur soffan ska se ut, alltså modell (divan eller ej divan, osv) och sen vilken färg/färger man vill ha soffan i, så får man en egendesignad soffa typ. 
  haha ja just det det sa jag kanske. jag har svårt att hålla koll på allt jag säger. haha. Ja vi bodde också på granrisvägen. 28 var det vi bodde på.
  Ja det hade varit så roligt. men så envisades vi med att flytta. va fan det är illa. Jaja vad gör man inte.

  ja visst har dom. det är underbart. en soffa måste vi skaffa. kanske ska åka till örebro och kolla på den där affären. vi bor ju faktiskt inte längre bort än vi kan åka en snabbvända dit över dagen. haha.
  Vi kommer nog faktiskt också köpa en hel del på chilli. jag hittade en soffa jag älskade där idag men sambon säger att den är för djup och för mjuk. men den ska ju vara stor och mjuk och mysig. eller hur?

  Ja vi måste också hitta säng men fan det är dyrt. vi har 160 nu så vi tänkte ta 180 sen. Vi tänkte köpa madrasser som vanligt och sen köpa en tempur bäddmadrass. vad tror du om det?
 • Pagnie
  goli skrev 2012-11-17 23:00:03 följande:
  Wow ni har kommit långt i era hotellplaner! Jag sitter fortfarande o kollar bilder och sånt. Har ni bokat redan? Och Pagnie, jösses vilket hotell! Ser verkligen nice ut, ska kolla in lite bilder sen. Hade ni tänkt hyra rum högst upp, eller? Skrattande Själv e jag höjdrädd som fan, skulle aldrig våga! Skulle nog ligga vaken på bröllopsnatten och oroa mig för jordbävningar o att byggnaden ska rasa samman. Hopas inte du e höjdrädd, Pagnie och sorry om jag skrämmer dig!

  Kitkät, har du läst några recensioner om pensionatet då? Håller med er båda, är inte heller mycket för den lantliga stilen. Men är det bra service och vad erbjuder de för paket? Och kommer ni vara där lite längre dagen efter? För då kan det ju vara jättemysigt med promenader vid sjön i höstvädret. Men om ni planerar att stanna i sängen, hrm, så kanske det gör detsamma! Flört

  Vet ni, nu har vi skrivit så mycket inlägg att jag har glömt allt det vi har skrivit i början, t ex var ni bor. Nu när ni talar om Örebro så vill jag bara flika in att vi har sökt underläkarvik där och det är en av platserna där vi hoppas på att få AT! Men Pagnie, vart är det ni bor nu? Var det Strängnäs? Ni får förlåta, har minne som en guldfisk.

  Diggar oxå Chili! Mina föräldrar introducerade mig för den butiken och jag e helt såld! Älskar att gå runt i möbelaffärer och drömma om allt jag o min fästman ska köpa till vår lägenhet!

  Jag tänkte oxå som du gör, Kitkät, ang att inte flytta ihop före bröllopet. Men rummet jag bor i just nu hade jag inte råd att bo i själv så jag var tvungen att be om en rumskompis efter att min första rumskompis flyttade ut. Anyways har varit något av en katastrof i båda fallen. Och till slut så pratade jag o fästmannen ihop oss o bestämde att vi skulle flytta ihop men först efter att mina föräldrar föreslagit det. -vi är också lite gammaldags av oss. Än så länge har det gått jättebra men jag räknar inte det som att vi har flyttat ihop. Vi har inte köpt några möbler ihop än utan rummet e möblerat från början. Plus att vi delar kök, toa och dusch med 15 andra. Så ja, jag ser oxå fram emot vår första lägenhet! Ska bli så kul!!!!
  haha ja vi får allt se. vi kommer då garanterat ta den lyxigaste sviten som finns för det gör man bara en gång antagligen så då kör vi på det stora. haha. all in så att säga.
  yes jag bor i strängnäs. Lagom långt till allt känner jag rent spontant så där. Där ser du du har väl inget guldfiskminne du kommer ju ihåg det. haha.
  Åh det är ett nice sjukhus. Har gjort all praktik där och även jobbat mina somrar där. Mycket trevliga läkare. ;)
  nej men det är ju inte riktigt samma sak skulle jag också säga. tänk när ni får helt eget istället. underbart ju.
 • Pagnie
  goli skrev 2012-11-17 23:10:49 följande:
  Ja, där fick jag verkligen ngt att tänka på! Tycker däremot att MR låter som en jättebra idé, brukar visa det mesta. Har ingen aning, tyvärr. Om det strålar ut så låter det som att hon träffar på en massa nerver, kan det vara något nervknippe som har bildats? Ungefär som ett Mortons neurom bara i livmodertappen. Nu hittar jag bara på, vet inte ens om det e möjligt. Vi har faktsikt obstetrik o gynekologi den här veckan och jättegulliga läkare, kan fråga om ngn av dem har stött på ngt liknande!

  Ja, eller hur? Tror det e mitt fel, jag e så hjärntvättad o umgås bara med läkarstudenter så jag har noll social kompetens. Och förlåt, Kitkät, du måste tycka att jag e jättetråkig! Ska försöka sluta!

  Hahaha, du känner oxå till fenomenet nabat? Måste säga att det har aldrig fungerat för mig, tycker det e så sött o sliskigt och om ngt ska vara sött o sliskigt så ska det vara choklad!!!
  haha ja det får du göra för ingen annan verkar ju veta vad det är. men det får väl MR visa. antagligen så kommer inte den visa något konstigt heller för jag har ju egentligen inga konstiga symtom som kan tyda på något alls. haha. Dock har vi massa spinalstenos i släkten, funderar på om det kan ha något med något att göra då det är massa nerver. men vad vet jag.
  Du är ju läkare du ska veta allt ;) Kan du inte bli obstetriker lagom tills jag ska föda barn också så kan jag hyra in dig. ;)

  haha vilken läkare har någon social kompetens va? ;) Nej då nu ska vi inte vara sådana. haha
  jo det är nog det och som du säger det hjälper egentligen inte. men man kan ju testa. tog två alvedon och lite laxido tills vidare så får vi se om det ger sig i morgon. annars tar vi till det tunga artileriet. ;)
  Choklad is the shit. sitter och trycker i mig polly nu. haha
 • Pagnie
  kitkät skrev 2012-11-17 23:12:08 följande:
  Goli, dom har ett weekendpaket - fredag till söndag. Och eftersom vi gifter oss på en fredag så tänkte vi passa på att bo på hotell till söndagen. Så att man inte bara övernattar där utan faktiskt hinner njuta av hotellvistelsen! 
  Visst ser det mysigt ut? Det finns också en restaurang alldeles i närheten, också vid vattnet där man kan äta gourmetmiddag och ta ett glas vin. Så jag är riktigt sugen på det hotellet. Men det är som sagt rummen som är mindre roliga. Gick du in på länken som jag visade, på hotellet? 
  Och nej, vi har inte bokat än! Det känns en aning för tidigt, haha. 

  Föresten, hur går det med er smekmånadsplaner, brudar? Har ni bestämt vart resan bär av än? 

  Goli, Om ni får AT i Örebro så kan vi börja hänga!
  Jag förstår precis vad du menar, så som ni bor nu - även om ni bor ihop - så är det ju inte på riktigt. Det är som du säger, ni delar kök och badrum med andra studenter och har inte egna möbler, så även om ni bor ihop så har ni inte ett riktigt hem tillsammans. Så det kommer bli samma känsla för er, som det blir för oss - att vakna ihop första morgonen i ett första gemensamt hem, som fru och make! Jag förstår att du ser framemot det, det gör jag med! 

   
  det där är så svårt. japan är ju planen men där är det ju regnperiod under sommaren och då måste vi vänta tills typ november innan vi åker och då är det svårare för sambon att få semester och jag kanske är höggravid så vad ska man göra? några ideer?
 • Pagnie
  goli skrev 2012-11-17 23:22:40 följande:
  hahaha, ja det är det, vad roligt att du beskriver det så, men det e exakt vad det e!

  Kitkät, tycker du ska gå till sjukhuset i er stad och lägga in ett gott ord för mig o min fästman. Sen smider vi lite lömska planer och lurar tillbaka Pagnie till Örebro. Och då kan vi hänga o planera våra andra kommande bröllopsfester, de vi ska en gång om året!!!
  haha ni säger det va? :P ja vi får allt jobba på det. Skulle lätt kunna bo i örebro igen det är en bra stad. haha. men bröllopsfest en gång om året? njae? kan vi inte fira födelsedagar och ha typ babyshower för varandra å så istället? ;)
 • Pagnie
  goli skrev 2012-11-17 23:12:09 följande:
  ja, synd att BT inte har ngn chattfunktion! Hade varit så mycket enklare då! Skrattande
  eller hur. och msn är nere för fleeeeer år sedan. haha
 • Pagnie
  kitkät skrev 2012-11-17 23:27:10 följande:
  Pagnie, 

  Ja, men jag tycker absolut att ni ska åka förbi till RS. Jag tycker att dom har bra möbler faktiskt. Just att man har så stor valfrihet också vad gäller utformningen osv. Dom har sängar, köksbord, soffbord och tv-bänkar också!
  Vi funderar på en kontinentalsäng, 160 cm. Men ni som haft en 160 cm's säng, känns den för liten efter ett tag? Man kanske ska satsa på en 180's direkt ändå.
  Vad menar du med "madrasser som vanligt"? Alltså att ni köper lite billigare madrasser och sen satsar mer på bäddmadrassen? Ja, det kanske kan vara något. Jag tycker ni ska gå till en riktig sängbutik och provligga där och få info. Vi fick jättebra genomgång av olika sängar och madrasser när vi var inne i butiken SÄNG. Vi fick provligga på olika madrasser och så förklarade han vad dem olika madrasserna hade för funktion och på vilket sätt dom var bra för kroppen. Men som sagt, sängen som vi gillade där kostade 75 000 KR, så det känns inte riktigt aktuellt, men det kan vara bra att gå in i en sån butik just för att där får man bäst service och information om vad för typ av madrass som är lämpligast för en! 

   
  ja men lätt att vi ska. ja alltså man har ju stora madrasser till botten. nu har vi ju två 80 sängar i en 160 cm ram så vi tänkte köra något sådant alltså fortfarande bra sådana men sen en tempur bäddmadrass. låter invecklat men ja. hoppad du förstår. haha
  ja alltså den är stor och den räcker. dock har vi två hundar som gärna hoppar upp i sängen även fast dom inte får vilket ger oss mindre plats och sen tänker jag på framtida barn så då blir det enklare med en 180 om inte ännu större. haha
Svar på tråden Orientaliskt bröllop