Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Föresten, vad har ni tänkt att era brudtärnor ska ha för klänningar? Kan inte ni snälla visa mig bilder?
    Jag har fastnat vid detta med tärnklänningar, jag har bestämt att jag ska beställa dom från edressit.com, eftersom alla klänningar går att beställa i varfri färg och aprikos är annars inte en enkel färg att hitta!
    Men det är så svårt när man har två brudtärnor - jag vill inte att dom ska ha exakt likadana klänningar, men dom ska ändå matcha varann och inte vara alldeles för olika i modell etc. Man ska ändå se att dom "hör ihop"!
    Men antingen så känns klänningarna som jag för enkla, eller (kanske?) för mycket, eller har en ful detalj etc. Jag blir knäpp!
    Hjälp mig! Lägg upp bilder på klänningar som ni tycker skulle kunna funka som brudtärneklänningar så att jag får se vad som funkar. Jag vill ju inte att dom ska vara för enkelt klädda, eftersom alla andra gäster som bekant klär upp sig väldigt mycket! 
     

  • kitkät

    Lavelii,
    Jag vet inte om jag förstår riktigt vad du menar med "jag har ingen brudtärna, bara våra vittnen", är inte det samma sak? Era vittnen är väl dom som står bredvid er i kyrkan? 

    Vilken pampig ring du har fått av din blivande man! :) 
    Jag förstår att du är rädd om den, men vad trist att du känner att du inte kan ha den på fingret jämt. Jag skulle inte ens kunna tänka mig att ta av mig min förlovningsring nångång. Jag gör allt med den, duschar, diskar, städar, sover... Jag vill inte ta av mig den varje gång jag ska göra något utan jag vill känna att den är en del av min hud. Men det är jag det. Sen så är min kanske inte lika ömtålig som din, eftersom min är en enstensring medan din har flera stenar. Men jag tror att den tål en del stryk ändå, så var inte alltför försiktig med den, slit den med åldern. Haha. 

    Mustikka,
    Var ni tydliga med att ni inte ville ha barn med på bröllopet? Och varför talade ni i så fall inte om det för den som ringde och meddelade att dom skulle ta med sig barnen?
    Jag har blivit så hänsynslös, vi har både uteslutit barnen på själva inbjudningskorten och så har vi talat om för alla att barn är uteslutna, tillomed min farbrors småbarn! Och ALLA föräldrar som vi har pratat med har sagt att vi har gjort helt rätt som uteslutit alla barn, dom tycker det är jätteskönt!
    Det har gjort mig övertygad om att man ibland förutsätter att människor ska ta illa upp för att man väljer att göra på ena eller andra sättet, men att dom allra flesta förstår och respekterar ens beslut. Man behöver inte alltid tassa på tå för att göra alla nöjda. Oftast så är man orolig i onödan över hur andra ska ta saker och ting.  Folk kan faktiskt ta att man ber dom lämna barnen hemma... Det blir inte så många sura miner som man kanske tror! Om ni verkligen önskar ett barnfritt bröllop så kompromissa inte, tala tydligt om att barn inte är bjudna.

    Pagnie,
    Vad effektiv du är. Jag känner att det står still just nu. Jag har ännu inte hittat några tärnklänningar, ingen slöja, inga skor... Men idag så beställde jag kravatter och näsdukar i färgen aprikos till brudgummen och bestmännen! 
    Nu är det riktigt nära för er ju... Vad avundsjuk jag blir! Men tänk vad tiden har gått fort ändå. Det känns som det var nyss vi lärde känna varann! Haha på tal om det, nu kom jag på att jag lovade dig en gång att jag skulle skicka en bild på mig till dig, för att du var så nyfiken på hur jag ser ut. Det har jag ju glömt bort! Skrattande

     

  • kitkät

    Nu har jag ringt till White Birds och sagt att jag kan komma dit och hämta min brudklänning den 26 juni, så då ska dom se till så att den är färdigsydd tills dess Skrattande
    Jag läääääängtar till att få prova den igen, jag skulle kunna ha den på mig jämt; till jobbet, framför tvn, när jag städar, när jag badar. 
    Skulle det vara konstigt om jag gjorde det? Haha.  

  • kitkät

    Pagnie,
    Hur känns det då? Känns det overkligt?  
    Vad gäller bubblorna så tänker jag i alla fall att man inte behöver beställa för exakt det antal gäster som kommer till vigseln, för jag tror knappast att alla vill blåsa bubblor! Men man kan ställa ett antal bubblor i en korg eller något, så får dom som vill ta! Eller hur har du tänkt?

    Jag behöver köpa en paraply, synd att den jag & du hittade på ebay inte är vattentät. Jag var så nära på att beställa den, tur att du talade om det för mig!

  • kitkät

    Lavelii,
    Ok, då hänger jag med! Men brudtärna/marskalk är dom oavsett om ni har ett par eller fler. Det är därför jag inte förstod ditt resonemang.
    Vi kommer ha mina två bästa vänner som brudtärnor och min bror och blivande svåger som marskalkar. Dessa fyra personer kommer alltså stå framme vid altaret med oss och vara våra "vittnen"! Men det kanske inte är så vanligt att ha fler än en brudtärna/marskalk på syrianska vigslar? 
    Och vad gäller deras klädsel så bestämmer jag (med deras samtycke) vilka klänningar dom ska ha och i vilken färg. Vi betalar självklart deras klänningar! Och samma sak vad gäller marskalkarna, vi kommer bestämma vad dom ska ha på sig så dom matchar varann! Och även deras kläder betalar vi (vi hyr). 

    Vad trist att du känner att du trampar någon/några på tårna om du/ni väljer det par som ni vill ska stå brudtärna/marskalk på ert bröllop. Jag hoppas ändå att ni tar er mod att välja dom som ni vill ha vid er sida på er stora dag. Och även om ni inte orkar ta några fajter, så kan det vara värt ibland. Och ibland så tror jag att man föreställer sig att det ska bli en fajt fast det inte behöver bli det. Kanske är det ingen som tar illa upp av ert val ändå? Vill ni titta tillbaka på ert bröllop eller se på bröllopsbilderna och tänka att ni hellre hade velat ha ett annat par vid er sida? Det är ju tråkigt också om du känner att med den du egentligen inte vill ha som brudtärna så kommer du inte kunna vara lika involverad! 
    Får jag fråga vilken relation ni har till respektive par? Jag misstänker att ni har en närmare relation/släktskap till dom som ni helst vill ha, men att det är ett annat par som förväntas stå som brudtärna/marskalk? 

     

  • kitkät
    goooooooooli, 
    Vad jag har tänkt på dig senaste dagarna och undrat hur det har gått för er med allt?
    Hur är lägenheten? Ni hade ju inte sett den innan ni flyttade in, är ni glatt överraskade eller besvikna?
    Haha... Dr. goli är det som Greys anatomy? Är ST-läkarna dumma mot er AT-läkare? Berätta allt!

    Lavelii,
    När du säger par, är dom gifta/förlovade, dom som är era tilltänkta brudtärna/marskalk? 
    Annars kan ni väl ta brudtärnan från din sida och marskalken från din fästmans sida? Men det blir svårare att dela på ett gift par, det är därför som jag frågar.. Vad jag förstått så är (eller var det i alla fall förr) mest vanligt att både brudtärna och marskalk var från mannens sida, men det har börjat ändras mer nu. Det är allt vanligare nu att brudtärnan är från brudens sida, medan marskalken är från brudgummens.
    Jag förstår precis er tanke om att ni vill ha en brudtärna och en marskalk som står er nära (både känslomässigt och avståndsmässigt) och som ni kan ha en nära relation till, träffas regelbundet etc. Hoppas ni får som ni vill! Och låt inte för många styra och ställa hur ni vill ha det.. 

    Och till något helt annat.. Ska ni ha dawol & zurna?
    Jag är inte så förtjust i zurna, men dawol gillar jag.
    Min pappa däremot, som inte har lagt sig i någonting vad gäller bröllopet i övrigt har sagt, med glimten i ögat, att om vi anlitar några som ska spela dawol & zurna så kommer han inte på bröllopet. Han får ont i huvudet att oljudet, säger han. Haha.  Så jag har gått med på att inte ha någon sådan, men samtidigt så vet jag inte om jag kommer ångra om vi inte har det! Fast egentligen är det ju inte så viktigt för mig. 

    Pagnie,
    Vad duktig du är!
    HAHA, vilka sööööta byxor, dom ser ut som små tomtebyxor! Skrattande
  • kitkät
    Lavelii,
    Mm, vi kände samma sak - att dom som ska stå vid vår sida på bröllopsdagen ska vara människor som kommer finnas vid vår sida resten av våra liv och när vi får barn etc. Vi vill att dom som står vid vår sida vid vigseln även ska stå gudföräldrar till våra barn vid dop. Och eftersom jag bara har en bror (inga systrar) och min fästman också bara har en bror (inga systrar), så ville vi båda ha våra bröder med i brudföljet och då valde jag mina två bästa vänner som brudtärnor! Så våra bröder är marskalkar och min bästa vänner är brudtärnor! Det kunde inte bli bättre för oss. 

    Dawol är trumman och zurna är muninstrumentet! Jag är inte heller så förtjust i muninstrumentet men jag hade gärna velat ha trumman, men som sagt, pappa bokstavligen bad mig  att skippa det, så jag gick med på det.
    Men nu börjar jag ångra det lite, det är verkligen en stämningshöjare speciellt när bruden ska gå hemifrån och när brudparet kommer in i lokalen - jag får rysningar när jag hör trumman medan min pappa får huvudvärk. Haha... Men så viktigt är det ju egentligen inte för mig. Äh, jag vet inte.  Det blir ju en extra kostnad också, så om jag ändå känner att det inte är så viktigt så är det lika bra att skippa det. 
    Vi ska ju ha både liveband och Dj (livebandet är syrianskt och Djn ska spela svensk/engelsk musik). Vi hittade en syriansk Dj som även spelar dawol (alltså enbart trumman) men han ville ha 7000 kr för att spela typ 45 min svensk/engelsk musik på festen samt spela lite dawol vid ingång till lokalen etc. Och det känns lite väl saftigt när vi istället kan boka en svensk grym Dj med fina referenser för typ 3-4000 kr! 
  • kitkät
    Viola,
    Jag förstår fortfarande inte varför du och Lavelii skiljer på "vittnen" och "brudtärna/marskalk", det är ju samma sak! Jag blir förvirrad när du säger att ni ska ha ett par som vittnen och ev. en eller två brudtärnor! Vad är skillnaden menar du? 
    Vi ska ha två brudtärnor och två marskalkar, alla fyra ska stå framme med oss vid altaret! 
    Kanske är det en skillnad mellan syrianska och svenska kyrkor?
    Men jag har varit på flera syrianska bröllop där dom haft fler en brudtärna/marskalk och det har inte varit någon skillnad oavsett vilka som stått närmast brudparet i kyrkan, förutom att dom som står närmast får hålla i korsen! Är det det ni menar när ni säger vittnen och brudtärna/marskalk. Att dom som står närmast är vittnen och dom som står bredvid vittnena är brudtärna/marskalk? 

     
  • kitkät

    Nä, jag förstår fortfarande inte skillnaden mellan vittnen och brudtärna/bestman! Kanske jag som är trög, men jag behöver inte förstå. Vi kan låta det vara oförstått. Haha. 
    För mig har hela vårt brudfölje en andlig innebörd i och med att dom står framme vid altaret med oss, inför prästen och inför Guds välsignelsen av vårt äktenskap.  Vem har då bestämt att det enbart är två av dom som får kallas för "riktiga" vittnen och resten för bihang som inte har någon andlig betydelse? Inte är det Gud eller Jesus i alla fall! 
    Jag blir bara fundersam när ni säger att ni bara ska ha vittnen men inte brudtärna/marskalk. Men det är ju samma sak. Era vittnen är ju demsamma som er brudtärna och marskalk. Det är bara olika benämningar! Direkt översatt till arabiska så säger man "vittnen" istället för "brudtärna och marskalk".
    När jag säger brudtärna/marskalk så syftar jag just på dom personer som är vittnen, som står framme vid altaret med brudparet. Och sen att dom är fyra istället för två förändrar ju ingenting. 
    Nä, som sagt, jag förstår inte! 

    Men nu till något annat! Vad kul att du äntligen har hittat din drömklänning! Kan inte du visa upp den för oss eller åtminstone säga vilken det blev? 
    Vad blev det för slöja? 

    Jag ska beställa slöja när jag åker tillbaka till White Birds om två veckor. Hppas inte det är lång leveranstid på slöjor, det har jag inte tid med! 

     

Svar på tråden Orientaliskt bröllop