Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Lavelii,


    Jag är ganska säker på att du kan få korten som du vill, folierade på framsidan, från Calligraphen om du bara mejlar och lägger en beställning via mejl. Så gjorde vi. Korten som vi beställde finns inte heller att beställa från Calligraphen i sin helhet, men vi mejlade och skrev hur vi hade tänkt, så fick vi dom som vi ville!


    Men, när du lägger en beställning, så var noga med HUR ni vill ha layouten på texten. Skicka gärna via PDF-fil eller Word och skriv texten exakt så som ni vill ha layouten. Och så kan ni beställa korrektur mot en kostnad på 29 kr så skickar dom till er för ett godkännande innan dom trycker korten. 
    När vi beställde våra kort så beställde vi ett korrektur för godkännande men vi var inte så noga först med att visa hur vi ville ha layouten, utan vi skrev bara texten rakt upp och ner på mejlet. Och det blev några vändor fram och tillbaka innan dom förstod hur vi ville ha layouten! Och om du inte godkänner första korrekturen så rättar dom till enligt dina önskemål och det kostar inget extra. MEN om du sen då fortfarande inte är nöjd så kostar det 600 kr/timmen(!). Var även noga med textstorlek etc, så inte texten blir för liten!


     

  • kitkät

    Och föresten, igår så var jag och provade min brudklänning för allra första gången och jag vart SÅ positivt överraskad när jag såg den. Den var finare än jag nånsin hade föreställt mig, tusen gånger finare i verkligheten än på bild! Jag blev ju förälskad i den på bild, men jävlar vad fin den är i verkligheten! Det kändes som att jag svävade på moln när jag satte på mig den! Den satt perfekt och längden är också perfekt, den behöver bara sys in vid midjan/höfterna. 
    Det som inte syns på bilderna är att det är små, små glittrande "kristaller", som är genomskinliga typ och inte syns med blotta ögat, men det glittrar så fint! Diskret men ändå så vackert! Och släpet är större än vad som syns på bilderna. Ah, jag skulle kunna skriva ett helt långt inlägg om hur nöjd jag är med min drömklänning men jag får avsluta nu.... :)


    Jag är så lycklig och längtar tills jag får bära den! Det är den finaste klänningen i hela världen, i mina ögon dårå!


    Och det var så kul för när jag provade den och stod framför spegeln så kom en blivande brud in i butiken precis då och hon stod med hakan i golvet och tittade på mig och lovprisade klänningen. Hon blev också kär i den, men hon skulle inte hinna få hem den i tid eftersom hon ska gifta sig i sommar.


    Jag kanske kan visa er bild på klänningen när jag har på mig den! Vi tog lite bilder igår. Men jag är orolig att någon känner igen mig på bilderna och jag vill inte att någon ska känna igen mig eftersom jag vill hålla klänningen hemlig. Endast min mamma och brudtärnor har fått se den!

  • kitkät

    Lavelii,
    Det är inget att tacka för, vi är här för att hjälpa och vägleda varann!
    Och för att besvara din fråga, ja ni kan självklart be om att få hem ett exemplar av det kort ni är sugna på att beställa. Det är kostnadsfritt. Vi bad också om att få hem ett exemplar av exakt det kort vi ville beställa!

    Vi ska också beställa servetter med tryck till våra cupcakes/dessert! Men vi väntar också med att beställa dom tills vi vet mer exakt hur många gäster som kommer delta på bröllopet. Det känns inte så bråttom med just det. 
    Och även jag funderar på om vi ska beställa banderoll/skylt för att uppmärksamma gästerna om gästboken! Men vilken gästbok det blir har vi inte bestämt ännu. Ett tips: www.kortdesign.se! Dom har massa olika gästböcker, med olika tryck på samt massa annat som hör till bröllop och fest! Och vill man t ex knuta ett band på framsidan av gästboken så kan man ju enkelt göra det själv. 

    Vi ska också beställa champagneglas med tryck. Jag kan ge dig tips om några som har bröllopsgrejs. 
    - www.bubblesluxury.se 
    - www.getpersonal.se
    - www.rofa.se
    - www.kortdesign.se

    Och så hittade jag en annan sida som säljer inbjudningskort, men dom är rätt så dyra. Men kanske kan vara något ändå? www.scarlettweddings.se

    Och angående min brudklänning. Nu när det är gjort så känns det som att jag kan börja handla skor, paraply, underkläder (behöver ej ha bh under, finns inbyggt stöd) etc. Nu känns det kul med bröllopsplanering igen! Dock så glömde jag prova slöjor när jag var där, men hon var lite stressad eftersom jag gick dit på en lördag och det kom in kunder hela tiden. Så jag tar det nästa gång jag åker dit, när klänningen är färdigsydd! 
    Pagnie, kan inte du snälla lägga upp bilden på dig i din slöja bakifrån som du la upp här förut? Är din slöja avkapad rakt längst ner eller är den "rundad"? Om du förstår vad jag menar! Jag vet inte vad som är snyggast, så skulle vilja se din slöja igen, eftersom jag är ute efter en lika lång. 

     

  • kitkät

    Pagnie,
    Ska du alltså inte ha någon slöja alls? Kommer du inte ångra dig då, det är ju bara en gång i livet man kan bära en slöja Glad 

    goli,
    Jag kanske kan mejla dig en bild på mig i klänningen! Men jag vill som sagt inte lägga upp en bild på mig öppet på ett forum eftersom jag inte vill bli igenkänd av någon. Jag vill ju att klänningen ska vara hemlig fram tills bröllopsdagen.
    Men ja, det känns underbart att det löst sig. Nu hoppas jag bara få klänningen såld. Det kommer en brud som ska titta på den i helgen. Och hon åker långt för att komma och titta på den, så jag hoppas att hon köper den!

    Och tjejer, har ni funderat något på hur ni vill att dukningen ska se ut? T ex hur servetterna ska vikas, hur många glas (öl, vin, vatten etc) och vad för dekoration? 

  • kitkät

    Pagnie,
    Ja men då förstår jag att du inte vill köra med slöja, om du känner dig vackrare utan! För mig är det tvärtom, även fast jag har brudklänningen på mig så känner jag mig inte som en brud förrän en slöja åker på! Så var det i alla fall i brudbutiken, det var först när slöjan åkte på som jag kände Wow, jag är verkligen en brud! Glad 

    Tänk att det snart bara är en månad kvar tills ni ska gifta er, tillomed jag börjar bli nervös för er skull. När är ert sista OSA-datum och hur många har hittills hört av sig och tackat ja/nej? Jag är jätte orolig att folk inte ska bry sig om att OSA och att man ska behöva jaga folk.

    Och just det... Jag tänkte beställa lite grejs från ebay kanske, men jag tänkte först fråga dig. Brukar du få betala tull och andra avgifter förutom frakt?
    Jag har hittat en paraply jag gillar, ganska lik den som du har beställt, men jag vet ju inte om den skyddar mot regn. Jag vill ju ha den ifall det regnar!

    Du får gärna dela med dig av inspirationsbilder på dukningar om du har det! :)  

  • kitkät
    goli,
    När har ni satt som sista OSA-datum? Vi har satt 16/8, alltså 6 veckor innan bröllopet. Och jag hoppas att alla svar kommer in då. 

    Lavelii,
    Jag tänker precis som du angående slöja - jag vill ha en lång i kyrkan och kanske under brudvalsen, men sedan vill jag byta till en kort och ha den resten av bröllopsfesten! 
    Jag har aldrig tidigare tänkt på om slöjor är rakt avskurna eller rundade längst ner, men så tittade jag på min kompis bröllopsbilder och då såg jag att hennes slöja var rakt avskuren vilket jag tyckte såg konstigt ut. Jag vill också ha en som är längre än släpet och rundad. Nästnästa vecka så ska jag tillbaka till White Birds och prova min klänning igen (den ska sys in runt midjan) och då tänkte jag även prova med olika slöjor! Men måste dom också beställas? Det har jag inte ens tänkt på! Jag trodde att det bara var att gå in i butiken och åka hem med första bästa slöja typ.
  • kitkät

    Viola,
    Grattis till lägenheten! Jag vet precis hur det känns när en sådan tyngd lyfts från ens axlar! Och ja, det var jag som skrev det "Gud glömmer ingen", det bär jag alltid med mig för det är SÅ sant! Allt brukar alltid lösa sig, förr eller senare.


    Mm, OSA funkar inte riktigt som hos t ex svenskar. Dom som hittills har OSA:t är från min fästmans sida, dvs. svenskar. Problemet med många syrianer är att dom tänker "ja, men vi är självklara, vi behöver inte tala om att vi kommer". Men jag kommer se till så vi får svar från allihop, även dom som anser sig vara självklara, det har mitt kontrollbehov bestämt! Och som du skrev, vi har bara bjudit nära släktingar, så det ska nog inte vara några problem att få svar från alla gäster!
    Om det skulle vara så att några inte svarar i tid så blir det ändå inte många som vi behöver jaga!


    goli,
    Hur kommer det sig att ni inte bjudit alla dom gäster som ni vill bjuda, redan från första början? Er lokal är ju tillräckligt stor!


    Jag är faktiskt också orolig för Mustikka, hon har aldrig hållt sig borta så länge förut! Undrar om det har hänt något? Hoppas inte det!


    Ja goli, jag är också nyfiken. Hur har det gått med din fästmans kostym?


    I helgen så var ju jag och min fästman i Sthlm. Då var vi i en butik på Östermalm (kan verkligen rekommendera dom till er vars fästmän ännu inte ordnat klädsel, verkligen serviceminded och supertrevliga). Min fästman bestämde hur som helst att han ska ha jaquette, som han ska hyra från den butiken! Han vart så stilig i det! :)
    Vi kände att det var onödigt att köpa jaquette eftersom han aldrig nånsin kommer bära det igen efter bröllopet!

  • kitkät

    Först och främst, Mustikka! 
    Vad skönt att få livstecken från dig. Som du märker så har vi varit oroliga för dig. Jag har tänkt att du och fästmannen kanske brytit upp och att du inte orkar vara aktiv på BT då, eller att du har råkat illa ut på något sätt, eller att någon i din familj blivit akut sjuk. Ja, många tankar har snurrat runt i huvudet! 
    Det är lite lustigt, för jag känner inte dig men ändå så har jag tänkt mycket på dig medan du varit frånvarande! Du är ju bara ett alias egentligen och jag har ingen aning om vem som döljer sig bakom det, men det känns ändå som att vi har blivit ett litet kompisgäng här på tråden!  

    Hur går det för er med allt?

    goli & Lavelii,
    Min fästman ska också ha kravatt, men han ska ha jaquette för att sticka ut från mängden och hans bestmans (hans bror & min bror) ska ha kostym med väst till och antingen slips eller kravatt! Han resonerade som så att han alltid kan ha kostym, men jaquette kan man typ bara ha när man gifter sig och då vill han känna sig speciell och extra uppklädd! 
    Både brudgummen & bestmännen (ja, jag kallar det för bestmän Glad) ska ha aprikosfärgade kravatter/slipsar och näsdukar som jag har hittat på www.sweeties.se
    Såhär kommer han se ut typ: 




    Det som ger mig mest huvudbry just nu är att hitta ett par fina skor till bröllopet. Jag har gett upp hoppet om att hitta ett par aprikosfärgade, så jag letar just nu efter ett par gräddvita. Men det är inte lätt, antingen är dom fula, eller så är dom fina men lite väl dyra, eller så är dom fina med någon ful detalj som förstör! Ja, ni hör vilket i-landsproblem jag har nu. 

    Goli vad skönt att det gick bra på tentan och lycka till på nästa! :) 
    Hur har det gått med att handla möbler etc? Visst är det svårt att köpa möbler utan att ha varit i lägenheten? Vi har samma problem, eftersom lägenheten inte är färdigbyggd ännu.  

  • kitkät

    Har någon av er koll på vad slöjor kostar ungefär? Vad kostade din slöja, Pagnie
    goli, har du köpt slöja ännu? 

  • kitkät

    Lavelii,
    Min fästman avskyr också att klä upp sig i kostym etc, han känner sig obekväm i det. Men just till bröllopet så känner han också att han vill vara speciell i en extra fin outfit! Och till min förvåning så kände han sig bekväm och glad i sin jaquette! :)
    Han har sagt till sina bestmans att dom inte får vara lika uppklädda som han, just för att han ska känna sig speciell, och att han ska köpa några storlekar för stora billiga Dressman-kostymer till dom, så att han verkligen sticker ut! Haha.


    Oj, kostar det så mycket med slöjor? Det hade jag ingen aning om. Jag tänkte nog snarare att dom kostar några hundralappar! Och jag som vill ha två slöjor, en lång och en kort! Men men, vad säger man? Man gifter sig bara en gång.


    goli,
    Mm, det är inte lätt att köpa möbler till en lägenhet man aldrig var i, vi har ju samma dilemma. Det är svårt med mått och så, vi vill ju ha en divansoffa, men vi vill inte att det ska bli för trångt om divanen är för lång t ex. Men nu har vi i alla fall fått måtten på rummen, så då vet man på ett ungefär hur det kommer bli.
    Vi har också tänkt precis som er, att vi handlar dom viktigaste möblerna; soffor, matbord, säng, soffbord etc. Och sen så tar vi allt det andra vartefter. Vi tycker om inredning och har inget emot att dra ut på det, handla lite i taget och införa något nytt till lägenheten då och då istället för att ta allt på en gång. Det är kul att ha det som ett längre projekt!
    Vi får nycklarna till lägenheten den 1 sept, men vi flyttar inte in förrän vi har gift oss, så vi har en månad på oss att få alla möbler på plats etc. Vi var förbi och tittade på husbygget igår, fan vad fort det går. Nu har dom hunnit få upp husen i alla fall, alltså själva skalen eller vad man ska kalla det! :)

    Pagnie,
    Nä, jag vill inte ha spets på slöjan, eftersom min brudklänning är helt i spets så skulle det bli kaka på kaka. Annars tycker jag att det är fint med spets-slöjor.

Svar på tråden Orientaliskt bröllop