Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
 • Pagnie

  Orientaliskt bröllop

  åh vad ni pratar på och jag hamnar efter haha. vi har inte bestämt vart vi ska fotas men har lagt ut frågan på facebook om någon vet något bra ställe. så vi ska kolla runt lite. finns tydligen en massa fint. men innan vigseln blir det i alla fall. :D

 • Pagnie
  goli skrev 2012-11-02 22:35:02 följande:
  För vår del känns det lite som att saker o ting står stilla. Det senaste vi fixade var inbjudningskorten, just nu letar vi efter bröllopsfilmare och en bil. Hittade en limo på bilförmedlingen men när vi skickade förfrågan kunde de inte ens svara på våra frågor om priser mm för det var för långt fram i tiden..? Lite konstigt, tycker jag.

  Finns många jättevackra ställen i Sthlm. Det enda jag oroar mig för är att det ska regna och frågan är vad man ska ha för backup-plan då. Vilka inomhusställen kan man fotas på???

  Börjar känna mig lite smått otålig nu. Orkar inte vänta 9 månader!!! På tal om 9 månader, fick veta för några dagar sedan att en kursare till oss är gravid. Blev jätteglad men samtidigt så otroligt avis. Vill också... Gravid
  åh vet hur det där känns. fick reda på igår att en jag jobbar med är i 13:e veckan. Och det värsta var att hon inte ens verkade glad över det. Jag blir inte ens glad för hennes skull utan jag blir bara avis. Kunde inte ens säga grattis för jag vill så gärna nu. usch. blir som en klump i bröstet då. fokuserade på jobbet istället. :(
 • Pagnie
  goli skrev 2012-11-03 19:17:52 följande:
  så tråkigt, men typiskt att vem som helst kan bli med barn egentligen. Borde finnas ett "körkort" för folk som vill bli med barn. Det e så synd att det finns människor som e kapabla och vill mer än allt annat bli föräldrar men inte kan medan andra som verkligen inte borde skaffa barn gör det hur lätt som helst.

  Försöker också fokusera på nuet och ta ett steg i taget... lättare sagt än gjort, hahaha!
  jo men håller verkligen med dig. känns som att 5 månader är en hel livstid nu innan vi kör igång. Usch det är så jobbigt. men nu ska vi flytta i januari så då händer det ju något i alla fall och så kommer nog tiden gå snabbt sen hoppas jag. men ja körkort låter som en bra idé. jag känner hur jag bara blir mer och mer irriterad för varje dag som går just nu. vill ha barn nu helst igår. irriterar mig på alla som skaffar runt en. Alldeles för många som inte borde.
 • Pagnie
  goli skrev 2012-11-03 22:46:04 följande:
  Åh, så ni fick lägenheten? Vad kul, stort stort grattis!!!! Då e väl hundarna lyriska oxå? Skrattande hahaha!

  Ja, har väl inget annat val än att vänta. Sa det till fästmannen, att varför planerade vi inte att ha bröllopet till julen istället? Hade ju också funkat bra! Men då hade mammaledigheten krockat med AT-tjänsten, vill gärna påbörja den så man har en fast inkomst!
  ja det verkar så i alla fall. så nu kan vi bo där och spara upp till handpenningen så kör vi hus sen. men som sagt det är inte bråttom än. var ju perfekt område nu så där kan vi bo i några år i alla fall. :D
  Ja dom blir nog glada nu när vi har så nära brukshundsklubben. haha
  ja precis men det är ju ganska smart att jobba 1 år så du får upp din SGI. Det är värt ganska mycket. så tänkte jag i alla fall. så jag hinner nog jobba 1 ½ år ungefär så min SGI kommer inte vara jätte dålig men har man pluggat så får man typ ut 4000 i månaden annars. så det är bara skit.
 • Pagnie
  kitkät skrev 2012-11-04 16:11:26 följande:
  Grattis till lägenhetsköpet, Pagnie! 

  Goli, bara så ni vet så är Bilförmedlingen inget biluthyrningsföretag, utan det är just en förmedling mellan företag/privatpersoner som har bilar för uthyrning och privatpersoner som vill hyra bilar! Så dom bilar som ni hittar på hemsidan är inte Bilförmedlingens bilar, utan det är företags eller privatpersoners.
  Men jag håller med om att det är lite krångligt att ta reda på pris osv, eftersom inte alla annonser anger pris. Men vad vill ni ha för bil? En limousine? Det finns massor med biluthyrningsföretag som hyr ut limousiner, googla! Använd sökfunktionen här på BT om du vill också. 

  Är det bara jag som inte alls har någon barnlängtan just nu? Jag är faktiskt inte speciellt förtjust i barn, tycker dom är söta i fem minuter, sen får dom gärna försvinna ur mitt sikte. Haha nej då, inte riktigt så illa... men nästan!
  haha ja du verkar vara ensam med det ;) Jag älskar barn över allt annat. haha. Det kommer väl kanske. du var väl inte så gammal än heller?
 • Pagnie
  goli skrev 2012-11-05 16:20:58 följande:
  Vad roligt! Kul med hus lagom till att barnen blir lite äldre, då lär man ju behöva utrymme!

  Måste passa på att fråga dig när du tar upp det, hur funkar det med SGI?
  när jag tar upp vad?

  SGI räknas efter vad du tjänat dom senaste typ 260 dagarna eller något sådant. Så det är som sagt smart att jobba i alla fall 1 år för då är man säker på att SGI går upp. Så pluggar du så får du ju minsta. men jobbar du ett år som AT så får du ju mycket mer. För mig skiljer det mer än 10 000 om jag jobbar ett år eller om jag hade kört direkt. för dig skiljer det nog ännu mer. Sen får man ju välja hur man tar ut pengarna också. du kan ju välja att ta ut föräldradagar för hela veckor 5 dagar eller 3 dagar eller halvdagar eller ja hur du vill. är inte jätte insatt i det där men så har jag förstått det i alla fall.
  Men ärligt talat så verkar det där vara en jävla djungel alltså haha. men som sagt att jobba ett år är nog klokt så man får lite mer pengar.
 • Pagnie
  goli skrev 2012-11-06 14:04:23 följande:
  lite felformulerat av mig, sorry, men det var just SGI jag menade, visste bara inte att det kallades så. Skrattande Har varit utomlands så länge att jag inte alls har ngn koll på sånt, men tack för infot! Ja, det e ju vettigast att jobba ett tag innan men vi får se hur länge vi lyckas hålla oss, hahaha!
  haha ja det verkar lite så. ;) men oroa dig inte snart är du inne i allt igen. Nej det kan ju vara svårt. har varit svårt för mig med hade gärna satt igång så fort jag var klar men känner att i alla fall vi vinner på att vänta till efter allt. :D
 • Pagnie
  goli skrev 2012-11-06 16:11:39 följande:
  Ja, förnuftet säger ju det... Men hjärtat och den biologiska klockan säger ngt helt annat! Skrattande

  Hur går det annars för er, tjejer? Något nytt på bröllopsplaneringsfronten? Våra inbjudningskort är färdiga... yeay! men kommer inte få se dem förrän till julen när vi åker hem till Sverige...
  ja precis. dom brukar inte sammarbeta faktiskt. men det får väl bli som det blir. Biologisk klocka alltså? men så gammal är du väl inte? Eller har jag blandat ihop helt nu?

  Vi måste göra våra inbjudningskort. men det har jag satt mannen på. får se om han får tummen ur och gör det och hemsidan. annars står det rätt still.
 • Pagnie
  september13 skrev 2012-11-07 16:25:13 följande:
  Hej på er tjejer!

  Tack för välkomnandet i det här forumet!

  Jag ska gifta mig i mitten av september 2013 som det ser ut nu. Min blivande man är syrian och jag svensk så det kommer bli ett blandbröllop.
  Kyrka, lokal och sångare är bokat men eftersom vi inte känner oss helt 100 på lokalen så kanske vi kommer byta (då kan även datumet ändras)
  Vi ska på bröllop i helgen i lokalen vi har bokat så vi får se då om allt verkar bra. Vi vart inte så jätte imponerad av kille som ansvarar för lokalen när vi träffade honom första gången.

  Eftersom jag är svensk så har vi valt att gifta oss i svenska kyrkan men festen kommer blir syriansk rakt igenomGlad  kommer nog ta ett tag innan jag vänjer mig vid tanken att det blir ca 400 gäster på mitt bröllop..haha... 

  Känns som vi inte kommit så jätte långt i planeringen men det får dra igång när allt med lokal och så är helt klart.
  Just nu letar jag efter massa inspirations bilder på bröllopsklänningar..känns som det roligaste med hela planeringenGlad

  Kan inte ni andra tjejer skriva en liten kort sammanfattning om ert stundande bröllop?
  Så slipper jag sitta och läsa igenom alla 17 sidor som ni lyckats producera.Flört
  som sagt välkommen, vet inte om jag sa det. haha. Är lite uppe i det blå nu tror jag.

  Jag gifter mig med en iranier och jag är svensk. Så det blir ett svenskt/persiskt/kurdiskt bröllop så där har vi en del att få ihop. Men det ska nog gå.
  Det som är fixat är lokal och där ingår massor:
  limousine fotograf kameraman dekorationer mat öppen bar tårta blommor mat chokladfontän med fruktbuffe DJ brudbord barnrum med tillhörande barnvakt

  och säkert en massa annat som jag glömt bort. Sen har vi även fixat en till fotograf, ett ställe som trycker alla våra trycksaker så dom måste vi börja fixa med. Dock är det sambons jobb haha.
  Vi har även hittat kurdiska spelmän, kollat över sofre aghd, bokat kyrka.
  Sen har jag även köpt klänningen och valt vigselring.


  Ja det var lite kortfattat med var vi gjort. Känns som det inte är så mycket kvar i alla fall. Sambons kläder måste vi hitta också men det är ingen brådska.


  Ja just det vi gifter oss 13 juli. :D

 • Pagnie

  nu har jag varit så där dålig på att skriva igen. förlåt för det flickor. har haft en del att göra. känns som att man inte har något liv ibland faktiskt. men ja det blir nog bra. Känns som att allt kommer lugna ner sig efter bröllopet. nu går allt i 200 %. ;) men lite roligt är det ju.

  i helgen ska vi åka och fixa kläder till min sambo. eller i alla fall kolla på dom. Plus att vi ska fixa min underkjol ochs slöja. så nu händer det något i alla fall.
  måste bestämma hur jag ska göra med sofre aghden också. en som vi pratat med hade prel bokat men nu vill någon annan ha datumet så vi MÅSTE bestämma oss idag. gah! måste prata med min blivande om detta. Vet inte alls hur vi ska göra. måste nog kolla runt lite. allt händer på en gång tror jag allt.
  Hur går det med allt nu då?

Svar på tråden Orientaliskt bröllop