• goli

    Orientaliskt bröllop

    Hej!

    Tänkte att detta skulle bli en samlingsplats för alla med frågor samt erfarenheter av allt som har med orientaliska bröllop att göra: lokal, orientalisk buffé, sofreh aghd, vigsel mm mm.

    Välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-13 12:57
    Vi som planerar bröllop i denna tråd är:

    Pagnie (13 juli 2013)
    Kitkät (27 september 2013)
    TS (3 augusti 2013)

    Men vi välkomnar fler så joina oss gärna!

  • Svar på tråden Orientaliskt bröllop
  • goli

    Hej tjejer!

    Måste tyvärr överge er ikväll. Min hubby har varit i Sverige i 5 dagar och han kommer tillbaka ikväll, är på väg från flygplatsen nu faktiskt, Så vi kommer att ta igen lite förlorad tid... Men jag lovar att kompensera det! Hoppas allt e bra med er o ni har min tillåtelse att diskutera bröllop utan mig!

    O Kitkät, det var nog Pagnie som frågade men det har du inte berättat förut! Låter som du har ett riktigt tufft jobb! Kan inte vara lätt att hantera ensamma flyktingbarn men jag beundrar dig, krävs styrka. Själv börjar jag lipa så fort jag är på barnonkologen så...

    Hoppas att ni får en trevlig kväll, många kramar till er!

  • Pagnie
    kitkät skrev 2012-11-20 11:37:40 följande:
    Goli & Pagnie, 

    Jag har min vän och hennes man på besök här från Göteborg. Vi satt hela kvällen igår och pratade bröllop, dom gifte sig i april så vi fick lite tips från dom Hon är syrian och hennes man är svensk, så dom hade också ett syrianskt/svenskt bröllop. Hennes man är fotograf så han vill jätte gärna fota på vårt bröllop, så nu har vi ännu en fotograf! Han ska följa med mig från morgonen (förberedelserna), så det blir bra... Då får vi lite "repotage-bilder" också. 

    Så om ni saknar mig på BT ikväll, så är det för att jag är upptagen med mina gäster. Med andra ord, jag har ett liv! Skrattande  
    åh jag har också en sådan fotograf. En kompis från universitetet som är JÄTTE duktig på att fota. Hon ska följa mig heeela dagen. så hon kommer dagen innan och sover hos mig också. Så det ska bli jätte roligt. sen har vi eventuellt en fotograf som följer min blivande också. Kommer bli jättebra för sådana bilder är ju såååå roligt.
  • Pagnie
    Mandis skrev 2012-11-20 16:56:27 följande:

    Kitkät, ja det är kul att hänga på bröllopstorget ibland och minnas tillbaka lite =)! Vi hade ett svenskt-persiskt/persiskt-svenskt bröllop, dvs vi är båda födda och uppvuxna i sverige men ursprungligen från Iran...så i slutändan blev vårt bröllop en blandning av det bästa från sverige och Iran ;)!


    Se till att njuta av planeringen och framför allt bröllopsdagen, ni har något underbart framför er! Man saknar nästan all planering nu..jag brukar säga till min man att jag måste hitta något nytt att planera inför och han blir helt skräckslagen när han hör det hihi..


    åh vad roligt. Vi har ju också persiskt/svenskt. vart hade ni ert bröllop då?
  • Pagnie
    kitkät skrev 2012-11-21 14:45:34 följande:
    Flickor! Ska vi bestämma dejt på BT kl 23.30 ikväll? Jag jobbar natt, kan behöva två knäppisar som håller mig sällskap!  
    jag är på så länge jag orkar. jag gick upp 5 i morse så jag kanske somnar innan det. men jag ska försöka. ;)
  • Pagnie
    kitkät skrev 2012-11-21 14:53:56 följande:
    Goli, 

    Du undrade förut vad jag jobbar med? Jag är utbildad beteendevetare och behandlingsassistent med inriktning missbruk och kriminalitet.

    Jag har arbetat på ett LVM-hem (tvångsvård) för missbrukare i över ett år, men mitt vik. gick ut i september.
    Nu arbetar jag på ett boende för ensamkommande flyktingbarn! Men det är bara timvik. så jag arbetar inte heltid. 
    Kanske kan förklara varför jag hänger på BT så ofta? Men jag arbetar främst nätter, och då sover ju alla, så det gäller bara att se till så det är lugnt i huset! 
    yes det var jag som frågade. Och igår fick ni uppenbarligen klara er själva flickor. Jag jobbade kväll sen somnade jag ganska omgående efter det. Så idag har det varit dag men jag ville verkligen inte gå hem när jag slutade. älskar verkligen mitt jobb och skulle mer eller mindre kunna bo där. ;)
    Illa jag vet. så i morgon har jag utbildning heeeela dagen. blir nice.
  • Mandis

    Goli, haha jag är gärna er "Yoda" om ni behöver några tips =).


    Pagnie, vad kul! Vi hade vårt bröllop på ett ställe som heter Vår Gård, ligger i saltsjöbaden och är egentligen ett "konferensställe" men vi föll för det eftersom det är så otroligt vackert där =). Vi var och kollade på en massa ställen allt från herrgårdar, slott, och restauranger och till slut valde vi ett ställe där de inte brukar hålla så många bröllop..så vi var lite oroliga över hur det skulle gå från början. Men det visade sig vara en liten fördel eftersom de inte hade så mycket färdiga lösningar...han som var ansvarig var väldigt flexibel så vi fick det mesta precis som vi ville =).


    Jag ser ju att ni alla ligger i bra fas, om man har ordnat lokal, datum, plats för vigsel/vigselförrättare, dj, fotograf, filmare, klänning och inbjudan är man ju på god väg. Säg till om ni vill ha tips, jag var t.ex. väldigt nöjd med min florist, fina buketter till mycket billigare pris än i butik =).


    Goli, angående sofre aghd så slutade det med att min mamma och moster fixade det själva. Min moster hade med sig massa saker från Iran och de arbetade sjukt hårt för att få till det men det blev jättefint och stilrent. Jag hade nog annars anlitat någon men eftersom jag och min man ville fixa allt annat kring bröllopet själva utan våra föräldrars inblandning så blev min mamma och moster bara glada över att få ett ansvarsområde som dom kunde planera och ägna sig åt :).


    Jag kan lägga upp en liten bild på vår sofre aghd, blev så impad på moster och mamma att de lyckades göra så fint =)

  • Mandis

    Hittade ingen bättre bild, alla bilder är med massa gäster men så här såg det i alla fall =)


  • Pagnie

    ja det känns som att vi är i bra fas nu faktiskt. ska sätta sambon på att designa inbjudningarna snart och skicka dom till min mammas kusin. Hon jobbar med reklam på ett tryckföretag och ska hjälpa oss med alla trycksaker från inbjudningar till vigselprogram till festhäften så det är bra.

    Tjejer, pratade med kyrkan idag också så nu vet att vi har en präst också. känns väldigt skönt. Sen ringde jag lokalen och pratade med dom om sofreh aghd och kollade vilka dom brukade samarbeta med och dessutom om dom hade kontakt med någon Dawul Zurna. Dom hade nummer till båda men dom skulle ringa med dom i morgon. Känns bra. Så nu är det lite på G i alla fall.
    15-16 december åker vi till sthlm igen och köper slöja och fixar kläder åt min älskade. Kommer ju bli hur bra som helst.
    Måste dock hitta skor. vill inte ha klackar utan gärna ballerina så har ni några tips, gärna blå skor då så får ni jättegärna komma med dom.

    Mandis din Sofreh var jättefin. Bra jobb dom gjorde. :D
    Får jag fråga en kanske lite känslig fråga men hur mycket la ni på bröllopet?

  • Pagnie

    Okej Goli jag förstår att du har annat för dig *host* men jag behöver er hjälp och Kitkät du håller dig bara borta för du vill lura i oss att du har ett liv och inte ett BT beroende. Men du lurar ingen. ;)
    jag har ett akut bridezilla problem jag behöver hjälp med.
    Jag har ju hela tiden velat ha royalblue till bröllopet. jag har letat efter klänningar till tärnorna sedan typ mars men inte hitta något. Jag älskar ju blått i alla varianter. Nu hittade jag den perfekta klänningen MEN den är navyblue. Så nu är frågan. Ska man byta till navy för det är ju galet snyggt det med. OCH det är mycket mer elegant tycker jag nog.



     


    Här är klänninge. I-landsproblem a la bridezilla.


     
Svar på tråden Orientaliskt bröllop