Inlägg från: Mandis |Visa alla inlägg
  • Mandis

    Orientaliskt bröllop

    Hej, jag gifte mig i somras men har svårt att hålla mig borta från bröllopstorget ibland =)..det var så kul med all planering och förväntningarna inför bröllopet och just den här tråden hade varit perfekt att ha inför vårt bröllop. Tänkte bara ge tips om smekmånaden eftersom jag såg att ni nämnde Bali och Singapore, vi åkte på en kombinerad resa till Singapore och Bali nu i augusti och var mycket nöjda...vi fick några dagar storstadsliv och sen spenderade vi större delen av vår resa på olika ställen på Bali. Bali är otroligt vackert och det är som är bra är att man kan bo riktigt fint till mycket billigare priser än t.ex. på Maldiverna, Seychellerna mm. Jag rekommenderar verkligen Bali...ett litet tips bara =)!

  • Mandis

    Goli, tack för grattis..vi hade en helt underbar bröllopsdag. Jag önskar att man kunde få uppleva dagen igen, allt gick så himla snabbt =).


    Vi bokade vår resa via Lime Travel, en resebyrå med kontor i sthlm. Vi var borta i ca 3 veckor och inledde resan med 2 dagar i Singapore, därefter åkte vi vidare till lombok..precis som Bali är det en ö som tillhör indonesien men den är mycket mindre och inte lika turistig. På Lombok bodde vi på ett ställe som hette Qunci Villas i 5 nätter..det var så underbart där så vi knappt lämnade hotellområdet...vi hade en pool villa med egen pool och allt.


    Efter Lombok åkte vi vidare till Bali, där bodde vi på 3 olika ställen. Först i Ubud som är jättevackert och lummigt, därifrån kan man gå på vandringar bland risfälten, prova forsränning mm mm. I Ubud bodde vi på ett ställe som hette Uma Ubud som var jättecoolt och maten var underbar, där spenderade vi 2 nätter!


    Efter Ubud åkte vi vidare till norra Bali och bodde 2 nätter på Damai Lovina, i en pool villa. Det är det finaste stället jag någonsin har bott på och om det är något hotell jag verkligen ska rekommendera så är det Damai. Man har svårt att slita sig därifrån för att det är så vackert =).


    Vår sista vecka på Bali bodde vi på ett lite mer turistigt hotell på södra Bali (för att kunna ha råd med alla de andra fina hotellen =)), så sista veckan satsade vi på att göra utflykter mm.


    Hela resan gick på typ 62000 kronor tror jag, men vi hade möjlighet att få billigare/dyrare beroende på hur många nätter vi ville spendera på de finare hotellen. Sen tror jag även att man kan ordna detta billigare själv men vi tyckte det var bekvämt att få allting ordnat via resebyrån


    Oups, det blev lite långt svar men det är bara att fråga om ni undrar något mer!


     

  • Mandis

    Kitkät, ja det är kul att hänga på bröllopstorget ibland och minnas tillbaka lite =)! Vi hade ett svenskt-persiskt/persiskt-svenskt bröllop, dvs vi är båda födda och uppvuxna i sverige men ursprungligen från Iran...så i slutändan blev vårt bröllop en blandning av det bästa från sverige och Iran ;)!


    Se till att njuta av planeringen och framför allt bröllopsdagen, ni har något underbart framför er! Man saknar nästan all planering nu..jag brukar säga till min man att jag måste hitta något nytt att planera inför och han blir helt skräckslagen när han hör det hihi..

  • Mandis

    Här kommer en bild från vår poolterrass på Damai Lovina, utsikten var helt underbar =)!


  • Mandis

    Goli, haha jag är gärna er "Yoda" om ni behöver några tips =).


    Pagnie, vad kul! Vi hade vårt bröllop på ett ställe som heter Vår Gård, ligger i saltsjöbaden och är egentligen ett "konferensställe" men vi föll för det eftersom det är så otroligt vackert där =). Vi var och kollade på en massa ställen allt från herrgårdar, slott, och restauranger och till slut valde vi ett ställe där de inte brukar hålla så många bröllop..så vi var lite oroliga över hur det skulle gå från början. Men det visade sig vara en liten fördel eftersom de inte hade så mycket färdiga lösningar...han som var ansvarig var väldigt flexibel så vi fick det mesta precis som vi ville =).


    Jag ser ju att ni alla ligger i bra fas, om man har ordnat lokal, datum, plats för vigsel/vigselförrättare, dj, fotograf, filmare, klänning och inbjudan är man ju på god väg. Säg till om ni vill ha tips, jag var t.ex. väldigt nöjd med min florist, fina buketter till mycket billigare pris än i butik =).


    Goli, angående sofre aghd så slutade det med att min mamma och moster fixade det själva. Min moster hade med sig massa saker från Iran och de arbetade sjukt hårt för att få till det men det blev jättefint och stilrent. Jag hade nog annars anlitat någon men eftersom jag och min man ville fixa allt annat kring bröllopet själva utan våra föräldrars inblandning så blev min mamma och moster bara glada över att få ett ansvarsområde som dom kunde planera och ägna sig åt :).


    Jag kan lägga upp en liten bild på vår sofre aghd, blev så impad på moster och mamma att de lyckades göra så fint =)

  • Mandis

    Hittade ingen bättre bild, alla bilder är med massa gäster men så här såg det i alla fall =)


  • Mandis

    Pagnie, det är helt ok att fråga..jag tror hela bröllopet exklusive förlovningsring och smekmånad gick på ca 250 - 300000. Jag vet faktiskt inte exakt för jag slutade räkna när det skenade iväg´haha, men min man har bra koll.


    Angående tärnklänningarna och färgtemat så kan jag ju säga att jag släppte helt på att det skulle vara exakt samma färg på allt till slut. Jag hade från början tänkt limegrönt men när vi skulle titta ut tyg till tärnorna så fastnade alla för en mörkare grön nyans och så fick det bli. Sen blev det nog lite olika nyanser på olika dekorationer mm. Så det blev ett bröllop med färgtemat guld och olika nyanser i grönt ;). Jag tycker båda klänningarna du har lagt upp är jättefina så kör på den som känns mest rätt så får du försöka matcha alla andra färger till klänningarn men det behöver ju som sagt ej vara exakt!


    Goli, tack vad kul att du tyckte om vår sofre aghd..mamma skulle bli glad om hon fick höra det för det var typ hennes stolthet med hela bröllopet haha =).


    Ja Vår Gård är helt underbart, saknar att åka dit titt som tätt och planera inför bröllopet haha. Vi hittade stället genom min svärmor som hade varit på konferens där! Det ingick en trerätters meny i paketet så vi fick åka dit och provsmaka massa olika förrätter, varmrätter och efterrätter och allt var supergott. Men till slut valde vi faktiskt fisk till huvudrätt även om det inte är så vanligt att det serveras på bröllop men det blev jättelyckat.


    Hela dagen var helt perfekt för oss, i princip allt gick enligt planerna förutom att jag under fotograferingen innan vigseln fick en handflatestor fågelskitsfläck på min klänning. Världens panik bröt ut men mina tärnor var snabba och eftersom fläcken endast hamnade på spetsen och inte lagrena under så syntes den knappt efter lite duttande med en blöt servett. Det där var så typiskt mig bara haha


    Det finns otroligt mycket mer att berätta om vårt bröllop så om det är något särskilt ni undrar är det bara att fråga =)


     


     

  • Mandis

    Goli, angående fotograf/filmare. Fotografen hittade jag på internet efter att ha letat massor och kontaktat flera som inte kunde på vår dag. Vi blev nöjda till slut även om jag hade kunnat tänka mig en fotograf som inte använder sig av så mkt kontrast vid redigeringen...lite mer klassisk/gammaldags touch på färgsättningen tycker jag om. Den vi hade använder sig av starka kontraster när hon redigerar bilderna..men vi särskilt min man är nöjda ändå =). Tänk på vad ni har för smak när det gäller redigeringen av bilderna så att ni väljer rätt fotograf som gör på det sättet ni vil!


    Angående filmare gjorde vi nog en stor miss...när kostnaden för bröllopet började skena iväg och vi skulle välja mellan 2 filmare som vi hade fått rekommenderat till oss valde vi till slut den billigaste. En vän till familjen hade använt honom och var nöjd med att man fick all råfilm, den här vännen valde att inte få filmen redigerad. Eftersom jag också ville ha all råfilm så lät det bra och vi bestämde oss för att anlita honom och bad honom även att göra en redigerad film också. Råfilmen, dvs allt han filmat under hela dagen har vi fått ( ca 5 timmars film) och jag älskar att titta på filmerna. Sen har vi även fått den redigerade filmen och man kan ju säga att han har gjort ett försök i alla fall men vi höll på att skratta ihjäl oss när vi såg filmen, han har lagt på en massa effekter som t.ex. gör att min klänning gnistrar helt onaturligt, plötsligt faller det ner rosenblad över oss osv osv.


    Vi pratar nu om att lämna allt råmaterial till någon annan som kan klippa ihop en kortare film till oss, så i slutändan kommer det nog att bli dyrare än vad det skulle ha blivit om vi hade tagit den dyrare filmaren. Så tipset blir alltså att ni ska vara noga med att se en film som filmaren har gjort för att vara säkr på att det är i er smak innan ni bestämmer er för filmare =).


    Oups, jag skriver långa uppsatser här. Hoppas ni orkar läsa =)

  • Mandis

    Goli,


    Det är så lite så, jag delar som sagt gärna med mig av tips =)...tänk om jag hade haft någon som varnat mig om det här med filmaren!!! Men å andra sidan har vi nu en film som vi kan sitta och skratta åt haha. Våra fotografer var svenskar, 2 stycken som fotade och det var bra eftersom de oftade olika vinklar/olika händelser så att inget missades. Filmaren är kurd så han hade ju koll på allt men själva filmen efter redigering blev tyvärr för mycket av allt. Den andra filmaren som vi inte anlitade som var dyrare var iranier och bekanta som hade anlitat honom tidigare berättade att de var nöjda, jag fick även se lite av filmen och det såg bra ut. Jag har nog tyvärr inte kvar hans kontaktuppgifter men jag kan försöka kolla upp det om du vill!


     


    Angående önskelista så hade vi en enkel bröllopshemsida där vi hade skrivit all information, vi var lite oroliga över att gästerna, framför allt iranierna, inte skulle gå in titta på hemsidan trots att det stod i inbjudningskortet (iranier kan ju ibland vara lite bångstyriga hihi) men det gick bra...både vi och våra föräldrar såg till att dubbelkolla med alla att de hade gått in på hemsidan. Vi önskade oss pengar och hoppades att inga av gästerna skull tycka att det var fult..om ni vill kan ni gå in på vår hemsida och kolla hur det såg ut..vi hade en liten fin dikt om vad vi önskade oss =). Hemsidans adress är: mandisocharash.brudparet.nu och lösenordet är juni2012 tror jag.


    Vad kul att du vill att jag ska berätta om hela dagen,jag berättar mer än gärna =) jag får dela upp det lite och skriva lite varje gång jag hinner!


     


     

  • Mandis

    Kitkät, vad kul att du och Goli redan har tagit upp det. Vår redigerade film är precis så som du beskriver att du INTE vill ha det haha...med blomblad och allt. Jag önskar ni kunde se filmen, ni hade skrattat massor..han har i princip lyckats förstöra varenda fin stund med hjälp av någon "specialeffekt". Jag och mannnen försöker att tänka positivt och har kvar filmen som ett roligt minne..som tur är har vi all råfilm men nu måste vi bara hitta någon som kan tänka sig att hjälpa oss med redigeringen och göra en ny fin film =). Vilken tur att ni har hitta en filmare som verkar bra, bara man har sett en tidigare film så vet man ju hur det kommer att bli. Vårt misstag var ju att vi inte hade sett hur vår filmares redigerade filmer brukar se ut!

Svar på tråden Orientaliskt bröllop