• goli

    Orientaliskt bröllop

    Pagnie, sötaste baby-nestet! Fan vad imponerande att du gjorde den själv! Nice! Du har definitivt satt din touch på den oxå, med tanke på färgen som du valt, hahaha!

    ja, tjejer! det e verkligen svårt det där med gåvor. Vi skrev inte heller ngt eftersom det e lite "fult" att göra så enligt persisk tradition vilket gör det lite småjobbigt, därför att samtidigt ska man aldrig gå tomhänt till ett bröllop enligt persisk tradition heller! Löjligt, va? Först tänkte vi önska oss produkter ur red chilli-serien:

    www.obhnordica.se/chilli-114.aspx

    Men sen tänkte vi eftersom vi inte vet var vi hamnar o hur det blir med lägenhet osv så kanske det e bäst att vänta o önska oss pengar istället. på så sätt kan man undvika att flera köper samma produkt oxå. Men nu har flera vänner frågat oss vad vi önskar oss o om vi har en hemsida där man kan registrera köp. Ingen aning om hur man gör det! vet någon av er? För alla har inte riktigt möjlighet att ge oss pengar eller köpa dyra presenter heller så... Håller med er, det e svårt. Men Kitkät, tycker att ni har en bra lösning på det, att bara skicka önskelista till vissa gäster!

  • goli
    kitkät skrev 2013-01-15 15:17:43 följande:
    Goli, 
    Ja, det är väl en ganska bra lösning. Men problemet är att vi inte vet hur vi ska formulera oss, som jag skrev till Aidis i inlägget ovan! Ska man skriva att man önskar sig bidrag till bröllopsresa eller till saker till hemmet? Och hur formulerar man det? 
    Tycker som du att du ska undvika att skriva saker till hemmet om inte ni har gjort en hemsida där man kan registrera köp osv, isåfall är det mkt bättre att önska sig pengar så kan ni välja sen. När det gäller formulering så är jag själv tyvärr sämst på det men ngt i stil med: ett bidrag till vår bröllopsresa/vårt nya hem skulle verkligen uppskattas! o kanske specificera att ni inte vill ha prylar. Vet inte, usch, e riktigt dålig på det där. såg i andra trådar att folk har formulerat det med rim t ex i denna tråden:

    www.brollopstorget.se/Forum-1-10/m4233532.html
  • goli
    Aidis skrev 2013-01-15 15:29:47 följande:
    Goli, det ni kan göra är att skapa en hemsida på saker ni önskar er i olika prisklasser, så kan ni hänvisa er gäster till den sidan och så kan de typ "bocka" av det som de köper till er och samtidigt kan andra gäster se vad som har bockats av och vad som finns kvar ! En väninna till mig, berättade och hennes bror och fru gjorde en liknade sida, fast det gällde för bröllopsresa. Så hade de skrivit diverse saker som de behövde inför och under deras resa...alltifrån att köpa mackor & dryck och tidningar på flygplatsen till romantisk middag på deras favorit restaurang som de skulle besök under bröllopsresan. Allt i olika prisklasser.
    Aidis, tack för tipset! vad fyndigt! då kan alla gäster kunna bidra med ngt ju, även de som inte har så bra ekonomi!
    Problemet e bara att vi aldrig har gjort en hemsida innan. Men har visserligen en kusin som kanske kan hjälpa till med det...

    Hur har ni gjort med önskemål om presenter o inbjudningskort?
  • goli

    Aidis, förlåt mig.såg nu att du hade skrivit hur ni tänkt göra. men ska ni ha med det i inbjudningskortet eller separat? o har ni valt ut inbjudningskort än?

  • goli

    Aidis, låter bra och uttänkt! har ni funderat på färger och sånt? Ska ni följa ert färgtema?

    Kitkät, tack för tipset! Ska kolla in det där snart!

  • goli

    Aidis, håller med Kitkät. Du verkar vara väldigt rutinerad o ger så många fina o detaljerade beskrivningar, ung som att du har gift dig minst 50 ggr eller att du är en bröllopsplanerare till yrket, hahaha!

    Tycker det e skönt att ha er alla här, tjejer! Varje gång jag har haft funderingar eller beslutsångest så tänker jag bara: hm, kanske dags att skriva till tjejerna på BT och fråga!"

    Pagnie, berätta berätta berätta om ändringarna på din klänning!

    En fråga till alla er nu: har ni bestämt vad det blir för hotell till bröllopsnatten (om ni nu ska ta in på hotell)? Har själv så svårt med att hitta ngt bra.

  • goli
    Mandis skrev 2013-01-17 00:30:28 följande:

    Pagnie, såg att Aidis redan skrivit en lista med vad som ska finnas med på sofre aghd...ska titta igenom mina bilder och försöka hitta några bra på vår Sofre Aghd. Ska jag maila dig eller lägga upp dom här på forumet?


    Goli, stort grattis i efterskott...snart är det min tur att fylla 31 =)! Hoppas det löser sig för dig med smink och make..har du hunnit kontakta någon av dina alternativ?


    Kitkät, såg att du ville ha tips på vad man ska skriva angående frukost på hotellet dagen efter. Vi skrev såhär:


    "Vill ni slippa att tänka på hur ni ska ta er hem sent på kvällen? Vill ni njuta av en härlig brunch tillsammans med brudparet dagen efter? Då kan ni övernatta på Vår gård tillsammans med oss."


     


    Godnatt och kraaaaam


    Mandis, tack ska du ha! Känner mig nog så gammal eftersom jag känner att jag vill komma igång med jobbet o livet i allmänhet. Men men, e närmare nu än förra året iaf!
    Nej, har bara kontaktat Melissa som hade salongen i Norsborg. Blev impad av hennes bilder. Men Norsborg ligger för långt bort plus att det e alldeles för dyrt! Hon vill ha 5000 kr för både hår och makeup. Tack, men nej tack! Ska kolla upp resten när jag kommer hem i februari.
  • goli
    Pagnie skrev 2013-01-17 12:05:50 följande:
    jag ska sy om ryggen på den. det är en annan knytning än den jag vill ha så dom ska få sy lite hade jag tänkt. :D
    hoppas det blir bra bara. funderar på om man ska sy in några diamanter i kjolen också.
    Goli hade inte du gjort det?
    Undra om man kan göra det och om det blir fint då.
    Pagnie, jag o mamma spenderade några timmar och sydde på kristaller på överdelen av min klänning. Den blev sååååå fin! Blev jätte jättenöjd! känns mer som en brudklänning nu plus att det blev lite mer bling, tror det blir väldigt fint på kort, syns lite mer liksom. Kristallerna köpte min mamma när hon var i Iran. O eftersom du gillar bling så e det absolut ngt jag rekommenderar!

    Har du kristaller på överdelen oxå? För min del blev det lite på nederdelen med eftersom blommönstret fortsätter en bit ner på kjolen, o då satte vi kristaller på det tyget, men inget på tyllen, om du förstår vad jag menar. lite svårt att förklara. Hade jag haft klänningen hos mig så hade jag bara kunnat ta bilder o lagt upp dem här, så hade du kunnat jämföra före och efter bilder. Kan visserligen göra det när jag åker hem om 2 veckor. Om du orkar vänta tills dess?
  • goli

    Aidis, förlåt om du har skrivit detta innan men jag frågar ändå. Vilken frisör blev det? Ska du fixa smink i samma salong?

    Kitkät, kan du skriva cocktailklänning för kvinnorna? Vet inte om det stämmer men jag har fått för mig att cocktailklänning är en finare klänning som kan vara antingen lång eller kort. Eller har jag helt fel?

  • goli

    hej tjejer! ledsen att jag inte e så aktiv men har tenta på fredag i anestesiologi, så måste plugga plugga plugga men försöker hänga med i samtalen så gott det går även om jag inte skriver så mycket.

    Ja, det e svårt det där med hårupssättning o make-up. Jag hade hoppats att det skulle hamna någonstans på 3000 kr TOTALT. Jag kanske lever för mycket i en fantasivärld då? Hahaha! Men tycker det e lite synd att inte få en provuppsättning om det är så med Fadi. Då bryr jag mig inte ens om att gå till honom. För jag vill inte riktigt spara det till samma dag o sen så kanske man inte blir nöjd? Jag e inte särskilt ytlig annars, men vad fan, på bröllopsdagen är det viktigt för mig, vill kunna känna mig vacker!

    Ska fortfarande kolla in Hannas salong i Tensta o se vad de säger om pris o sen ska jag ge Karam som jobbar i salongen på Stinsen en chans till. Om det känns tryggt med honom så kör jag på det eftersom det ligger vägg i vägg med make-up store och jag har typ ställt mig in på det. Tycker det känns bra att få produkter för 500 kr så att man själv kan bättra på sminket under dagen och kvällen.

    Kitkät, hoppas det har gått bra med att hitta klänning!

Svar på tråden Orientaliskt bröllop