Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Goli, jag antar att ditt inlägg om vitchoklad-fontän var riktat till Pagnie?

    Pagnie,
    Er plan för kvällen låter bra. Vi kommer nog också dansa brudvalsen efter middagen.  
    Som jag skrev till goli, ni ska ju ha buffe... Kommer borden stå tomma då, eller kommer ni ha någon mat överhuvudtaget på borden? Jag menar, kommer gästerna ha något att tugga på mellan buffe och tårta (förutom kakbuffé och chokladfontän?)

    Kakbuffé funderar jag också på. Och kanske chokladfontän! Men vi får se!  

  • kitkät

    Goli, 
    Att servera alla småplocksrätter på samma gång kommer inte riktigt på fråga. Jag vill inte att borden ska stå tomma någongång. Det är så på syrianska bröllop, speciellt dom som dricker alkohol uppskattar att ha något tilltugg till. Småplocksrätterna är oftast kallrätter, så det är inget som måste ätas varmt, förutom varmrätten då.
    Alla rätter kommer att serveras på borden, men så fort något tar slut, så serveras det mer av det. Så det blir som en buffe, fast som serveras på borden! 
    Så först serveras alltså några småplocksrätter, sedan varmrätter, sedan några till småplocksrätter så gästerna har något att tugga på när dom dricker... Och till sist tårtan och fruktfat etc. 

    Men det ska nog gå att lösa, det är bara jag som klurar för mycket. Jag är ju varken den första eller sista att ha ett sådant upplägg. Alla syrianska bröllop med syriansk mat har så. Det är bara det att jag inte vill vänta med tårtan till kl 24-01 som på andra syrianska bröllop. Jag får helt enkelt ta den diskussionen med Panorama och se hur det brukar göras när brudparet vill skära och servera tårtan lite tidigare än "normalt". 

  • kitkät

    Haha vad fort det går här nu... 

    Hur ska ni göra med placeringskort? Ska ni ha placeringskort för varje person eller placeringskort för varje familj - alltså ett större placeringskort på bordet där det står t ex: Familjen Svensson & Familjen Karlsson?  

  • kitkät

    Haha Pagnie, du är så go' "tänk om dom inte kommer tillbaka. hur ska jag då hitta dom igen?". 

    Jag har tyvärr ingen facebook. Jag har aldrig haft och kommer nog aldrig att skaffa det heller! Vi får helt enkelt komma på ett annat sätt att hålla kontakten på. Men jag kommer som sagt finnas kvar på BT, åtminstone fram till september, och med stor sannolikhet även efter det. Så mig kommer ni nog kunna få tag i ändå. 
    Och en vacker dag kanske vi kan ses över en fika? :)  

    Jag är bara orolig att jag ska känna mig ensam på BT när ni har gift er och blir upptagna med era liv, medan jag fortfarande har 1-2 månader kvar till mitt bröllopet då. Vem ska jag då prata med när jag har panik över saker som går fel i slutskedet av planeringen?  

  • kitkät

    Men hallå! Det här är orättvisst... Nu kommer ni ha massa privata konversationer på FB utan mig! Det kan jag inte gå med på. 

  • kitkät

    Det värmde, Pagnie! Det glädjer mig att ni blir kvar med mig. 
    Jag ska nog också bege mig nu. Men kom på något nytt projekt till oss imorgon!  

  • kitkät

    Pagnie, 
    Jag har hittat en syssla till oss. Vi ska skriva en lista på alla "små-saker" som vi måste ordna till bröllopet, t ex festhäften, vigselprogram, såpbubblor och andra små detaljer som vi vill ha med! 
    Vi skriver t ex: Såpbubblor, ettiketter till samt satinband.
    Färdigt festhäfte eller pyssla ihop ett festhäfte och då behöver detta inhandlas: bla bla bla

    Ja, men du fattar säkert? Sen delar vi med oss av varandras listor och ser om någon av oss missat något!

    Jag läste en bröllopsblogg igår och fick lite panik, känns som jag tagit det alldeles för lugnt med bröllopsplaneringen. Nu sätter vi igång på riktigt här!  

  • kitkät

    Ja, Pagnie, det blir bra! Jag hinner inte heller nu.

    Jag har mycket att göra idag, men jag tänker att ikväll så kan vi sitta med det :)

    Är du medlem på brollopsguiden.se? Jag blev precis medlem där också, för att kunna ta del av vissa "bröllopsverktyg" som dom har, t ex så har dom ett program som man kan göra egna festhäften med, om man inte vil köpa färdiga. Jag hade tänkt köpa färdiga, men om det är enkelt och blir snyggt med detta program så kanske jag kör på det. Det ska tydligen vara enkelt med detta program. 

  • kitkät

    Mustikka, 
    Vilken fin klänning! Du har verkligen gjort ett kap. 
    Och en rolig detalj: Min fästman har samma förnamn som din fästman :) 

    Pagnie,
    Jag har tyvärr inte hunnit ordna med listan ännu. Jag har haft fullt upp idag. Det har varit en låååååång dag!
    Men det verkar som att du inte heller har hunnit med det, så det är nog ok.
    Imorgon ska jag försöka ordna det! :) Jag gillar detta, att vi gör listor och delar med oss till varandra och goli (och alla andra som är intresserade).  Det känns lite som ett gemensamt projekt, detta med listor! Mer sånt tycker jag! 

Svar på tråden Orientaliskt bröllop