Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Pagnie,
    När du beskriver din fästman så låter det precis som min!
    Han skulle kunna ha på sig jeans och t-shirt vid alla tillfällen, han hatar att klä upp sig i skjorta och ännu mer i kostym! Men han har faktiskt blivit mer van. Jag har mer eller mindre tvingat han att klä sig i skjorta eller kostym vid några tillfällen och nu känner han sig mer bekväm i det. 
    Och nu kan han tillomed ha på sig frack på bröllopet, så det är ju ett gott tecken! 

    Bor inte dina svärföräldrar i Sthlm? Kanske kan ni vara där under konsulationen? 

    Ja, gör det. Jag ska nog faktiskt också sätta igång med den listan nu. Har ändå inget bättre för mig (är arbetslös idag, sitter hemma och tråkar), så nu gav du mig något att göra. Återkommer med listan! 
     

  • kitkät

    Ja, det undrar jag med. Då hade vi kunnat hjälpas åt med listan! Nu ska jag sätta igång med den! Jag återkommer när jag är klar med den. 

  • kitkät

    Nu har jag sammanställt en lista lite snabbt, på saker att ha i toalett-korgen. Redo, Pagnie? 


    DAMERNAS


    Synål och tråd Deodorant Hårspray/Hårnålar Tuggummi Handkräm Tops Tamponger/Bindor Tandpetare Säkerhetsnålar Våtservetter Öronproppar Skoskavsplåster Samarin

    HERRARNAS


    Deodorant Hårgelé Tuggummi Plåster Tandpetare Säkerhetsnålar Våtservetter Öronproppar Skoskavsplåster Samarin

     
  • kitkät

    Goli, 
    Jag visste inte heller skillnad mellan jaquette, smoking eller frack. Men jag har googlat väldigt mycket, läst om olika klädkoder etc. Jag tycker det är lika viktigt med brudgummens klädsel som brudens. Så därför har jag engagerat mig mycket i hans & bestmännens klädsel också.  
    Sätt dig ner med din fästman och googla på olika högtidskläder, så kan ni se vad ni gillar bäst och vad som passar ert bröllop mest.

    Vad gäller cupcakes-tårtan så har vi inte bestämt färger ännu. Det är ju det vi ska göra på provsmakningen/konsulationen. Men eftersom färgtemat är aprikos, brunt och vitt.  Så tänker jag mig dessa färger, typ chokladglasyr, aprikosfärgad glasyr och vit glasyr, så kan man välja smak på glasyren och på själva muffinsen, t ex chokladmuffins med vit kokosglasyr med mandeltopping. Om du går in på hemsidan som jag angav, så kan du se vad jag menar! 
    Vi tänkte variera muffinsen, så vi kommer nog inte välja en och samma smak och färg på alla muffins.  
    Här är ett exempel på cupcakes-tårta med olika glasyrfärger och smaker: 



     
  • kitkät

    Pagnie,
    Våra listor var ju nästan snarlika! :) Bra. Då har vi fått det gjort också.
    Vad har du mer för uppdrag till oss?  

  • kitkät

    Haha. Det låter som en bra idé, goli. 
    Men du ska inte behöva offra dig och ta hand om all provsmakning. Det är ok... Jag kan också hjälpa till. Jag får liksom offra mig för laget! Drömmer 

    Tänk om vi skulle göra det? Jag svär på att vi skulle bli dom bästa bröllopsplanerarna, dessutom skulle vi ha sjukt kul ihop (och småtjafsa, som vi kan göra ibland... men mest på skoj)  

    Men just nu befinner jag mig i en fas då jag känner mig planeringssugen! Ett tag var det dött på den fronten, men nu är lusten igång kickad igen! (Haha... Nu låter det som att jag pratar om annat).

    Kom på något snart Pagnie, ok? Jag ska också försöka komma på något.

    Kan inte vi hjälpas åt och komma på roliga och annorlunda idéer att ha på bröllopet? Som t ex toalett-korg.
    Sätt igång hjärnverksamheten nu! 

  • kitkät

    Pagnie, 
    Vi ska inte ha några lekar under bröllopet, varken fysiska lekar eller lekar i festhäftet!
    Jag har googlat lite på förslag vad man kan skriva med i festhäftet.. Vi tänkte skriva med menyn i festhäftet, mer än så har vi faktiskt inte bestämt ännu. 
    Man kan t ex ha en gästpresentation, där man presenterar gästerna på ett humoristiskt sätt,  en "vett och etikett-lista" om hur man beter sig på bröllop, men en skämtsam sådan t ex: "Innan du sätter dig vänligen försäkra dig om att du är bjuden".  Vissa skriver också "onödig fakta" om brudparet, t ex "Kalle älskar att äta choklad med ketchup på", "Maria samlar på frimärken och kaffekoppar". 

    Jag vet som sagt inte vad vi ska skriva i festhäftet ännu, förutom en meny för bröllopsmiddagen. 
    Har du några förslag? 

    Jag hittade en bra sida, där man kan kika på andras festhäften för inspiration! Längst ner står det LÄNKTIPS, då kommer du till olika festhäften!
    www.brollopsguiden.se/festen/innehall-festprogram/38 

  • kitkät

    Pagnie,
    Jag har faktiskt själv suttit och försökt klura på det där, vad ska gästerna göra tills vi kommer till lokalen? När ska vi dansa första dansen? Skära tårtan? Hur länge ska vi äta middag innan festen sätter igång med musik och dans? Jag tycker också att det är jätte svårt att få ihop det.

    Vi kommer ju fotas efter bröllopet, i en timme, så då har gästerna en timme i lokalen som dom får dricka välkomstdrink, mingla, läsa i festhäftena kanske?

    Sedan anländer vi till lokalen, då brukar det vara speciella låtar som bandet spelar, svårt att förklara men typ "välkomstlåtar för brudparet". Och då dansar man en stund med gästerna, som står i en ring runt brudparet. 
    Efter det så brukar brudparet brudvals (tryckare), i alla fall på syrianska bröllop. Men jag funderar på om vi inte ska sätta oss ner till bords för middag direkt efter "välkomnandet" och dansa brudvalsen (tryckare för vår del) efter middagen istället? Så kan vi kicka igång festen efter det! Hur tänker du?

    Och sen det här med tårtan då... På syrianska bröllop så äter man ju inte en tradionell trerättersmiddag. Man äter meza, alltså småplock, sen kommer varmrätten och efter varmrätten så kan man fortsätta äta småplockrätter. Frågan är då när vi ska skära och servera tårtan? Det känns ju dumt att servera tårtan om det fortfarande serveras mat. Det känns ju som att tårtan ska vara det sista man serverar, men på syrianska bröllop så äter man ju i alla fall till kl 1. 
    Ska man kanske skära och servera tårtan vid 23-tiden? Och sen kanske vid 1-tiden kan man servera lite mer småplock, som vickning, för dom som kanske hinner bli hungriga igen? Det är jättesvårt! 

    Hur är det tänkt att ni ska ha det med mat? Ni ska ju ha buffe, det vet jag. Men jag tänker mer kring tider, upplägg etc? När ska buffen serveras och hur länge ska den stå framme? Ska ni servera något efter buffen? 

  • kitkät

    Goli,
    Jag tycker att ert upplägg låter bra. Men som jag frågade Pagnie, ska ni servera något mellan buffé och tårta? I och med att ni serverar buffe så antar jag att ni inte kommer ha någon mat serverad på borden?
    Jag tycker det är svårast att klura ut när vi ska skära tårtan, pga. det som jag skrev i mitt förra inlägg... Det är lite speciellt på syrianska bröllop, för det serveras mat mer eller mindre under hela bröllopet. T ex så får vi välja 10 småplocksrätter (meza), då kanske dom serverar fem av dom innan varmrätten, sen varmrätten och efter varmrätten serveras ytterligare fem småplocksrätter.
    Så på syrianska bröllop brukar tårtan inte skäras och serveras förrän efter kl 24-01 någongång. Men det känns för sent tycker jag. Jag skulle vilja skära och servera tårtan senast vid 23. Vår middag kommer ju börja tidigt, vilken man får ha i åtanke också. Våra gäster kommer anlända till lokalen senast kl 18. Så det kanske blir alltför lång tid mellan middag och tårta om vi ska vänta till kl 24-01?

    Ge mig tips på hur vi kan lösa detta! 

Svar på tråden Orientaliskt bröllop