• goli

  Orientaliskt bröllop

  Hej!

  Tänkte att detta skulle bli en samlingsplats för alla med frågor samt erfarenheter av allt som har med orientaliska bröllop att göra: lokal, orientalisk buffé, sofreh aghd, vigsel mm mm.

  Välkomna!

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-13 12:57
  Vi som planerar bröllop i denna tråd är:

  Pagnie (13 juli 2013)
  Kitkät (27 september 2013)
  TS (3 augusti 2013)

  Men vi välkomnar fler så joina oss gärna!

 • Svar på tråden Orientaliskt bröllop
 • Pagnie

  Oj postade lite tidigt. haha.

  ja men det kan ju också vara fint. bara man hittar något man själv älskar. jag har som sagt bestämt mig för två nu och sen sa jag till sambon att om jag fortfarande känner för det så kan han ju ge mig en eternity-ring när vårt första barn föds. ;)  här är min förlovningsring om ni ville se. :D älskar verkligen blått och hela bröllopet ska ju gå i blått ja och vitt så klart. Men ja ni förstår. sen älskar jag safirer. älskar hur dom ser ut och vad dom betyder. Guldsmeden lyckades så jävla bra med min ring. lyckades verkligen hitta perfekt färg på safiren också så jag är så glad.

  Oh ja smekmånad det är redan bestämt och klart. vi kommer åka 3 veckor till japan inte direkt efter bröllopet utan typ oktober då det är bättre väder där då. Vi börjar med solsemester och massa mys på en liten ö där dom har ett hälsospa lååångt ner i stilla havet och sedan åker vi upp och reser runt i hela japan, typ backpackar i 2 veckor. dock tycker sambon att jag inte borde bli gravid på första försöket för då kanske jag inte får flyga. haha. men det löser sig.
  Vi tänkte faktiskt också maldiverna först men vi kom underfund med att ingen utav oss gillar att bara vara så vi kör upptäcksfärd. men det är otroligt vackert i alla fall.

  Oj vilket långt inlägg det blev nu men haha ni orkar nog.
 • goli

  Åh, vilken vacker ring! Verkligen! Hur kommer vigselringen se ut då? Och vilken fin tanke det där med eternity-ringen...

  Oj, låter som en härlig smekmånad! Hur många städer ska ni hinna med på 2 veckor? Har ni bokat och allt redan? Wow, ni är effektiva alltså! Vi e lite segare, hahaha! Vi pratar lite löst om maldiverna för vi vill hitta ett ställe att bara vara. Känns som att det kommer behövas efter 6 års studier och innan man börjar jobba. Vi kommer inte ha särskilt mycket pengar då men vi känner att det är en en gång i livet-grej och kan tänka oss att ta det på avbetalning. Sen tänkte vi åka runt lite mellan de olika öarna plus att de har egna aktiviteter som de erbjuder. Vi får se vad som händer...

 • Pagnie
  goli skrev 2012-10-29 21:24:39 följande:
  Åh, vilken vacker ring! Verkligen! Hur kommer vigselringen se ut då? Och vilken fin tanke det där med eternity-ringen...

  Oj, låter som en härlig smekmånad! Hur många städer ska ni hinna med på 2 veckor? Har ni bokat och allt redan? Wow, ni är effektiva alltså! Vi e lite segare, hahaha! Vi pratar lite löst om maldiverna för vi vill hitta ett ställe att bara vara. Känns som att det kommer behövas efter 6 års studier och innan man börjar jobba. Vi kommer inte ha särskilt mycket pengar då men vi känner att det är en en gång i livet-grej och kan tänka oss att ta det på avbetalning. Sen tänkte vi åka runt lite mellan de olika öarna plus att de har egna aktiviteter som de erbjuder. Vi får se vad som händer...
  jag kommer nog ha en vanligt allians i vitguld med kanske två diamantrader. först tänkte jag mig en lika bred som förlovningsringen men jag vill nog ha en lite bredare vigselring. Men som sagt diamantrad som går nästa hela vägen runt. inte riktigt ifall man måste slå ut den eller så sen.

  haha nej boka det gör vi närmare när det är dags och hur många städer vi ska hinna har vi inte heller pratat om. vi vill nog hinna med tokyo och sen massa på landsbygden. sambon har ju läst japanska så vi kan ju ta oss runt lite i alla fall hoppas jag. Han är helt galen i manga och anime så då måste man ju kunna japanska. haha
 • kitkät

  Goli, jag har faktiskt ingen aning vad Oscarsfoto kostar, för oss ingår dom/han ju i paketet från Panorama. Men kika på deras hemsida och så kan du höra av dig till dom. www.oscarsfoto.se

  Vad gäller smekmånad och vi har lite olika alternativ som vi vill till. Men jag är mest sugen på Fillipinerna. Där får man allt i ett paket känns det som, sol och bad, avslappning och äventyr. Då Fillipinerna består av tusentals öar, kan man backpacka mellan öarna och få lite äventyr! Dessutom är det väldigt billigt i Fillipinerna till skillnad från t ex Karibien, Indiska Oceanen, Franska polynesien. Så ett tips till er goli, om kassan ekar tom, åk till Fillipinerna! Där får ni alls som finns i Maldiverna eller Hawaii men kan leva som kungar med småpengar!  
  Vi tänker lite så, att efter bröllopet kanske vi inte kommer ha mycket pengar att röra oss med och då vill vi inte göra oss av med allt vi har på en smekmånad. Då är Fillipinerna perfekt, det är verkligen ett paradis. Haha nu låter jag som en resebyrå-reklam! Jag borde få sponsring av någon resebyrå Tungan ute

 • goli

  Filppinerna? Hmmm... kan funka! Ska googla detta nu direkt! Shit vad många bra tips jag får från er! Vad hade jag gjort utan er??? Skrattande Och tack för tipset om filmkamera-teamet, har mailat dem!

 • kitkät

  Ja, gör det! Vi har inte bestämt oss 100% för Fillipinerna, men det lutar åt det. Jag är även sugen på Bali, Jamaica, Karibien, Indiska Oceanen, Sydafrika eller Franska Polynesien. 

  Berätta gärna vad du får för svar från Oscarfoto.  

 • goli

  Sitter och googlar nu. shit, vad många alternativ det finns! O det roliga är att priserna varierar så sjukt mkt, allt ifrån 15 000 till 40 000 för två veckor. Fick svar från Oscarsfoto, de vll att vi ska ringa dem. Lite svårt härifrån, brukar använda datorn till att ringa men det är inte alltid vi har så bra uppkoppling. Men ska försöka nå dem snart! Tack återigen för tipsen!

 • goli

  ja, flickor. satt o skulle kolla upp filippinerna men nu blev listan ännu längre: förutom maldiverna, även tahiti, bahamas, bali, malaysia, andra karibienöar typ curacao... puh! Det lär inte bli billigt heller men jag o fästmannen tänker att det är en engångsgrej och iom att vi planerar att skaffa barn snart så blir det typ första och enda romantiska lyxsemestern... så det får bli avbetalning!

  hur går det för er annars? Vad händer?

 • kitkät

  Haha, vi hade också mer eller mindre bestämt oss för Fillipinerna först, men ju mer man googlar runt, desto fler alternativ tillkommer på listan. Men det är som du säger, vi tycker också att smekmånaden ska få kosta lite, det är en engångsföreteelse om man säger så, haha. 

  Jag har mejlat fotograferna jnsvision och bekräftat bokningen. Dom kommer alltså fotografera oss under 1 timme i antingen Taxinge eller Mariefred. Det blir efter vigseln, eftersom vi inte vill ses före. 

  Jag har också mejlat en dj som vi är intresserade av, DJ Mattias Nyström heter han. Han verkar vara bra och prisvärd. Så väntar på svar från honom.

  Ja, sen vet jag inte vad jag ska boka mer nu. Det är väl klänning som står på tur...

  Och så hoppas, hoppas, hoppas jag att det är höstfärger ute den 27 september nästa år! Visst brukar hösten ha kommit då?  

 • goli

  Ja, jag sitter o drömmer mig bort när jag egentligen borde sitta o plugga... Skrattande

  Har ni själva bestämt var ni ska fotas eller var det fotograferna som föreslog det? Funderar lite på var vi ska fotas, vill inte att det ska vara alltför långt bort från festlokalen om det skulle bli trafik, ske en bilolycka någonstans på vägen mm.

  Hur är DJn då? Har han bra rekommendationer? Vad spelar han för typ av musik? Vi har hyrt DJ Crush, har inte träffat honom än men han har väldigt bra rekommendationer.

  Klänning, hurra!!!! Måste säga att av allt som ska fixas inför ett bröllop är nog boka lokal och köpa klänning de roligaste! Har du haft ngn mer kontakt med butiken i Sthlm ang klänningen du hittade?

  Får hålla tummarna för att det är riktigt vackert sommarväder den 3e augusti och underbart höstväder utan regn och rusk den 27e september!

Svar på tråden Orientaliskt bröllop