• Äldre 23 Nov 00:47
  1096306 visningar
  3377 svar
  3377
  1096306

  Orientaliskt bröllop

  Pagnie, 

  Jag kan tipsa dig om en sida som heter edressit.com, där ska jag beställa tärnklänningarna ifrån! Man kan måttbeställa och/eller välja färg på klänningen som man gillar utifrån en färgkarta. Så säg att du hittar en klänning du gillar men som har fel färg, då kan du beställa den i vilken färg du vill.
  En vän till mig har beställt klänning därifrån flera gånger, det är riktigt fina klänningar och bra kvalite! Det är ingen Kina-sida, utan ett företag som finns i Tyskland, Storbrittanien och USA! Så man får precis det man ser på bilderna, inga kopior eller sådant! 

  Vad gäller klänningarna som du visat ovan, så tycker jag första klänningen är lila och inte navyblå. Med navyblått menar du väl marinblått?
  Om jag var du så skulle jag inte ändra på mitt färgtema pga. en klänning. Jag vet precis vad du menar med royalblått och jag tycker det är riktigt snyggt! Jag har varit på ett bröllop där dom hade royalblått som färgtema, det såg riktigt elegant ut.

  Men kolla på sidan som jag tipsade om, kanske hittar du en royalblå klänning där! Som sagt, alla klänningsmodeller har en färgkarta som du kan välja färg utifrån.  

 • Äldre 23 Nov 15:05

  Jag ber om ursäkt, ni har rätt - klänningen är inte alls lila... Jag satt vid jobbets dator igår natt när jag skrev inlägget och då såg klänningen verkligen lila ut (säkert datorns skärminställningar), inte alls som den gör på min egen dator. Nu ser den väldigt navy ut. Den är jättesnygg!  Hur mycket kostar den? Den ser inte mycket billigare ut än klänningarna på edressit. 
  Klänningarna på edressit kostar runt 1000-lappen, lite mindre tillomed. Och det tycker jag är ett väldigt bra pris med tanke på att det är "aftonklänningar", och såna brukar kosta en del i t ex butik i Sverige. Som sagt så kommer jag köpa tärnklänningarna därifrån, för jag vill att klänningarna ska vara i färgen aprikos och eftersom det kan vara svårt att hitta, så blir det perfekt att kunna välja färg själv. Dessutom är klänningarna på edressit billigare än vad vi hade räknat med att lägga på tärnklänningarna, så det är bra! 

  Kör på det som känns mest rätt. Jag tycker både royalblå och navyblå är snyggt. Det jag menade i mitt förra inlägg var att jag inte tyckte att du skulle ändra färgtema bara pga. tärnklänningarna. Men det verkar ju inte vara bara därför som du vill ha navyblått, så kör på det. 

   

 • Äldre 24 Nov 13:59

  Mandis, 

  Jag förstår precis vad du menar om filmare som överdriver när dom redigerar... Jag berättade för goli förut, om hur jag absolut INTE vill att min bröllopsfilm ska se ut, med brudparet som står på Mars och så regnar det blomblad på dom och Gud vet vad! Det är samma sak med vissa fotografer som styr upp precis hur brudparet ska stå och posera, och det är verkligen poser som ser onaturliga ut... Det ser allt annat än naturligt ut. Jag gillar när brudparets kärlek lyser igenom bilderna och fotografen fångar ögonblick som inte är uppgjorda, utan mer naturliga. Och det kan tyvärr inte "orientaliska" fotografer. 
  Vi har ändå hittat en fotograf/filmare som samarbetar med stället vi ska hålla bröllopsfesten, och han verkar ändå bra, i alla fall vad gäller filmning och redigering. Han filmade på min vänninas bröllop och deras film innehåller varken blomblad, rymden eller glittrande klänningar. Så honom ska vi välja också. Sen har vi anlitat två svenska fotografer som jobbar tillsammans, som ska ta våra porträttbilder. Dom tar klassiska bilder i gammaldags stil som jag verkligen älskar!  

 • Äldre 24 Nov 14:08

  Goli, 

  Jag har faktiskt inte varit och tittat på brudklänningar än, får ta och göra det snart! Under jul/nyår kommer jag vara i Stockholm, kanske får passa på att ta det då! Vet ni om dom har någon typ av mellandagsrea i brudbutiker med? Det hade ju varit perfekt!  

  Vi har också funderat mycket på det här med önskelista. Vi vill ju helst ha pengagåvor, så som det brukar vara på syrianska bröllop. Så från de syrianska gästerna kommer vi garanterat få pengagåvor och då behöver vi inte skriva någon önskelista till dem. Men för de svenska gästerna är det ju inte alls en självklarhet att ge pengar till brudparet som gåva, och därför håller vi på och klurar lite i hur vi ska framföra att om dom vill ge något, så får dom gärna ge pengar, istället för att vi ska få 17 likadana vaser. 
  Vad vill du och din fästman helst ha, pengar eller materiella gåvor? Och vad är vanligast på persiska bröllop i din släkt?  

 • Äldre 24 Nov 14:13

  Pagnie,

  Haha. Fy, vad du är elak! Du är ju faster till den fula ungen!
  Skämtosido, jag kan också tycka att vissa barn är fula. Däremot kanske det inte är så populärt att säga det högt, speciellt inte till barnets föräldrar. 

 • Äldre 25 Nov 21:35

  Haha. Ja, det verkar ju så. Eller så låtsas vi bara. Och nej, jag har inte hittat några skor till dig än. Jag har inte ens hittat skor till mig själv. Om du hittar ett par aprikos/orange-färgade ballerina, så hojta till! Och om jag hittar ett par blå ballerina, så lovar jag att säga till. 

   Har ni beställt inbjudningskorten än då? 

 • Äldre 26 Nov 00:03

  Mandis,

  Vilka två svenska fotografer hade ni?  

 • Äldre 26 Nov 12:55

  Pagnie, 

  Vilka söta skor! Vart hittade du om? 

  Oj, nu börjar det gå undan för dig - skor och tärnklänningar avklarade. Vad skönt! Visa andra tärnklänningen som du beställt! Jag tycker att det är finare när tärnorna har samma färg på sina klänningar, men olika modeller så jag tycker absolut att det funkar! Visa, visa, visa! 

  Jag jobbar inatt, så kommer väl antagligen få sitta här på BT helt ensam och ha en konversation med mig själv. 

 • Äldre 26 Nov 17:13

  Goli, 

  Har du hittat någon bra makeup-artist/hårstylist än? Jag blev tipsad av min kompis om en makeup-artist/hårstylist som jag kontaktade, men hon vill ha 5000 kr. Och det tycker jag är alldeles för dyrt, jag vill inte lägga så mycket pengar på det. 

  Hur mycket ska du få betala för smink och håruppsättning, Pagnie?  

 • Äldre 27 Nov 00:58

  Pagnie, du är vaken! 

Svar på tråden Orientaliskt bröllop