• goli

    Orientaliskt bröllop

    Hej!

    Tänkte att detta skulle bli en samlingsplats för alla med frågor samt erfarenheter av allt som har med orientaliska bröllop att göra: lokal, orientalisk buffé, sofreh aghd, vigsel mm mm.

    Välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-13 12:57
    Vi som planerar bröllop i denna tråd är:

    Pagnie (13 juli 2013)
    Kitkät (27 september 2013)
    TS (3 augusti 2013)

    Men vi välkomnar fler så joina oss gärna!

  • Svar på tråden Orientaliskt bröllop
  • goli

    Okej, först o främst vill jag bara klargöra en sak. Detta riktar jag till alla, förutom Kitkät o Pagnie för jag tror att de redan vet det:

    ALLA är välkomna till den här tråden!!! Vi är bara några tjejer som sitter o planerar inför våra bröllop o hjälper varandra samtidigt. Vi tre bröjade i en annan tråd o sen fortsatte vi här så att fler kunde joina oss! Hoppas att ni har känt er välkomna här iaf o att det inte blir fler otrevligheter. Ni har alla varit till STOR hjälp för mig och jag uppskattar alla råd o tips o alla härliga inlägg som har lockat till skratt.

    Bara så att ni vet! Kramar till er alla!

  • goli

    Pagnie, har man sagt A får man säga B!!! Så där kan du ju inte bara göra! Berätta nu nu nu!

  • goli

    Kitkät, jag har redan rört ihop alla smaker som du har nämnt. För mig låter allt som en underbar röra av underbara smaker.... mums! säger jag bara! men annars tycker jag att vanilj o choklad är "säkra" smaker därför att det kommer finnas något för alla. Själv hade jag valt choklad med chokladglasyr o sedan en massa chokladtopping... Solig men så är jag också en chokladtjockis!

    Men Kitkät, hur var det nu, har du varit i Sthlm än på jakt efter brudklänning? Vet att du var i en stor butik med dina tärnor i en annan stad men att du inte hittade ngt där. Så vad händer på den fronten?

  • goli

    Mustikka, håller med om att du gärna får lägga upp bilder från bröllopsmässan. Har själv aldrig varit på en sådan o hade gärna gått men det blir tyvärr inget tillfälle eftersom vi pluggar utomlands. Var du på Sthlms-mässan? Vem var tjejen som tog 3000 för smink o hår?

  • kitkät

    Goli, 
    Ja, det blev lite rörigt med alla smaker & färger, men svårt att förklara... Men vi tänker alltså välja hälften chokladmuffins och hälften vaniljmuffins och blanda olika glasyrsmaker, så att vissa chokladmuffins får vaniljglasyr, vissa vaniljmuffins får chokladglasyr, vissa chokladmuffins får chokladglasyr... ja du fattar! Men vi skulle vilja välja en till glasyrsmak, förutom choklad och vanilj att ha på muffinsen och det var det jag behöver hjälp med! Så då blir det en glasyr som blir brun (chokladen), en glasyr blir vit (vanilj) och den tredje glasyren har dom i färgämnen för att den ska bli aprikosfärgad!  
    Jag vet inte om du blev något klokare på min förklaring, men det blir rörigt! Men välj tre smaker från listan jag skrev av, så blir jag glad! :)

    Vad gäller klänning så har jag inte varit i Sthlm och tittat än. Det får bli under februari någongång. Jag har sagt att senast i mars ska jag ha köpt klänning! Då är det 6 månader kvar till bröllopet. Jag var ju i Sthlm helgen som var nu, men då hade jag inte tid att åka och titta på klänningar...

  • Pagnie
    goli skrev 2013-01-31 23:19:39 följande:
    Pagnie, har man sagt A får man säga B!!! Så där kan du ju inte bara göra! Berätta nu nu nu!
    Haha blev du nyfiken nu va? ;) Ni får vackert vänta tills nästa helg så får vi se om jag är snäll och berättar då :P
  • Pagnie

    Kitkät jag kollade på dina smaker igen och tänkte att vanilj tillsammans med citron tycker ju jag personligen är väldigt gott. bara det inte tar över hela så det smakar för mycket men lagom smak kan göra det supegott.
    Men kunde man färga alla glasyrer till aprikos?
    Och ska ni ha något uppepå glasyren, typ dekorationer eller pärlor eller något? kollade på massa bilder på cupcakes nämligen och då hade dom olika grejer uppepå som matchade deras färgtema. typ små blommor på den bruna glasyren som var turkos och på den turkosa glasyren hade dom bruna grejer. förstår du vad jag menar? haha

    Åh vilka brudbutiker ska du till i stockholm sen då? Har du gjort någon lista? Jag hade gjort en jättelång lista men jag gick bara till en för jag hittade rätt på en gång. haha.

  • goli
    kitkät skrev 2013-01-30 23:38:00 följande:
    Jag hade visst med mig beställningspappret  i väskan, så jag kan ju skriva alla glasyrsmaker som finns att välja på, så kan ni hjälpa mig att välja? Choklad är redan bestämt! 

    Vanilj, Choklad, Apelsin, Kaffe, Blåbär, Jordgubb, Pistage, Citron, Kanel, Mint, Lavender, Kokosnöt, Mandel. 

    Vilka tre smaker hade ni valt till choklad- och vaniljmuffins? 
    tycker blåbär alt mandel låter heeeelt underbart gott!
  • goli
    Pagnie skrev 2013-01-31 09:33:18 följande:
    ja jag får nog ta och göra det någon dag framöver. Men just nu känner man sig mer död än levande när man är hemma. tråkigt men sant. Denna veckan jobbar jag 6 dagar. och nästa jobbar jag 5 tror jag. så nu kommer det bli slitsamma veckor. Jag som tänkte komma igång med persiskan igen.

    Men som sagt jag får uppdatera lite helt enkelt då. jag har ju en lista på allt jag gjort. haha. Men just nu har jag letat efter ett fint armband att ha på bröllopet. Så har ni några bra idéer på vart man kan köpa det så får ni jätte gärna säga det. Hon på bröllopsbutiken sa något om en swarowskibutik i stockholm, något ni känner till tjejer?

    hum det var svårt men rent generellt har jag förstått att kokos är en sådan smak som ganska många inte tycker om faktiskt. Så då kanske det är bättre med en annan smak i det avseendet. typ kanske jordgubb eller varför inte pistage, alla äter ju nötter jämt. I alla fall gör iranierna det. haha

    Men det ni redan hade valt låter ju jättebra. tror det kommer bli hur fint som helst faktiskt. Vi får köra som dom gör på tv, har ni sett det där programmet med 3 tjejer och dom går på varandras bröllop och ger betyg på allt från mat till vigseln till klänning ja allt. Skit kul! ;)
    Vet du, Pagnie, att inte jag tänkte på det innan. Men min fästman köpte ett jättevackert armband till mig i förlovningspresent. Och gissa i vilken färg... Har inte den hos mig nu utan den är i Sverige. Kanske har det på foto från förlovningsfesten, ska kolla!
  • Pagnie

    är det blått Goli? ;) haha. det tycker jag verkligen att du ska leta fram. Jag försöker fundera ut vad jag ska ge min man i morgongåva jag. först tänkte jag en klocka men sen vet jag att han vill ha ett Ps3 men kan man verkligen ge det som morgongåva? ska det inte vara smycken?

    sen har jag ett problem. klänningarna till tärnorna och slipsarna till marskalkerna är båda marinblå men inte exakt samma marinblå. går det ändå tror ni? nu börjar jag fatta vad dom menar med att servetterna ska inte vara vita utan endera elfenben eller ivory för det är fan skillnad. men vad heter de alla olika till marinblå då? ;)

Svar på tråden Orientaliskt bröllop