• goli

  Orientaliskt bröllop

  Hej!

  Tänkte att detta skulle bli en samlingsplats för alla med frågor samt erfarenheter av allt som har med orientaliska bröllop att göra: lokal, orientalisk buffé, sofreh aghd, vigsel mm mm.

  Välkomna!

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-13 12:57
  Vi som planerar bröllop i denna tråd är:

  Pagnie (13 juli 2013)
  Kitkät (27 september 2013)
  TS (3 augusti 2013)

  Men vi välkomnar fler så joina oss gärna!

 • Svar på tråden Orientaliskt bröllop
 • goli

  Och så ignorerar vi det första inlägget, blev lite fel där, sorry! Skrattande

  Tänkte börja med att fråga om någon har funderat på hår och make-up inför stora dagen? Ska ni fixa själva eller gå till någon salong?

 • goli
  kitkät skrev 2012-10-07 13:33:02 följande:
  Hallå hallå! :) Jag är den första att haka på här! Bra initiativ av dig, goli. Hoppas Pagnie också hakar på! 
  Välkommen! Och tack för att du joinar! Skrattande

  Hur går det med allt? Var det imorgon ni skulle titta på lokaler?
 • goli
  kitkät skrev 2012-10-07 13:36:44 följande:
  Hår ska jag fixa på salong och makeup hos någon makeupartist, ev. makeupstore! Du då? 

  PS. Ikväll åker jag och fästmannen min till Stockholm. Imorgon blir det festlokal-jakt! På schemat står: Olles Krog, Hallundas festvåning och Panorama! Vi har också hittat en kyrka som vi vill vigas i, så på tisdag ska vi ringa och boka kyrkan också, då har vi förhoppningsvis bestämt festlokal också! Jag kan uppdatera dig/er imorgon! :)  
  Hahaha! Lite telepati där? Hann skriva mitt förra inlägg innan jag läste ditt!

  Låter spännande, hoppas det går bra! Ett tips: kom ihåg att vara bestämd och då går det alltid att pruta lite på priset... Skrattande

  Kommer ni enbart gifta er i kyrkan eller har ni funderat på moské också? Jag är inte religiös egentligen men jag o min blivande kanske tänkte åka till Iran någon gång på besök och då vill vi gärna vara lagligt gifta där också för att undvika problem. Men vet inte riktigt hur det går till, har du någon erfarenhet?

  Ja, jag funderade också på make-up store. Vet du vad det kostar? Och vet du om man kan be dem komma till salongen där man ska fixa håret och göra allt på samma plats? Lite smidigare så kanske...
 • goli
  kitkät skrev 2012-10-07 13:43:16 följande:
  Haha, vi skriver om varandra! Se mitt inlägg ovan. 
  Haha, blir väl så när man har bråttom och är otålig! Glad Jag är sån med allt..!
 • goli
  Pagnie skrev 2012-10-07 15:46:25 följande:
  det är väl klart jag följer med tjejer. :D

  Jag kommer också köra en make-up artist och frisör. Dock har jag inte hittat någon än men det ska väl inte vara så svårt i stora stockholm. dock funderar jag på om man kanske ska ta det här hemma istället då vi ändå sover hemma på kvällen. Får se vad man hittar,

  Vad det gäller att komma in i iran så behöver man som jag förstår det inte gifta sig i en moske men man måste bli vigda av en imam. eller ja inte ens det egentligen. räcker att man går till ambassaden och får ett papper påskrivet att man är gifta egentligen. det gjorde våra kompisar.
  Vi vill ju också kunna åka till iran. men om jag inte har missuppfattat det helt så måste jag ha hans efternamn plus ett persiskt förnamn för att kunna komma ut och in.
  Hej Pagnie! Tack för att du joinar oss!

  Ja, jag tänkte oxå att det inte borde vara svårt, problemet är bara att det är så FRUKTANSVÄRT DYRT! Hår och smink kommer kosta mer än min brudklänning gör, liksom. Flört Menmen, samtidigt är det en sak jag planerar att göra en gång och de bilderna kommer vi titta på resten av livet. Så då gäller det att hitta ngt bra.

  Ok, visste inte om det där med efternamnet, något att tänka på eftersom jag hade tänkt behålla mitt efternamn... får väl se hur det blir, får prata med fästmannen om det oxå. Men tack för tipsen! Har varit till stor hjälp!

  Hur går det själv med allt?
 • goli
  Pagnie skrev 2012-10-07 19:23:03 följande:
  nej det är en massa sådant där skit som man måste tänka på faktiskt. så det är inte det lättaste. Men det går, krävs bara lite eftersök.
  Ja jag ville aldrig behålla eller jo det ville jag men jag vill att vi har samma efternamn så då byter jag helt enkelt då han är lite mesig med det där.

  Jo det går bra. ska kolla upp sofre agdh i morgon och även de kurdiska spelmännen så ska ringa runt lite. Men just nu tar lägenhetsköpet mest tid faktiskt. Ska och kolla på den ytterligare en gång i morgon och sen börjar vi buda på tisdag tänkte vi. :D så det känns väldigt pirrigt. men det är skönt med en fyra då får alla tärnor och familjen plats att sova innan bröllopet. haha.

  Vad är nästa steg för er då?
  Just ja vi bytte ju kyrka också, vet inte om jag sa det. Så det blev mycket bättre. Pratade med min fotograf igår också och hon har massa idéer. ska bli så roligt. :D
  Vad roligt! Och vad kul med ny och stor lägenhet! själv längtar jag som fan tills jag och min blivande skaffar eget. För tillfället pluggar vi utomlands, har varit här i 5 år och har ett år kvar av utbildningen, och under hela den här tiden har vi bott i en äcklig korridor med en del riktigt vidriga människor. Det värsta är att vi delar kök, dusch OCH toalett med alla andra... Kräks Inget drömboende direkt! Så det ska bli riktigt skönt att komma härifrån!

  Ska fixa inbjudningskort (mina föräldrar åker till Iran snart och det fixar de därifrån) och letar efter bra fotograf samt någon som kan filma festen på kvällen. Fotograf-delen känns lite jobbig, har kollat runt på nätet men alla är så fruktansvärt dyra. Men har lite tankar och idéer som jag ska kolla upp snart. Har ni bestämt var ni ska fotograferas innan festen?

  Hoppas det går bra för er med lägenheten!
 • goli
  kitkät skrev 2012-10-07 22:32:30 följande:
  Vilken kyrka har ni bytt till? Nästa steg för oss är att åka och titta på Olles krog och Hallunda festvåning imorgon och Panorama på tisdag. Idag har vi också sammanställt gästlistan tillsammans med mina föräldrar. Vi kom upp till ca 210-220 gäster, så det är färre gäster än vi först hade räknat med - vilket bara är positivt. 
  Hur har det gått med lokalerna? Har ni hittat något än?
 • goli
  Pagnie skrev 2012-10-08 16:28:30 följande:
  ja det där vet jag hur det är. eller vi delade bara kök när jag började plugga men det var illa nog. och då bodde jag ändå i en "bra" korridor. men där bodde jag bara i ett halvår så jag kan ju bara tänka hur jobbigt det är att bo där så länge.
  jag menar toalett och dusch vill man ju ha ifred känner man rent spontant.

  Nu innan vi bytte stad så bodde vi i en tvåa men nu om vi köper den här lägenheten så blir det en stor och rymlig fyra så det ska bli helt underbart måste jag säga. Mer plats åt dom här idioterna till hundar vi har. dom behöver yta att springa på. ;)

  Ja jag sitter och kollar inbjudningskort nu och fan jag kan inte bestämma om jag ska beställa eller göra själv. jag vill gärna göra själv men jag är inte pysslig alls känns det som. men vi får se hur det blir med det där. Ja men precis det där med fotograf är verkligen inte lätt. jag hade ju som sagt väldig tur i den frågan så det är jag tacksam för. Men vart vi ska fotas har vi inte besämt än. har slängt iväg en fråga på facebook så har fått massa tips så måste kolla upp alla dom snart känner jag. Men det verkar finnas en massa fint där ovanför stockholm i alla fall.
  Men du känner ingen som kan fota då? Hobby fotograf eller så? Finns fler än man tror. Jag hittade en innan jag kom på vår kompis och den verkade jättebra men kostade därefter också. 20 000 och det är det fan inte värt kan jag tycka.
  Hahaha! Hundarna lär ju uppskatta er nya lägenhet!!!

  Funderar på att be min väns make att fota oss på dagen efter den borgerliga vigseln och innan festen, han är verkligen jätteduktig. Men sen på kvällen vill jag inte att det ska vara någon av våra gäster, vill att de bara ska njuta av kvällen utan en massa obligations. Dessutom vill vi gärna att det ska vara någon med erfarenhet av persiska bröllop så de vet vilka moments som e viktiga att fota och filma osv. Ska kolla några persiska fotografer men tyvärr är det många som luras. Folk blir erbjudna saker som de sen inte får eller får något helt annat än det de har beställt. Men vill inte stressa detta, vill gärna kolla alla options innan vi bestämmer oss.

  Förresten, vet du vem det är som ska fixa din sofreh aghd? Vi har varit i kontakt med två kvinnor nu, den ena heter Shabnam och var riktigt dyr men hon hade jättefina grejer. Den andra som heter Affi var mycket billigare men samtidigt hade hon inte alls lika många alternativ. Tror vi kommer välja Shabnam, vi diskuterar möjligheten att få hyra hennes material men om vi fixar det själva kan det bli mkt billigare. Känner du till någon annan?
Svar på tråden Orientaliskt bröllop