• daniiel

    Hur långt innan bröllopet skaffade ni erat värdpar?

    Vi hade inget värdpar. Vi var själva värdar för vår bröllopsfest, det var ju vi som skulle gifta oss och bjöd in till fest. Vi hade dock en toastmaster och en toastmadame. Ett toastpar alltså.

    Vi började planera vårt bröllop ca 6 månader före bröllopsdatumet. Då bokade vi kyrkan. Någon vecka efter det, så frågade vi toastparet. Toastmastern, som dessutom var en av marskalkarna, är bror till tjejen vi tillfrågade om att vara toastmadame. Vi valde alltså två syskon, som båda är vänner till oss, från makens sida om man säger så.

    Det viktigaste för oss när vi valde var att tänka efter vilka som skulle kunna tänkas ta det på allvar, tycka att det är roligt och som skulle engagera sig. Vi hade dock inte en massa krav på att de skulle hjälpa till med planeringen. Vi träffades bara en gång före bröllopet, ca 3 veckor före, och gick igenom dagen och vad de skulle tänka på osv. Eller vi träffades ju fler gånger, men bara en gång för att ha ett riktigt bröllopssnack :P

    De hjälpe oss främst under själva bröllopsdagen. Det enda som de gjorde innan egentligen var att hjälpa till att ta emot OSA, ringa upp de som glömt OSA, samt det som dom planerade på egen hand (lekar).

    Toastmadame hälsade gästerna välkomna i kyrkan, delade ut vigselprogram och bubblor samt visade vart alla kunde sitta osv. Hon var där ca 1 timme före vigseln för att hinna se till att allt var okej, att solist med komp blev placerade på rätt ställe osv. Toastmastern var ju också en av marskalkerna som sagt, så han var med maken och övriga brudföljet då. Han var dock den som hade koll på ringen i kyrkan.

    Efter vigseln åkte vi för att fotas, då följde toastmastern med oss. Vi fotades med brudföljet först. Toastmadame åkte till festlokalen. Efter vi hade fotats klart med brudföljet, så åkte toastmastern också till festlokalen tillsammans med min syster (en av tärnorna). Där hjälptes alla åt att kolla dukningen (middagen var på ett hotell, så personalen dukade), ställde ut bordsplaceringen, festhäftena, satte upp en tipsrunda och välkomnade alla gäster sedan.

    När vi, brudparet, kom till festlokalen så var det toastmadame som höll i välkomstskålen. Sedan var det toastmastern som ledde de flesta lekarna som de hade hittat på (vi visste inte om det före, men vi hoppades på lekar). De ledde också allsången, svarade på frågor från personalen på hotellet och gästerna, hade koll på talen osv.

    Båda gjorde ett väldigt bra jobb och vi känner att vi valde helt rätt personer för jobbet :)


Svar på tråden Hur långt innan bröllopet skaffade ni erat värdpar?