• Kotthare

    Klädkod

    daniiel skrev 2012-10-06 14:46:23 följande:
    Jag skulle rekommendera klädkoden "Kavaj", som är den lägsta klädkoden. Det är finare än vardags, men inte alls aftonflott. Männen har en kostym, men den behöver inte vara mörk, utan kan vara ljus. Skjortvalet kan vara i färg. Det funkar också med en blazer eller udda kavaj med en udda byxa (dock inte jeans). Slips eller fluga. För damerna är det då klänning, kjol eller byxdress som gäller. Klänningen ska egentligen vara under knäet i längd, men inte golvlång, diskret urringad och inte tex glittrig.

    Nu är det ju dock så att de flesta bara genom att få en bröllopsinbjudan med en klädkod öht väljer att klä upp sig och även om ni skulle välja klädkoden "Kavaj" och någon dyker upp i kavaj, jeans och slips eller en långklänning med paljetter, så vad gör det? De ser säkerligen fina ut ändå och har försökt :)

    Klädkod är som sagt bara för att sätta en ton på festen, en hjälp för gästen, så att dom inte ska behöva riskera att komma varken över- eller underklädd. Det är inte en regel eller lag! ;P
    Nä, kavaj betyder kostym. 
  • Kotthare

    Jag tycker att det är orättvist mot gästerna att skriva "kavaj light", "sommarfin", "uppklätt", "valfritt" eller de som försöker vara roliga och skriver "klädsel: helst". 

    Klädkoden är ju till för att hjälpa gästerna för att slippa vara under- eller överklädda.  

Svar på tråden Klädkod