Inlägg från: frida o björn |Visa alla inlägg
  • frida o björn

    Klädkod

    På de bröllop jag varit på har det alltid stått antingen kavaj eller valfri klädsel, nångång stod det sommarfin, vilket ju tolkas som valfritt.

  • frida o björn
    Chicita skrev 2012-10-07 09:29:40 följande:
    Och alla är inte bekväma med "valfri klädsel" för dom är så rädda att dom inte ska passa in.

    Klädaffären jag jobbar i har bara haft öppet i drygt en månad. Jag jobbar 50% så jag är alltså inte där varje dag eller ens hela dagar men ändå har jag hunnit ha 8 st tjejer som är helt förtvivlade för dom inte vet vad dom ska ha på sig.
    "Festfin", "höstfin", "valfritt" osv... Jaha, kan jag ha en snygg tunika och tights eller måste jag ha klänning, och var hittar jag en passande nu? Eller kan jag till och med ha jeans? Är den här kjolen för kort? Är det här för glittrigt/uppklätt?
    Och vad svarar man på det? "Ta vad du vill ha"...
    Jamen dom vill ju passa in. Jag kan ju inte veta hur resten av bröllopsgästerna tänker liksom... 
    Jag kan absout förstå att alla inte vet vad valfri klädsel menar. När jag skrev det utgick jag från de bröllop jag varit på, vilket är ganska många. Nästan alla de bröllopen har varit "frikyrkobröllop", oftast inom missionskyrkan, och där vet alla vad man menar... Det har blivit som en egen kultur där vi som är med förstår vad man menar. Ingen har varit för lite finklädd, men ingen har heller klätt sig "för fint" utan alla vet vad som förväntas. Ville bara förtydliga lite ang min kommentar... :)

    Om man inte vet att sina gäster vet vad man menar med valfri klädsel, eller sommarfin eller liknande så är det ju jättebra att skriva en mer riktig klädkod för att, som du skriver Chicita, undvika att folk känner sig osäkra. Läste här uppe att vid Kavaj ska mannen, om han har en mörk kostym, ha en skjorta i färg. De flesta killar jag sett brukar ha vit skjorta till sin kostym fast med färg på slipsen eller flugan, så folk kanske inte alltid går och kollar upp vad man menar exakt med sin klädkod... Men det är väl kanske inte det viktigaste den dagen att alla har stenkoll på vad exakt som klädkoden säger? Huvudsaken folk trivs i det de har på sig, det tror jag är det viktigaste, så de slappnar av och har roligt.
Svar på tråden Klädkod