• Zandraaa

    Bordsplaceringshjälp

    Chicita skrev 2012-09-23 21:09:19 följande:
    Vi hade lite annat som styde bordsplaceringen, men vi gjorde som många andra och placerar par mittemot eller snettemot varandra.

    Enligt ettikettregler så ska inte par sitta ihop (gifta enligt dom gamla reglerna alltså, men i dag så brukar man säga etablerade par, då man kan vara tillsammans 50 år utan att gifta sig Flört )
    Medans förlovade alltid ska ha varandra till bordet.

    Men det här bygger ju på att förr så kände man ju knappt varandra innan man blev förlovade så alltså var det bra att låta förlovade sitta ihop, medans dom gifta (alla andra förutom barnen) kunde delas på för att få lite bra blandning...

    Så att gå efter lite moderna "regler" och dela på alla, men ändå låta dom sitta nära varandra är en bra idé och det funkar oftast.

    Sen rekommenderar jag att ni gör en "fejk-bordsplaceringstavla" där borden är ditritade (eller ditklistrade om ni klipper ur borden i något färgat papper).
    Och sen färgkodar ni personerna.
    All hans släkt får blåa lappar. Mörkare blåa till killarna och ljusare till tjejerna
    All hennes släkt får rosa lappar, Mörkare till killar och ljusare till tjejer.
    Vänner kan vara gröna (men i samma princip med mörk och ljus) om ni inte vill dela upp i hans, hennes och gemensamma vänner...
    Lek sen med namnlapparna och placera dom tills ni fått en bra blandning av gäster

    Sen brukar man generellt säga att ju viktigare personerna är för er - destå närmare honnörsbordet och brudparet ska dom sitta.

    Jag rekommenderar också att om ni har toastmastrar - att ni sätter dom nära er, men inte på honnörsbordet, utan en tunga framför er, men så nära dom kan komma där dom kan se er bra.
    För då kan dom kommunicera med er på ett lätt sätt.
    Att inte sätta tungorna direkt emot honnörsbordet är också bra, spara ca 60-80 cm emellan så man kan gå där. Dels kan folk komma fram och prata med er enkelt, och så underlättar det för dom som sitter långt in i tungorna också om dom behöver komma ut för att gå på toan eller nåt Flört 
    Satt med våran placering igår. OCh känns så bekant med detta :D. Phuu skönt att fler tänker som jag. Vi satte paren mittemot eller snett mittemot varandra. Först för att när jag och sambon va på bröllop hamnade vi VÄLDIGT lång ifrån varandra. OCh vi fick ingen direkt kontakta med dom som satt brevid oss.OCh det slutade med att efter middagen drog man sig till dom man kände sen. Men så tänkte jag om man har sin partner emot eller snett i mot kanske man får bättre kontakt tillsammans med dom man sitter brevid och man umgås sen med flera på festen :;) lite krångligt när jag förklarar kanske :P. Men gillade din ide starkt 
Svar på tråden Bordsplaceringshjälp