Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Ni som gjorde/ska göra egen bröllops tårta -ej sockerpasta

    Jag skulle ha täckt min med sockerpasta som jag brukar.
    Men min vita chokladmousse ville inte bli tillräckligt fast så det gick inte.
    Jag hade lite för lite grädde också, så den blev dåligt täckt.
    Men du kan ju få se en bild eller två i alla fall Flört
    Eftersom jag blev missnöjd med den (gillar inte gräddtårta egentligen) så tycker jag inte om att visa dom bilder där tårtan syns riktigt bra, men på den där jag visar upp caketoppern (nedersta bilden) så syns spritsningen lite mer.
    "bollarna" är chokladpraliner som egentligen skulle suttit fast som ett vattenfall på framsidan av tårtan men som nu bara ställdes runtomkring på varje våning...




     
  • Chicita

    Just ja, fyllning...

    Vi hade i den här ordningen (överst är överst på tårtan)

    Sockerkaksbotten
    Vit chokladmousse
    Sockerkaksbotten
    Hallonmousse med hallon 
    Mörk chokladbotten med chokladbitar
    Mörk chokladmousse med chokladcrisp
    Mörk chokladbotten med chokladbitar

    Maken är "chokladoman" och gillar hallon Tungan ute 

  • Chicita

    Det är klart att det gör, akta dig för att vispa grädden för hårt bara, då blir den grynig och funkar inte så bra att spritsa eller spackla med Glad
    Om du vill så använder du lite gelatin (pulver gärna) i grädden för att få den lite styv men utan att behöva vispa den tills den börjar bli grynig.
    Prova hemma först så du lär dig den perfekta konsistensen.
    Sen rekommenderar jag att du har något att kyla både dina händer och spritspåsen med när du jobbar, annars har du till slut bara flytande grädde Flört 

    Att ta fram ett par kylklampar att kyla både händer och påse med lite då och då funkar bra 

Svar på tråden Ni som gjorde/ska göra egen bröllops tårta -ej sockerpasta