Chicita skrev 2012-09-21 22:26:10 följande:
Det är klart att det gör, akta dig för att vispa grädden för hårt bara, då blir den grynig och funkar inte så bra att spritsa eller spackla med
Om du vill så använder du lite gelatin (pulver gärna) i grädden för att få den lite styv men utan att behöva vispa den tills den börjar bli grynig.
Prova hemma först så du lär dig den perfekta konsistensen.
Sen rekommenderar jag att du har något att kyla både dina händer och spritspåsen med när du jobbar, annars har du till slut bara flytande grädde
Att ta fram ett par kylklampar att kyla både händer och påse med lite då och då funkar bra
Spritsandet överlåter jag faktiskt till min blivande svärmor, hon säger att hon kan men jag ska ta med mig dina tips till henne! Alla tips är välkomna!
BlomAnna skrev 2012-09-22 00:06:28 följande:
Jag är ju helt såld på moussetårtor men du hade ju tänkt dig grädde på utsidan. Jag tänker att en helt vanlig gräddtårta väl är alldeles utmärkt som bröllopstårta.
Lade denna bild i tåtinspirationsmappen för ett tag sen... Kanske kunde vara nåt? Rolig form iaf
Man kan ju göra någon form av rulltårta och sen spritsa grädde på utisdan.
Ja den där var verkligen fräck tyckte jag!! Rolig form!!
Men varför funkar inte moussefyllningar med grädde, blir det för mycket eller..??