Inlägg från: sanon |Visa alla inlägg
  • sanon

    Ni som gjorde/ska göra egen bröllops tårta -ej sockerpasta

    Hit me med bilder på eran egen gjorde tårtor, ej sockerpasta. Eller inspirations bilder! Hittar nästan ingenting på google. Sockerpasta är något jag inte hanterar. Tänkte göra egen tårta för ca. 40 pers, några recept, tips på fyllningar, runda eller avlånga bottnar, dekoration? Hjälp en vilsen själ Tänkte mig en tårta med spritsad grädde på.

  • Svar på tråden Ni som gjorde/ska göra egen bröllops tårta -ej sockerpasta
  • sanon

    Det där såg ju riktigt bra ut, jag får hopp om att det faktiskt går att göra egen Tack för bilderna!

  • sanon
    Chicita skrev 2012-09-21 22:26:10 följande:
    Det är klart att det gör, akta dig för att vispa grädden för hårt bara, då blir den grynig och funkar inte så bra att spritsa eller spackla med Glad
    Om du vill så använder du lite gelatin (pulver gärna) i grädden för att få den lite styv men utan att behöva vispa den tills den börjar bli grynig.
    Prova hemma först så du lär dig den perfekta konsistensen.
    Sen rekommenderar jag att du har något att kyla både dina händer och spritspåsen med när du jobbar, annars har du till slut bara flytande grädde Flört 

    Att ta fram ett par kylklampar att kyla både händer och påse med lite då och då funkar bra 
    Spritsandet överlåter jag faktiskt till min blivande svärmor, hon säger att hon kan men jag ska ta med mig dina tips till henne! Alla tips är välkomna!
    BlomAnna skrev 2012-09-22 00:06:28 följande:
    Jag är ju helt såld på moussetårtor men du hade ju tänkt dig grädde på utsidan. Jag tänker att en helt vanlig gräddtårta väl är alldeles utmärkt som bröllopstårta.

    Lade denna bild i tåtinspirationsmappen för ett tag sen... Kanske kunde vara nåt? Rolig form iaf

    Man kan ju göra någon form av rulltårta och sen spritsa grädde på utisdan.


     Ja den där var verkligen fräck tyckte jag!! Rolig form!! Men varför funkar inte moussefyllningar med grädde, blir det för mycket eller..?? 
  • sanon
    Juni 2012 skrev 2012-09-21 23:08:54 följande:
    Jag bakade 5 rulltårtor som jag inte rullade utan la som bottnar med fyllning emellan, minns inte exakt vilka fyllningar vi hade men typ mixad konserverad burkpersika (makens favvo), mosad banan och sylt.
    Täckte med ett tunt gräddlager och sen generöst med hallon, blåbär och jordgubbar och sen spritsade jag gräddtoppar runt alltihop.
    Okej, hade du alla 5 bottnar på varandra eller gjorde du 2 tårtor, hur gjorde du? Hur många räckte det till?
Svar på tråden Ni som gjorde/ska göra egen bröllops tårta -ej sockerpasta