• Någon florist/blomexpert som kan svara på en fråga?

  Ons 19 sep 2012 19:08 Läst 2915 gånger Totalt 10 svar
  Ons 19 sep 2012 19:08

  Platsen vi ska vigas på ligger ca 1h bilväg från där vi bor.
  Nu är det så här; på orten där vi bor ligger det en blomsterbutik som jag bara älskar, har handlat mycket där både till lyckliga och sorgliga tillfällen och det har alltid blivit så fantastiskt fint. Alltså vill jag helst ha min bukett bunden där! Nu till problemet (om det nu är ett problem); jag ska göra smink och hår på orten där vi vigs, alltså behöver vi hämta buketten dagen innan och förvara hemma över natten, efter det ska den som sagt åka bil i 1h och vänta medans jag blir vacker (vackrare? Flört) hos frisören. Är buketter så pass hållbara? Känns som att ifall den binds på morgonen på fredagen så har den ju hängt med en stund när vi vigs kl 15 på lördagen. Jag ska väl tillägga att jag inte har några speciella önskemål om utseendet på buketten mer än att jag inte vill ha den för "jul"-aktig, då vi gifter oss i november. Finns det hållbara snygga blommor?! Eller ska jag leta upp en annan florist?

  Haha, världens längsta förklaring till en enkel fråga Glad 
   
  Hoppas någon kan och vill svara Solig 

 • august­esen
  Visa endast
  Ons 19 sep 2012 20:03 #1

  Min florist gjorde våra blommor dagen innan och vi hämtade bla bordsdekorationerna på fredagen. Sen stod dom i kylen över natten och var superfina :)

  Är ingen expert men dom flesta floristerna får nog inte leverans på lördagarna så blommorna står ju i kylen minst en natt oavsett vad. Men då måste man ju ha plats i kyl så man har någonstans att förvara blommorna :)

  Jag skulle hämtat dom dagen innan!


 • Ons 19 sep 2012 20:49 #2

  Ha blommorna i kylen eller där det är kallt tex i källaren. Sen när du ska åka på lördag så linda blöt papper runt stjälkarna och stoppa det sen i en liten plastpåse. Försök att även ha dom ståendes i bilen, tex i en hink.


   

 • Ons 19 sep 2012 20:52 #3
  AnnSofieS skrev 2012-09-19 20:49:28 följande:

  Försök att även ha dom ståendes i bilen, tex i en hink.


   


  Jag skulle nog hellre rekommendera att man tar med sig blommorna in dit man gör hår och smink (men som du säger - stående i en hink eller vas eller liknande).
  Om det är varmt eller kallt ute så kan blommorna påverkas av det. Bättre att dom tas in i rumstemperatur i så fall
 • Ons 19 sep 2012 21:01 #4

  Hej ! Att blommorna ska klara sig är absolut inga problem , ställ blommorna i en vas med vatten och sätt gärna i kyl om de går. Be sedan butik om att få en liten bit Oasis att ta med , den lägger du i vatten några minuter på lördag morgonen och sen ned i en plastpåse. Då förser Oasisen blommorna med mycket vatten hela dagen :) så länge de inte är för kallt i bilen så är de inga problem att ha dem där, dem klarar ju kylskåps temperatur:) hoppas du fick svar på dina frågor :) hälsningar Sara

 • Ons 19 sep 2012 21:04 #5

  Tack alla för era svar!
  Då får det bli favoritflorist, kylskåp och oasis Glad 
   

 • Ons 19 sep 2012 21:07 #6

  Ja kylskåpstemperatur är ju inga problem. Men i November brukar det vara lite kallare än -8 grader ute i större delen av landet... Flört

  Men man kan väl helt enkelt säga som så att om det inte är kallare än -8 så kan dom gott och väl stå kvar i bilen.
  Använd sunt förnuft helt enkelt Glad 

 • Ons 19 sep 2012 21:33 #7

  haha ja precis:P skulle de bli superkallt så får man ta in den :P vädret i sverige kan som sagt variera ständigt :P

 • Ons 19 sep 2012 21:40 #8
  Sara1991 skrev 2012-09-19 21:33:48 följande:
  haha ja precis:P skulle de bli superkallt så får man ta in den :P vädret i sverige kan som sagt variera ständigt :P
  Ja för sjutton gubbar... Sommaren i år verkar varit uppdelad på April och September och så har vi haft vår och höst däremellan Skrikandes
 • Ons 19 sep 2012 22:01 #9

  Ha ha ja verkligen :P jag har inte solat eller badat en enda dag på hela sommaren så känns som de inte ens var någon sommar :P men kanske bara var jag som missade allt :P hihi

 • Tor 20 sep 2012 00:11 #10

  Inga problem öht!
  Beroende på hur buketten är bunden så beöver den dock förvaras lite olika. En bukett stucken i oasis är bäst att butiken packar åt dig i en låda och att du sedan förvarar den svalt (om det är blommor som vill ha det svalt förstås-orkidéer och en del annat vill stå i rumstemperatur, annars fryser de)
  Har buketten stjälkarna som "handtag" så är det ju lätt att ha den i en vas som redan givits råd om. Jag personligen skulle dock inte blanda in oasis, för det smular ju fast på stjälkarna och kan då lätt fläcka klänningen. Har aldrig varit med om någon butik som packar brudbinderi så, men där gör ju folk olika även inom en bransch.

  Jag packar alltid ett binderi så att det lätt ska kunna stå i en bil, lyftas över i källare/garage/kyl, och sedan vidare tills det är dags att verkligen ta upp den för användning. Så mår den bäst, löper minst risk att bli kantstött och behöver bara duschas med en blomsprutas softast stråle några ggr för att avdunsta så lite som möjligt.

  Och du-berätta för din florist allt det där du skrev ovan-det värer ett serivcehjärta något enormt att veta att nåon är så nöjd med ens arbete! Jag skulle blivit jätteglad!


  Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll