Inlägg från: Anonym (...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (...)

    Ni som längtar efter barn, väntar ni?

    Annamolly skrev 2012-10-13 18:26:31 följande:
    Jag tycker nog snarare att det ar manga som skaffar barn snabbt utan att gifta sig. Jag tycker inte det ar sa manga som gifter sig alls nuforiden, i alla fall inte i Sverige. De flesta jag gick i skolan med i min alder har barn men ar inte gifta.

    Jag ser giftermal som att man "bestammer" att man tanker vara tillsammans for alltid. Det innebar ocksa att man prioriterar varandras lycka och sit forhallande, och att bada gor det till 100%. Da tycker jag att man vet vad man vill. Fast det kanske finns manga som gifter sig med installningen: "Om det inte funkar sa ar det ju bara att skilja sig". Men jag fattar inte varfor man gifter sig alls om man inte menar det att vara resten av livet. 
    Vi gjorde så att vi förlova oss först, sen skaffa barn, och nu flera år senare ska gifta oss. Men redan vid förlovningen visste vi ju att vi skulle gifta oss och dela våra liv med varandra. Men ekonomin fanns inte för att gifta sig då, och ville inte vänta med barn.
    Så bröllop passa bättre in i tiden senare, men att skaffa barn var ett stort steg till något gemenasmt band till varandra som inte försvinner.
  • Anonym (...)
    Annamolly skrev 2012-10-14 17:59:28 följande:
    Klart man kan gora sa. Personligen skulle jag nog inte ha ett jattestort brollop om det var jag i den situationen. Det skulle nog kannas mer som en formalitet: "Vi ar praktiskt taget gifta men nu gor vi det officiellt", typ.
    Men man är ju inte gift innan man gift sig? Man kan ju inte göra nått "officiellt" om de inte finns än. Så varför ska man begränsa sitt bröllop? Om man vill ha ett bröllop för tex 10000:- så visst, men vill man ha ett för 100 000:- så ska de väl inte spela nån roll om man skaffar barn innan eller inte?

    Giftemålet handlar ju oavsett om man går till kyrkan eller borgeligt en juridisk del som man inte har om man inte har gift sig. Eller skrivit testamente. Sen tillkommer ju den kärleksfulla delen, att man ska lova varandra saker inför gud eller vittnen.
Svar på tråden Ni som längtar efter barn, väntar ni?