Inlägg från: Aniara4 |Visa alla inlägg
  • Aniara4

    Hur sminkar du dig?

    Jag valde "lite mascara", men det är inte riktigt sant, för jag har börjat färga ögonfransarna och då behöver jag ingen mascara. Jag ser sminkad ut direkt jag vaknar på morgonen, det är toppen! Jag har långa och täta men väldigt ljusa ögonfransar, så det gör verkligen jättestor skillnad.

    Så helst sminkar jag mig inte alls. Orkar inte hålla på, och sen tycker jag inte hyn blir bra efteråt. Innan jag började färga ögonfransarna, eller om det snart är dags igen, så kan jag dra på lite mascara om jag ska till jobbet, ska jag bara vara hemma och kanske gå och handla så skiter jag i det.

    Till fest blir det lite mer, då brukar jag ha foundation och puder, rouge, ögonbrynspenna (färgar ögonbrynen också, men de kan behöva definieras lite mer ibland) och kanske lite extra mascara ändå, och så läppstift, läppenna om jag känner mig ambitiös. På bröllopet var det förstås ännu mer, med concealer, ögonskugga osv, som ett proffs fick lägga på.

    Men det handlar ju inte bara hur mycket smink man använder, det handlar ju också om vilken färg det är på sminket. Många tänker nog färgstarkt när de tänker "mycket smink", men det är ju också en konst att sminka så att det inte syns! Män som hävdar att de gillar naturliga, osminkade tjejer kan peka ut en bild på en påfallande jämnspacklad tjej som exempel på detta utan att förstå att hon kanske har tio gånger så mycket smink som den "spacklade" som har knallblå ögonskugga och inte så mycket mer. De skulle förmodligen inte alls bli så imponerade av att se den "naturligt snygga" tjejen utan smink på riktigt...

Svar på tråden Hur sminkar du dig?