• Äldre 11 Sep 16:20
    10305 visningar
    52 svar
    52
    10305

    hur får man ihopp det :S

    Har ni gjort en månadsbudget och räknat ut hur mkt ni kan spara varje månad?

    Måste ni köpa två kostymer och tre skjortor?

    Finns det någon billigare lokal ni kan använda er av?


  • Äldre 11 Sep 16:39
    #3

    Det är klart ni kan om ni förklarar er situation. En bestman (eller marskalk) bör ju vara någon som står er eller åtminstone din blivande nära och jag skulle tippa på att han gärna betalar för sig själv om ni förklarar varför. Att er gamla budget inte funkar längre förstår jag, men jag menade om ni har gjort någon ny? Med era nya förutsättningar.


  • Äldre 11 Sep 19:12
    #21

    Jag tycker fortfarande att ni ska be bestman betala sin kostym själv. Ni kan fråga tärnorna i efterhand om de kan betala sina egna klänningar också pga din sjukskrivning och att er hela er budget blivit omkullkastad pga det. Hade det varit min vän och deras bröllop, så hade jag som tärna gladeligen bidragit för att bröllopet ska kunna gå av stapeln. Alternativt så kanske tärnorna kan betala sina buketter själva?

    Måste det vara just rosor i buketterna? Du kan inte tänka dig någon annan vit eller rosa blomma som kanske är lite billigare? Tärnbuketterna behöver ju inte alls vara stora heller, tex tre rosor skulle räcka och sedan knyta ett fint band runt som dekoration.


  • Äldre 11 Sep 19:17
    #24

    Väldigt liten bild, men man ser ändå. Tre rosor och ett band. Jättefint och räcker gott och väl som tärnbuketter tycker jag :)



  • Äldre 11 Sep 19:18
    #25
    mirre01 skrev 2012-09-11 19:17:04 följande:
    hur länge kan enkrylbox med klabbar hålla kött kallt måntro
    Finns det inget kylskåp alls i lokalen ni ska vara i?
  • Äldre 11 Sep 19:24
    #27

    Och ni gifter er i... april? Då kan ni väl förvara maten utomhus om den behöver stå svalt? Jag vet inte vart i landet du bor, men medeltemp i april (enligt SMHI) ligger mellan 0-6 grader. Kallare längre norrut såklart.

    Ni skulle verkligen få ner kostnaderna ganska mkt om ni kunde laga maten själva.


  • Äldre 11 Sep 19:31
    #30

    Jag tänker också att det borde finnas någon annan billigare lokal ni kan vara i och som Sara säger, så kanske ni kan göra om det hela till ett tebröllop och bara bjuda på fika :) Det beror ju lite på vilken tid ni har vigseln också.


  • Äldre 12 Sep 00:02
    #39

    Jag tycker du ska gå in till flera olika florister och ta hjälp av dom med vad det kan tänkas finnas för vita och rosa blommor i slutet av maj och ta priser och jämföra :)

    Jag förstår absolut om man inte vill kompromissa med allt. Jag skulle tex aldrig kompromissat bort vårt brudfölje eller valet av kyrka medan fotograf och ringar inte alls kändes så viktiga. Sådant som för andra kan vara det absolut viktigaste.

    Huvudsaken är att du/ni har koll på vad som känns viktigast för er, försöka hitta billiga och bra alternativ för det och sedan ser vad annat ni kanske kan plocka bort om ni inte har råd.


Svar på tråden hur får man ihopp det :S