• Tessa

    Hur viktigt är sex i er relation?

    Jag håller med TS att sexlivet är jätteviktigt i en relation. Det ska fungera och vara tillfredställande för båda parter, annars finns det risk att andra delar i förhållandet också påverkas. Sex är något fint och intimt, och när det fungerar bra så stärker det banden mellan parterna, vilket gör att man samarbetar bättre på alla plan.

    Däremot tror jag inte att det handlar om hur ofta man har det. Om det är varje dag, en gång i veckan, varannan månad eller en gång i halvåret. Så länge båda parter känner att det är okej, de blir tillfredställda och att det är bra när man väl har sex så spelar det inte så stor roll. Sex handlar ju dessutom inte bara om penetration eller himlastormande orgasmer som så många hänger upp sig på. Det kan vara så mycket annat som skapar intimitet som innefattas under begreppet sex. 

    Det vanligaste problemet jag har fått höra när jag jobbade som homepartykonsult av intimprodukter är just "Ingen orgasm vid penetration" eller "Jag känner press när partnern vill ha sex". Tyvärr finns det alltför många (speciellt kvinnor) som känner press när de har sex, att det ska vara på ett visst sätt. Många blir osäkra och mår dåligt om de har en dipp (av olika orsaker) där de inte har någon sexlust överhuvudtaget. Det blir undanflykter och att man drar sig undan helt och hållet. Mitt råd är: kommunicera med din partner! Glad Det är inte alltid det lättaste samtalet, men är man ett team så stöttar man varandra och visar öppenhet och respekt. Då kommer det där med sex av sig självt. 

    Ps. Och orgasm vid penetration är det bara en liten procent av alla kvinnor som kan få då nerverna är koncentrerade vid klitoris! Flört
     

  • Tessa
    Anonym skrev 2012-09-09 17:20:04 följande:
    Det hade jag inte en aning om. För mig är det det enda sättet att få orgasm. 
    Spännande! Glad Då är du en av de få procenten. Det finns även ett knippe nerver i en samlingspunkt inuti vaginan som många kallar G-punkten och de flesta kan lära sig att hitta den efter mycket övning. Finns som sagt ett fåtal som bara får eller lättast får orgasm vid penetration. Men de flesta tjejer behöver klitorisstimulans för att komma.
Svar på tråden Hur viktigt är sex i er relation?