Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Sluta bita!

    äntligen någon som förstår vad jag går igenom! har försökt sluta 3-4 ggr, men beroendet är för stort, och då jag varken röker eller snusar eller något, har jag inget att ersätta det med.. stop och väx var ett h-vete, allt smakar f*n! så då slutade jag ju att använda det oxå! dock har jag en kompis som hade än värre naglar än jag, hon började med gelenaglar, heeela tiden, och nu är hennes riktiga riktigt långa :) problemet för mig är väl att jag arbetar mycket inom vården och då får man ju inte ha långa naglar.. -.- 

    what to do!?! har en del viljestyrka, men bara ett tag, typ.. max en månad, då börjar jag bli otålig.. och det tar ju en halv evighet för mina att växa sig till en vettig längd också! om det var så att jag kunde få långa fina naglar på 2 veckor, hade det aldrig varit något problem..  

  • filibustern
    Eleya skrev 2012-09-07 14:14:19 följande:
    Jag började *sluta* i julas när jag verkligen fick nog av mitt bitande..jag gick och fixade en manikyr med gel. Allt har växt ut igen, både naglar och huden under naglarna. Det här e nu den 9'e månaden jag går med gelmanikyr och jag slutade direkt..för biter man på gelnaglarna, så går tänderna sönder, så hårt e det. Och mina händer har blivit så fina, nu visar jag stolt upp mina välskötta händer.

    Det kostar tyvärr en del att fixa såna naglar, jag går till en tjej som har medel-priser, men jag ska investera i ett eget set och fixa själv sen.

    Men lätt värt vartenda krona när man inte har självdiciplin som jag..
    *Sträva efter att vara tilfreds med livet, så kommer lyckan smygande när du minst anar det*
    nice, det är sånt jag vill höra, för jag planerar att försöka börja med gelnaglar... ;)
  • filibustern
    Elila skrev 2012-09-07 11:16:52 följande:
    Jag gifte mig den 4/8 i år och hade superstarka och superlånga naglar... tack vare?
    Namnet är Trind Nail Repair....
    Det lilla lacket kostar ca 200:- men är ack så bra!
    Följ anvisningarna och jag lovar er att ni kommer ha långa, starka och vackra naglar när ni gifter er :)

    Lycka till!
    måste kolla upp! men det innebär väl också att man måste ha en förbaskat bra självdisciplin? för ja mena.. nog kan man ju tugga naglar ändå.. :P
  • filibustern
    Alyllyra skrev 2012-09-10 08:19:06 följande:
    Vad skönt att höra att det är fler som har eller har haft samma problem!
    Jag fixade gelnaglar för ett tag sen och körde några gånger, men det är ju så *piiiip* dyrt. Dessutom höll jag på att bli tokig när jag inte kunde knäppa jeansen själv eller trycka på rätt knappar på mobilen... Jag tror det är en sån grej man måste vänja sig vid genom att låta naglarna växa ut i sin egen takt.
    när jag tänker göra gelenaglar, så tänker jag bara fixa dom så långa att dom nästan inte går utanför nageln, då blir det som att gradvis vänja sig :)
  • filibustern
    kramen skrev 2012-09-13 18:58:51 följande:
    NU har jag inte bitit/klöst sedan tråden startade ! Har nu en liten vit kant på alla naglar ! YEY!  Har filat till dom  och lackat dom med nagelstärakre :) känner mig så stolt !
    nice! kämpa på! själv har jag inte ens börjat. *skäms* kanske för att jag är lite negativt ställd till att det ska funka den här gången.. =/
  • filibustern
    teddy skrev 2012-09-15 08:54:51 följande:
    Jag insåg också att det kommer bli svårt att bara sluta sådär hux flux, så jag gjorde en liten kompromiss med mig själv...
    Jag använder stopp o väx bara på vänstra handen, o slutar på så vis att bita på den handen där ringen kommer sitta och som kommer fotograferas! ;) För min del funkar det rätt bra! ;) 
    jag gjorde något liknande sist jag försökte - jag slutade bita på tumnageln först, sen pek,lång och ringfingret.. och samma på andra handen.. meeeeeeeen de funka inte.. :P 
    Nikkita skrev 2012-09-16 16:51:18 följande:
    Har inte läst hela tråden nu, men kommer med ett tips iaf. 

    Håll naglarna helt nerklippta & fila minsta lilla skavank så att det inte stör dig. Använd nagel olja (Depend har en bra myrrolja) morgon & kväll, det gör nageln stark tills dess att du väljer att låta den växa ut igen. Gör detta så länge du vet att du är där & försöker bita... Naglarna ska vara så korta att de inte går att bita på. 

    Tillslut kommer du inte att vara där & bita längre!
    Detta fungerade iaf på mig när jag skulle sluta bita. Glad Lycka till!!!
     inte för att låta dum.. men då växer dom ju inte...? eller? 
  • filibustern
    Nikkita skrev 2012-09-22 11:35:14 följande:
    Eh nej, men det är ju när du slutat bita som de kan växa & bli långa Flört Så detta är för att man ska sluta bita, sen kan man låta dem växa ut!
    Man kan ju inte förvänta sig att få långa naglar direkt om man nu biter på dem hela tiden. Man måste sluta bita först & då gäller det att bryta gamla vanor Glad
    hmm.. ok.. jag förstår vad du menar.. men för vissa (mig själv bl.a) kan de ju vara just utväxten som är rolig att bita, och då går de ju inte.. och jag har då gått in i en fas då ja biter på något som inte finns.. Tungan ute ganska besvärligt.. men.. hmm.. undra om man skulle pröva din taktik... skadar ju inte.. 
  • filibustern

    bra gjort kramen! mina är långa och fina oxå.. har inget på dom.. :P en kompis trodde t.o.m jag hade gjort frans manikyr på dom.. men icket.  är så glad^^

  • filibustern
    Alyllyra skrev 2013-01-15 14:38:47 följande:
    Wow, vad ni är duktiga!

    Själv går det lite upp och ner, kan hålla mig ett tag för att sedan falla tillbaka... Måste hitta på nått sätt att bryta där när jag är på väg med fingrarna mot munnen! Vet inte riktigt vad jag ska göra. 
    de e så svårt att ge tips då man själv inte riktigt förstod hur det hände.. det är som att man måste hålla ut tills dom är så långa att man inte VILL bita för att dom är så fin.. 
Svar på tråden Sluta bita!