• moa2012

    Avgift och ösnkelista!

    skriver som Daniiel ,håller inte med.

    vi hade önskelista av den anledningen att vi endast önska oss pengar för att åka på smekmånad vilket vi INTE kunnat gjort annars ..då får man ju välja lägga 50.000 på ett bröllops som vi gjorde utan ringar och utan resa för att kunna låta sina vänner dela ens dag ...eller så hade vi kunnat fixa ihop 50papp stuckit på en utlandssemster och kanske gift oss där utan några vänner?..det är ju helt vad man önskar..

    jag har sedan barnsben haft tankar och önskemål kring hur jag vill ha det när jag gifter mig och jag känner inte för fem öre att jag skulle få för mig att köpa billigare mat,billigare kläder ,annan lokal för att andra ska vara med ??
    jag gifter mig för min och min mans skull inte för någon annan....
    den som vill närvara är ju varmt välkommen och det är underbart med vänner/familj som vill det men det är ju trots allt BRUDPARETS DAG inte gästernas.

    det är inget fel med att visa vad man önskar sig och det är inte girigt ,det är ju inte så att man tvingar någon att ge det bara för man önskar sig det..
    och kuvertavgift om paret känner att dem vill gifta sig och vill kunna erbjuda vänner/familj att närvara men inte har råd att betala mat för 50-100 gäster ..då är det väll en jätte bra sak ..man tvingar ju ingen att komma .den som vill komma betalar ju gärna för sin mat ..

    dock vill jag säg att jag har aldrig hört om dem som både har önskelista och kuvertavgift för det tycker jag inte är okej..om personerna betalar för sin kuvertavgift tycker jag inte dem ska känna sig tvungna att ge present...

    jag tycker du får det att låta som att gästen offrar sig,ta semester,köpa kläder jadajada jada ....dem är inte tvungen att gå känner dem sån press så kan dem ju stanna hemma thats it.

    nej jag förstår inte alls hur ni tänker men jag respekterar ert val och ni får göra precis som ni önskar men för mig var det antingen att jag gör som jag drömt om,jag får vara prinsessa för en dag och jag ska känna mig vackrast på hela jorden ,ha de blommorna,den klänningen jag vill annars kan det va så ..jag kände precis lika mkt kärlek i förhållandet utan att det skulle synas på papper eller ej..

    men men vi alla gör som vi vill och känner

    lycka till

Svar på tråden Avgift och ösnkelista!