• CJIGBG
    Äldre 30 Aug 01:17
    6097 visningar
    25 svar
    25
    6097

    Avgift och ösnkelista!

    Håller med daniiel om att jag inte alls håller med dig.

  • CJIGBG
    Äldre 30 Aug 19:42
    #23
    Juli2013 skrev 2012-08-30 13:26:54 följande:
    #15
    Aah, de här två styckena sammanfattar precis vad jag känner i frågan. Well spoken!

    Exakt min mening, jag skulle aldrig komma på tanken att ta ut kuvertavgift av dem som jag bjudit in, vare sig det gäller en middag hemma, en födelsedag, ett bröllop eller vad det än är, de är ju inbjudna. Vi bjuder in till vårt bröllop, med betoning på bjuder, och de har inte valt att betala vår fest.
    Dessutom innebär det redan en del kostander att gå på vårt bröllop, då de flesta kommer behöva resa.

    Önskelista ser jag dock inget fel med, vi kommer dock inte att skicka ut någon men vår toastmaster kommer meddela att vi önskar oss bidrag till en bröllopsresa, om någon skulle fråga


     


     


    Jag tror i och för sig också att det beror mycket på vilken bekantskapskrets man umgås i också.

    Som exempel är jag är doktorand och och på exempelvis disputationsfester så är det i alla fall inom min fakultet endast ett fåtal inbjudna som verkligen blir "bjudna" (Exempelvis handledare med fru, opponent, vissa speciellt "utvalda" man vill förära lite extra) övriga betalar kuvertavgift, inga konstigheter med det.

    Eller när någon i umgängeskretsen fyller år och bjuder på fest så är det vanliga att man säger "hej du, säg till vad jag ska ta med!"  Alternativt att den som "lånar ut sin bostad för kalaset" handlar och planerar men summan splittas på alla som kommer.

    Vi valde på vårt bröllop att inte ha kuvertavgift men fick väldigt många förundrande frågor från i synnerhet "min sida och vänskapskrets" med kommentarer som  "men vad tusan, inte ska väl NI stå för allt själva!?!? Hur ska VI bidra då?"

    Så nog är det olika alltid
Svar på tråden Avgift och ösnkelista!