Inlägg från: FruW |Visa alla inlägg
  • FruW

    Vigsellokal - borgligt

    Att ha vigseln utomhus går ju, bara det inte är storm och ösregn... Om det duggregnar lite gör ju inte så mycket, inte om man klarar av vigseln på 20-30min, men som sagt så kanske det inte är lika kul om det öser ned regn. Så pga det tycker jag att det är enklast att ha vigseln inomhus, men är man ute så är det bra med en plan B. Det är ju även lättare att ordna med musik och mikrofon och sånt om man är inomhus.


     


    Eftersom ni (TS) vill ha en borgerlig ceremoni, varför inte göra det lättare för er genom att ha vigsel och fest på samma ställe? Då kanske ni vid vackert väder kan ha vigseln utomhus, men att det går lätt att flytta in om det är dåligt väder.


     


    Mutuldus: Var ska ni gifta er utomhus? Finns det någon lokal i närheten, är festlokalen långt därifrån?


     


    Vi gör så att vi har vigselceremonin inomhus på ett hotell där vi hyrt ett större rum för hela eftermiddagen och kvällen. Efter vigseln får gästerna mingla och skåla antingen utomhus eller inne i hotellets lounge beroende på vädret, och efter en timme har hotellpersonalen möblerat om så att vi kan gå tillbaka till samma rum och då ha sittande 3-rättersmiddag och ev. fest framåt kvällen. Tror att det är smidigt att slippa förflytta sig mellan två olika lokaler, men om man fixar mycket själv så kräver det ju att någon kan hjälpa till med att ställa om bord och stolar och fixa dukningen. Så det finns ju både för- och nackdelar med att ha allt på samma ställe.

  • FruW

    LittleAnimal: Hehe, ja så kan man ju se det, att det är "orättvist" att det finns så många valmöjligheter med en borgerlig vigsel medan allt är rätt upprutat vid en kyrklig vigsel. Men det är väl härligt att man kan göra som man vill? Tungan ute


     


    Jag tror på att gömma sig när gästerna anländer, och att sedan tåga in på valfritt sätt, det blir ju en mer högtidlig stämning på det sättet. Men det gör man som man vill! Era föräldrar eller toastmaster eller dylikt kanske kan hälsa gästerna välkomna? Men samtidigt tycker jag det verkar trevligt och avslappnat med ett brudpar som själva hälsar alla välkomna. Ska ni ha vigseln i den redan dukade och pyntade festsalen? Man kanske kan röja undan lite i ett "hörn" och ha vigseln där, eller utomhus med ett partytält som Marjasinus föreslår. Allt går!

Svar på tråden Vigsellokal - borgligt