• rock brud

    Varför gifte ni er själva eller i smyg?

    Vi gifte oss helt i smyg. Jättebra, och vi är supernöjda med vårt arragemang. Och om jag skulel gifta mig igen skulel de vara enligt samma koncept
    Motiveringar:
    - Vi är inga personer som står värd för fester så att säga. Vi skulle främst må dåligt av den tillgjorda uppmärksamhet ett bröllop med fest innebär
    - Alla realtioner är verkligen inte bra, om man vill helst inte umgås
    - Vi såg giftemålet som en praktisktlösning främst. med tanke på lån, arv, barn..
    -  Ingen av oss hade egentliget något annat behov att gifta oss. yepp oromantiska som få
    - Stooora släkten. ( vi snackar nivån 50-60 kusiner..)
    - Kostnads fråga, pga alal ovannämnda punkter kändes kanske inte ett bröllop som ngt som var prot'rity 1 direkt. Inte så att vi inte skulle ha haft råd- vi jobbar båda med hygglig lön så att säga, men det finns annat att lägga pengar på.
    och slutligen - kraven från omgivningen.. vi har varit tillsammans i 7 år. bott tillsammans i 6½. absolut inget ändrades iom giftemål, inte ens efternamnet... lite det som 121027 var inne på också, komentarer som " sen då ni gifter er så..." blahablaha

    fast handne på hjärtat så tror jag inte att någon av de som verkligen känner oss hade förväntat sig att vi skulle ställa till med bröllop..

    vi hade ingne direkt ångest över gästlistan, kanske dels för att vi båda redan från början var på det klara med att vi gör detta för oss själva, men vi räknade lite på det och om vi bjudit på miniminivån av det man förväntas bjuda hade vi kommit långt över 200 gäster, om man sen skulle frågat familjen vem de anser man borde ha bjudit till,vill jag inte veta vad listan stått på... eller slutnotan för den delen...

    vi körde den korta boregerliga cermonin. Jag tyckte det var högtidligt om'ch jag var djupt rörd under hela akten. Det var som sagt bara jag och mannen samt två borgerliga vittnen. Såhär i efterhand tyckte jag det var fint att vi inte hade någon annan med vi behövde bry oss om, utna att vi helt kunde focusera på varandra och stunden.

    Som andra säger ovan. ni skall tro på det alternativ ni väljer och sen inte vela. folk kommer tycka en hel jävla massa om allt. oavsett om man kör stort eller i smyg. Så om man inte är helt hundra på att det är såhär man vill ha det så kan de kommentarerna förstöra otroligt mycket ( se 100 olika trådstatrer här på bt i ämnet.)

    de blir nog bra somni väljer:)

  • rock brud

    någon undrade om skit snacket efteråt. Jo det var en hel del. Jävlar så folk inte fårstår att man inte finns till för att förverkliga deras förväntningar... Jag har ordentligt me dskinn på näsan så jag har rytit ifrån i stil med "om ni nte kan glädjas kan ni hålal käft!"
    vi informerade de närmaste samma kväll som vigseln via sms och sen hade vi annons i tidningen dagen efter,

    Men sist o slutligen har de flesta varit glada för vår skull, de sominte varit det vet man ju var står och man kan ju ifrågasätt deras vänskap.

Svar på tråden Varför gifte ni er själva eller i smyg?