• Smulan

    Varför gifte ni er själva eller i smyg?

    Vi gifte oss i (halv)smyg pga det ekonomiska och för att slippa mycket stress över planering med fest samma dag som vi vigdes. Våra föräldrar och syskon visste om det en vecka innan och resten fick reda på det när det var klart. Vi hade en fest i efterhand då vi bjöd vänner och släktingar där vi begränsade till inga kusiner (bara de som bodde hemma), bara bästa vänner som vi umgås med. Det gjorde att vi bara blev 44 st vilket var lagom. Och festen hade vi tack vare gästerna som betalade sin egen mat.....vi önskade oss inga presenter utan en fest så alla som ville betalade sin mat och kom på fest . Sen hade nästan alla med sig en present ändå men det var ju bara en trevlig överraskning.
    Det var väldigt skönt attdela upp det så man slapp vara så himla nervös och stressad inför vigseln. Stressen inför festen var nog för den kvällen och då var det väldigt skönt att redan vara gift...vi kunde bara roa oss.
    Vigseln blev precis så intim och romantisk vi ville ha den. Bara vi två vår son och våra två vittnen=)!

  • Smulan

    Oj ser att mitt inlägg kan missuppfattas lite. Vad jag menade när jag sa "Stressen inför festen var nog för den kvällen och då var det väldigt skönt att redan vara gift...vi kunde bara roa oss." Var att vi hade redan lossat spänningen inför vigseln och låtit den sjunka in lite så att vi kunde släppa alla "förväntningar" (från oss själva mest) som kanske skulle ha varit om det varit en "vanligt" bröllop. Och då blev festen mer avslappnad och inte lika mycket stök innan och efter som det hade blivit annars.

  • Smulan
    Lyckan 382 skrev 2012-08-21 09:12:18 följande:
    Smulan: Det låter som ett bra upplägg! Men då hade ni vittnen ni kände eller? Mysigt att er son var med :)
    Vi hade två vänner som vittnen=). Två som vi kanske inte har umgåtts med jätte mycket men som vi är trygga med och detta förstärkte ju bara våra band ännu mer . Vår son (3,5 år) stal hela vigsel showen ha ha ha han är bara för goooo=).
     
    Ja upplägget var super för OSS i alla fall, sen kanske inte alla tycker det men för oss var det perfekt. Vi tvekade aldrig på att göra så här det kändes så skönt. Dessutom så har min man lite scenskräck så jag tror att detta var det bästa sättet för honom om inte annat, och man vill ju att båda ska trivas. Han slapp psykisk stress inför att stå inför andra och säga, röra sig och se rätt ut och jag slapp planerings stress men även lite av den psykiska. Han var ju självklart med och planerade och fixade men jag gjorde ju det mesta....jag gillar sånt ;).

    Dagen efter hade vi "fika" för syskon och föräldrar där vi först hade tänkt bjuda på fika och brudskål men min mamma ville göra en italiensk smörgåstårta att ta med och svärmor ville ta med tårtor så vi behövde bara njuda på brudskål ha ha super bra. Vi fick en slappar dag till
  • Smulan
    Chicita skrev 2012-08-21 11:07:45 följande:
    Att smyga iväg och gifta sig ensamma kan säkert vara ett jättebra alternativ för många. Men jag tycker nog att man ska vara helt bestämd om man väljer det, alltså att det ska vara enda alternativet för en själv.
    För det är nog större risk att man ångrar att man inte firade med hela familjen och vänkretsen. Än att man ångrar att man hade ett för stort bröllop.
    Ja det håller jag helt och hållet med om....man ska INTE gifta sig i smyg om man inte är helt klar med det, man måste känna att det är precis rätt för oss annars är det stor risk att man ångrar det sen. Vi var som Chicita säger helt bestämda på det och det kändes jätte rätt för oss och vi kommer aldrig nånsin att ångra det. Minsta tvivel på om det känns rätt så ska man nog inte göra det....då är det risk att man ångar det sen. Vi valde ju att ha vigseln för oss själva med vår två vänner (ångrar inte en sekund) och sedan ha en fest efteråt med dem vi ville fira med, och jag kan ärligt säga att hade vi inte haft en fest efteråt hade vi ångrat oss gruvligt. Så det är ju upp till var och en att känna efter EXAKT vad man vill.
    Säger som Tina alpfält - delad glädje är dubbel glädje även om vi valde att dela efter själva vigseln.
  • Smulan

    Vi meddelade ju våra färldrar och syskon en vecka innan, vittnena visste ju om det från start, sen visste två vänner till om det (den ena för att det var hon som gav oss idén och den andra hjälpte mig att utforma korten i skickade ut).
    Min bästa vän fick ett sms, min farmor ringde vi och många (inte alla) fick reda på det via facebook och resten fick reda på det via kortet vi skickade ut till alla släktingar och vänner (även de som fått reda på det via annan väg tidigare).
    Så vi tog hänsyn till alla de som vi visste skulle tycka det var roligt att se det via facebook fick reda på det där, de som inte hade tekniken fick ett samtal, de som vi var extra måna om som hade tekniken fick ett sms och resten visste vi skulle ta det bra genom att få ett kort. Phu långt och invecklat ha ha ha

Svar på tråden Varför gifte ni er själva eller i smyg?