• tracit

    Varför gifte ni er själva eller i smyg?

    Lyckan 382 skrev 2012-08-21 08:39:28 följande:

    Hej! Jag är alldeles nyförlovad och redan har jag blivit lite stressad över det här med gästlista... det har gått så långt att jag försiktigt pratar med min sambo om att smita iväg själva eftersom vi båda har en så pass stor och "svåravdelad" vänskapskrets. Hur man än vrider och vänder på det blir det för många gäster och detta är ett problem av flera anledningar; ekonomiskt förstås men även för att vi egentligen önskar något mer intimt. Egentligen vill vi ju dela ögonblicket med några. Jättesvårt! Är ångest över gästlistan en vanlig anledning till att man gifter sig själva och/eller i smyg? Är det någon som vill dela med sig av hur ni tänkte så skulle jag bli väldigt tacksam. Även tips för hur man skär ner gästlistan mottages gärna :)

    /Lyckan


    Hej!
    Vi kommer att gifta oss i smyg för att det enda vi verkligen vill är att vara gifta med varandra. Vi har varit på så många stela bröllop med gigantiskt gästlista, flera timmars sittning, långa tal, osv. och vi kände att nä - vi vill inte ha det så. Vi skulle också få svårt att begränsa gästlistan, och det skulle bli alldeles för stort.
    Så när vi insåg det - att det enda vi vill är att vara man och hustru - så bestämde vi oss för att göra det i smyg. Vi kommer göra det i kyrkan på traditionell vis, med bröllopskläder osv. och vi kommer ha två nära vänner som vittnen. Jag är såå nöjd över det beslutet, det känns faktiskt väldigt romantiskt Hjärta
    Hoppas ni hittar en bra lösning!
    Lycka till
Svar på tråden Varför gifte ni er själva eller i smyg?