Inlägg från: tinaalpfält |Visa alla inlägg
  • tinaalpfält

    Varför gifte ni er själva eller i smyg?

    Om ni inte smiter iväg kanske ett alternativ kan vara att dela upp bröllopet. Vigseln kanske alla ni vill bjuda kan komma på och så kanske ni bjuder på lite fika efteråt. Sedan kan bara de allra närmsta komma på en middag på kvällen. Ett annat alternativ är att ha fest med vänner senare och då kan ni ju fixa något som inte kostar skjortan.

    Ett alternativ som verkar relativt vanligt är att ta ut en mindre kuvertavgift. På så sätt kan ni kanske täcka de största kostnaderna för de som kommer och de som inte känner för att betala det tackar nej. På det sättet gör inte ni det aktiva valet att skära ner lika tydligt.

    Men det viktigaste är nog vad NI vill. Vill ni smita iväg och kommer ni vara nöjda med det i efterhand eller är det något som kommer upp som förslag nu när det börjar kännas stressigt? Vilket ögonblick är det du menar i trådstarten? Vigseln, middagen, hela dagen? Oavsett vilket så går det att lösa utan att det blir hutlöst dyrt. Steg ett är att bestämmma vad ni vill.

    Jag kan känna ibland att det hade varit skönt att slippa en massa stress med planeringen som det blir när man bjuder en del gäster, men jag hade ångrat mig så mycket i efterhand om jag och min m2b hade smitit iväg. Delad glädje är dubbel glädje...i alla fall för oss, men alla är olika och tur är väl det Skrattande

  • tinaalpfält

    Finns kanske någon som motsätter sig detta men för mig är inte intimt likställt med att vara i princip ensamma...i alla fall inte i detta sammanhang Tungan ute I bröllopssammanhang tycker jag att det mer handlar om en känsla.

    Jag vill t.ex. inte ha något pompöst och maffigt bröllop men många blir lite förvånade när jag sen berättar att vi ska gifta oss på ett slott. Men för mig är det en lokal och en fin bakgrund för bilderna (vi valde slottet mest för att vi fick ta med egen mat och dryck samt att alla gäster kan sova över på plats). Genom att bl.a. bara bjuda de vi verkligen ville ha där och ha aktiviteter ihop, buffé till middag och mysig brunch dagen efter känner jag att det pompösa har blivit ersatt med mys.

    En möjlighet för att få en liten vigsel men fler deltagare till festen skulle ni ju kunna välja ut två vittnen som också fungerar som värdpar/toastmaster, -madame. De kan då avlasta en del i planeringen av en fest som ni kan välja att inte berätta varför den hålls. Ni kanske kan bjuda in till midsommarfest och så dyker ni upp nygifta och äter lite midsommarmat tillsammans eller något sånt. Då blir det ju ändå en ganska mysig stämning men ni får vigseln för er själva Glad

    Förlåt om jag bara kommer med jätteskumma förslag men ibland så babblar jag bara på...

  • tinaalpfält
    Chicita skrev 2012-08-21 11:07:45 följande:
    Att smyga iväg och gifta sig ensamma kan säkert vara ett jättebra alternativ för många. Men jag tycker nog att man ska vara helt bestämd om man väljer det, alltså att det ska vara enda alternativet för en själv.
    För det är nog större risk att man ångrar att man inte firade med hela familjen och vänkretsen. Än att man ångrar att man hade ett för stort bröllop.
    Håller helt med!
Svar på tråden Varför gifte ni er själva eller i smyg?