Inlägg från: Strawberry |Visa alla inlägg
  • Strawberry

    Undvika långa och dåliga tal

    På vår bröllopsdag var det ganska många tal MEN de flesta var ganska korta och framför allt väldigt roliga. Inte bara för oss utan även för alla anda gäster som skrattade till ordentligt vid flera tillfällen. Vi var oroliga inför talen och jag nämnde det för min toastmaster som försökte styra upp det bäst hon kunde med när hon la in talen. Vi misstänkte vilka som skulle vilja hålla tal och av dessa fanns två personer som kan bli väldigt långrandiga och sega, de fick en tydlig hint av toastmastern om en tidsbegränsing och fick tala direkt efter huvudrätten när alla var glada och mätta. Båda gjorde det galant!! Men att säga till folk vilka som får och inte får tala eller försöka hålla auditons låter som en plan dömd att misslyckas.  Jag hade blivit otroligt förolämpad om brudparet hade sagt att jag inte fick hålla tal och  likaså om de beodrade mig att hålla ett tal, snacka påtvingad press!

    Något av det bästa med dagen var talen och det var några som vi inte alls hade kunnat trott som ställde sig upp och gav otroligt vackra tal och utöver det var även överaskande framträdanden med sång och bildspel (från möhippa och svensexan). Jag är nu i efterhand otrolgit glad över att jag inte visste vad som skulle ske under middagen med vilka som skulle tala osv. Men sen hade vi också en fantastisk toastmaster som inte hade varit rädd för att, med stil, kapa någons tal mitt i om det nu skulle ha behövts. Vi hade för övrigt buffe och inte ens någon förrätt, men att få in talen på smidiga ställen var inte alls svårt.

    Försök att inte oroa dig för mycket och kan du inte släppa oron så tala med din toastmaster om det och be henne/honom att informera alla som vill tala om att de ska hålla sig till max tre minuter.

Svar på tråden Undvika långa och dåliga tal