Inlägg från: sommar2014 |Visa alla inlägg
  • sommar2014

    Undvika långa och dåliga tal

    1,5 timme mellan förrätt och varmrätt! Förvånad Jag hade dött hungerdöden. Tyst Alltså, nu vet jag inte alls vad som är brukligt (mer än att man inte ska ha en talare precis när folk fått mat) men efter förrätten är man ju fortfarande hungrig och vill ha in varmrätt hyfsat fort ... medan man efter varmrätten ofta är ganska mätt och vill ha en paus innan eventuell desert.

    Jag tycker att du har fått bra råd av övriga i tråden, som sagt kan man väl inte lägga sig i vad talarna ska prata om eller att de har en bra röd tråd osv men däremot kan man ju förebygga långrandighet genom att styra upp talhållandet med toastmastern. Man kan ju på inbjudan vara tydlig med att alla tal ska föranmälas till toastmastern, och toastmastern i sin tur kan meddela alla talhållare att dessa ska vara max 3 minuter.


    Marjasinus skrev 2012-08-19 12:11:32 följande:
    Vi ska ha buffé, min känsla är att det komplicerar toastmasterns arbete lite. Mycket folk i rörelse o s v och sen inte några enkla uppehåll mellan rätter att lägga in tal på. Jag tror vi kommer försöka ha ganska få tal av just den anledningen. Kanske att man handplockar gäster till att hålla dessa också.

    Men jag vet ju att det finns de som gärna vill prata och ge oss en hälsning eller dylikt. Så jag funderade lite på om man kanske kunde sätta upp en videokamera i ett avskilt rum och låta gästerna skicka videohälsningar till oss som man, om de går med på det, kan lägga upp på vår bröllopshemsida.  
    Någon som haft huffé på sitt bröllop kan säkert ge bra tips på hur man lägger upp talandet!

    Jag tycker videobås låter jättespännande! Lite Robinson/dokusåpa över det hela. Däremot skulle jag inte vilja att min videohälsning las upp på nätet om jag var er gäst, utan bara fanns på dvd/dator hemma hos brudparet. Smart sätt att få "talen" filmade! DOCK! tycker jag att tal, om de är välplanerade och inte för långa, kan vara en mycket rolig del av en bröllopsfest. Det är väl ofta talen man pratar om i efterhand ... Eller någon sång/spex som någon gäst bjuder på. Om man bara har videohälsningar så missar ju gästerna det roliga med talen under festen. Men om man kombinerar tal med videohälsningar kan det ju bli bra. Glad Videohälsningarna kan ju vara lite mer spontana.

    Handplocka gäster till att hålla tal? Hur menar du då?
Svar på tråden Undvika långa och dåliga tal