• Goabullen

    Beställa fotobok?

    Hej brudar!
    Jag tänkte beställa en fotobok från vårt bröllop och ha och ge bort. Någon som har beställt och kan ge tips på varifrån man kan beställa? Kollar just nu på ev Photobox då de har 50% på vissa fotoböcker men vet inte hur fina de är.. Skulle helsta vilja ha en hård pärm och den som de har med hård pärm är på 100 sidor och det är lite mycket.. 50 skulle absolut räcka.

    Tacksam för svar!

  • Svar på tråden Beställa fotobok?
  • MKF

    CEWE har ett enkelt system för att skapa fotoböcker. Det finns med alla möjliga pärmar, bland annat hård.

    Ladda ner och beställ från JapanPhoto - www.japanphoto.se.

  • niriel

    Vår fotograf fixade vår fotobok, så jag vet inte exakt varifrån, men det är en apple-produkt som är kanonsnygg, otroligt fina bilder och makalöst proffsigt. Jag fick min möhippe-bok från samma tryckställe, men den gjorde jag ju inte heller så jag vet inte..

  • Tokig
    heyyou skrev 2012-08-16 11:06:07 följande:
    Fujudirekt.se är det absolut bästa!!!!!
    Jag kan inte annat än att hålla med. Använder fujidirekt när jag gör fotoböcker (för cirka 2-4 per år) och jag är alltid nöjd.

    I julas föll jag för Smartphotos erbjudande och testade dom. Krångligt program och inte lika fint resultat.
  • Goabullen

    Åh va bra att ni tipsade om fuji. Jag brukar betsälla vanliga kort från dem och de är prisvärda. Tänkte nämligen testa photobox men såg fler som tyckte det var sisådär..

    Ska höra med fotografen också - bra tips!

  • Chicita

    Håller med om Fuji. Det enda jag skulle råda till är att hålla muspekaren över fotona när du kollar igenom boken innan du godkänner.
    Man ser inte ramen (alltså den "osynliga" ramen som är runt sidan) om man inte markerar bilden.
    Så jag hade råkat få ett kort att hamna lite utanför så att skuggningen och några mm av själva överkanten på en bild blev "bortklippta" första vändan vi beställde.
    Ett annat tips är att göra bilderna större än det föreslagna formatet också.
    (bara klicka och dra)
    För när dom två album jag beställde som test kom hem så var det inte bara en bit "bortklippt" av en bild, som jag beskrev ovan, utan även väldigt onödigt mycket luft mellan bilderna även om jag tyckte att det såg bra ut på skärmen.

    Så dom två "mindre lyckade" albumen blev gåvor till våra två toastmasters som egentligen inte skulle ha fått fotoalbum, utan bara fina bilder på sig själva... 

  • LinneaR
    MKF skrev 2012-08-16 10:58:45 följande:
    CEWE har ett enkelt system för att skapa fotoböcker. Det finns med alla möjliga pärmar, bland annat hård.

    Ladda ner och beställ från JapanPhoto - www.japanphoto.se.
    Jag har också använt Japanphoto några gånger och tycker att de är jättebra. Finns många olika layouts, färger, text  mm, så man kan få boken precis som  man vill!
  • kickanw

    Fujidirekt är nog bland det mest lågkvalitativa man kan välja, men då är det ju en smaksak också hur noga man är med det!
    En riktig fotograf har nog kontakter och kan beställa från duktiga personer, de levererar oftast bara till just fotografer också, så bäst är nog om du kan beställa genom din fotograf! :)

Svar på tråden Beställa fotobok?