Inlägg från: drömmer |Visa alla inlägg
  • drömmer

    Tårtan!!!!!!

    Linda1983 skrev 2012-08-14 19:47:02 följande:
    Mm.. Bara de hur fasen man får plats med tio tårtor i kyl som e som en sko kartong :/ men får väl låna plats någon stans! Tack iaf :)
    Hur små tårtor gör du om de räcker för bara 10personer? Jag gör alltid vanliga runda tårtor med mycket fyllning och en extra botten för 25personer. (alltså 4 bottnar och 3 fyllningar plus spackling runt tårtan.)
     Det räcker mer än väl. Till bröllopet blir det alltså 4 sådana tårtor och jag räknar med att en tårta kommer tas med hem . Vi blir ca 80-90 vuxna och minst 20 barn....
  • drömmer

     


    Jag gör egna rulltårtebottnar, runda. Har en springform på ca 30-32cm. Ska tårtan serveras på lördagen så bakar jag bottnarna torsdag och bygger ihop tårtan antingen torsdag kväll eller fredag morgon och dekorerar tårtan fredag kväll. Inför mitt bröllop tänker jag dock göra tårtan helt klar redan på torsdagen då det är så mycket annat på fredagen .


     

  • drömmer
    mirre01 skrev 2012-08-16 09:38:32 följande:
    jag är bagare och en vanlig tårtbotten från butik sägs vara 6-8 bitar men du skall alltid räkna 8 bitar på en tårtbotten som är27 cm annars får gästerna minimala bitar 
    Fast det beror ju på hur många bottnar man använder och hur hög den är? Mina tårtor görs av 32cm bottnar som sagt och skulle 8 personer trycka i sig den skulle dom få besöka toaletten allihop. Inte ens 20 personer klarar av att äta upp den utan det blir ofta väldigt mycket kvar. Och de tar inga minimala bitar.
    Men så får de mat innan också så de äter inte tårtan när de är hungriga heller.
Svar på tråden Tårtan!!!!!!