Inlägg från: jossanamir |Visa alla inlägg
  • jossanamir

    Bröllop 29/6-2013

    Ringen känns redan mycket bättre, men vaknade upp i magsjuka dagen efter jag hämtat ringen så kanske var så att sjukdomen spelade mig ett spratt :) det kommer bli hur bra som helst!!! Förresten vad roligt att det ansluter sig fler och fler till vår härliga tråd. Välkommen Mette och gällande planeringen så tycker jag det låter som ni mer än väl ligger i fas :)

  • jossanamir

    Jo tack, nu mår jag mycket bättre. All tid liggande i soffan med ipaden på magen resulterade i att vi bokade honeymoon igår :) vi måste bara ansöka om semester först så resan är bara prel.bokad än. Håller i alla fall tummarna för att det blir av och i så fall åker vi till Mexico i 2 veckor i november!!!!! Kanske borde fokusera på saker som måste bestämmas innan bröllopet istället :)

  • jossanamir

    Vi tänker skicka sms, maila eller ringa de som inte OSAt och det är för att vi vet att vissa är sega på att svara trots att de planerar att dyka upp :) vi är med andra ord redan nu inställda på att få tjata på vissa! Vad gäller att bjuda in vissas "date" om det finns plats över är väl ett jättebra sätt att lösa det på, om man har utrymme för det. Vi är bara glada att vissa tackat nej för då blir det inte lika trångt i lokalen :) så vi bjuder inte in någon i efterhand!

  • jossanamir

    Det verkar som att alla har fullt upp med att bocka av alla att göra-saker :) Vi är också färdiga med tårtan, eller portionstårtorna som vi valt att ha. Vi bestämde oss för en vit chokladmoussetårta på browniebotten, i chokladmoussen kommer det finnas en kärna av mörk chokladmousse och hallon/rabarber/chili-kompott. Jag tror vi på menyn bara skriver bröllopstårta så slipper vi ange alla ingredienser :)

  • jossanamir

    Vi har bjudit 118 st och inväntar bara de sista 15, vilken i proportion kan anses att de flesta svarat :) men vi har märkt att flera av våra närmaste inte svarar för att de tycker det är självklart att de dyker upp! Välkommen till tråden förresten :)

  • jossanamir
    JochP skrev 2013-03-05 21:51:56 följande:
    Haha, Jossan du blev kostsammare när Ipaden fick bestämma. Det var ju lite roligt.
    Hahaha vad roligt Glad
  • jossanamir

    Fick världens "sug" efter att påbörja bordplaceringen igår eftermiddag så nu är den processen i full gång Glad Har än så länge skrivit ut en karta över alla bord samt allas namn på olika klisterlappar, i kväll tror jag vi ska påbörja själva pusslandet och jag trodde aldrig jag skulle se fram emot det då många vänner sagt att det är en jobbig del av planeringen!

    Har ni andra börjat tänkt nåt på det eller kanske precis som jag redan börjat med det??

    Kan passa på att tipsa om att använda sk märkflikar i olika färger (små klisterlappar som är enkla att flytta runt bland de olika borden tills man är nöjd med placeringen). Jag gjorde så att alla kvinnor på min sida har en färg, alla män på min sida en annan, alla kvinnor på sambons sida ytterligare en färg, alla män på sambons sida en fjärde färg och sen alla släktningar från Iran som endast pratar persiska i en femte färg. Jag hoppas det ska bli lättöverskådligt hur mixen av våra släktningar och vänner blir samt lätt att placera ut de långväga gästerna vid egna bord Glad 

    länk till vad jag använt mig av:
    http://www.kontorsmagasinet.se/notes-stickn-notes-index-45x12mm-farg-p-3700720.html

  • jossanamir

    Allt är okej Glad Det kan nog vara bra att informera era föräldrar om det först så att de inte "förväntar" sig att få sitta där och blir förvånade när de ser bordsplaceringen.

    Jag tycker det känns bra, allt verkar flyta på bra. Till helgen så kommer våra två toastmadames så ska vi gå igenom våra förväntningar och önskningar samt besvara deras frågor som dykt upp. Ska bli så himla roligt att se vad de väljer att göra med sitt uppdrag. Vi ska även åka och besöka resutaurangen där vi ska ha middagen så att de får en bild av vad som väntar den 29/6!

  • jossanamir

    Här har det också varit lugnt med planeringen den senaste tiden och det har varit skönt att "vila" lite :) bara tagit någon enstaka sak lite då och då. i helgen som var hade vi våra toastmadames på besök så vi har pratat igenom vad vi vill de ska ansvara för och vad vi absolut inte vill ska hända under kvällen. I övrigt känns det som att all tid vi lagt på planering nu gör att det blir en lite lugnare period.

  • jossanamir

    Jag har också köpt BH, men då min klänning är lite lite lägre i ryggen än "vanligt" köpte jag en freebra så slipper jag vara orolig att BHn ev syns under kvällen om klänningen skulle glida ner lite :) den är absolut inte snygg, men precis vad jag var på jakt efter! Nu är det bara 3 månader kvar och vi har inte planerat/fått något gjort på flera veckor. Skönt med ett break men under påsken påbörjar vi designen av vigselprogram och tackkort sen ska vi nog ta tag i bordsplaceringen igen. I övrigt inväntar vi besked från kyrkan så vi vet vilken präst som ska viga oss.

  • jossanamir

    Ja det kanske vore på sin plats att börja dubbelkolla alla bokningar Glad Inte så kul att en månad innan stå utan fotograf, solist, DJ eller transport mellan kyrkan och festlokal!

  • jossanamir

    Igår kväll tog vi tag i planeringen igen och nu är menyn fastställd, vi har kontaktat fotograf, DJn och solisten för att bekräfta våra bokningar. Vi fick faktiskt även till bordsplaceringen igår så nu är den färdig till 99%, som tur är behöver inte vi bry oss om att placera ut sambons släkt utan det är bara ge svärföräldrarna i uppdrag att själva placera ut dem på de bord som är för"iranierna" så skriver vi bara in dem på placeringskartan :) i veckan ska hindersprövning och namnbytet skickas in! Det är så roligt och följa allas arbete och man märker att vi alla sitter och brottas med samma frågor och problem. Mindre än 90 dagar kvar till tomheten av att inte planera infinner sig :) (eller så kanske man tycker det är skönt att det är över när allt väl är genomfört)

  • jossanamir

    Förresten har ni börjat fundera/blivit nervösa inför er eventuella möhippa än?! Jag fick mail från sambons bror igår med datum för när svensexan kommer vara och jag kan ju inte låta bli och tänka på vad som kommer hända under min möhippa Tungan ute 

    När den än blir så är jag övertygad om att det kommer bli en härlig dag, varse sig vi ska göra saker som jag gillar eller inte. Jag som blivande brud får ju bjuda till och göra allt jag kan för att det ska bli en perfekt dag Glad

  • jossanamir

    Vi har bokat en DJ för hela kvällen, vi dansar en brudvals (som blir en vanlig klassisk "tryckare") och sen är det disco natten lång. I och med att vi har ett svensk/persiskt bröllop blir det svårt att få något liveband att spela periska låtar, även om jag gillar stämmnigen som blir av att ha ett liveband på plats Glad 

  • jossanamir

    Vi kommer inte ha några festprogram då vi har gäster som pratar flera olika språk och det blir lättast att skippa det då känner vi.

    I torsdag kom en godkänd hindersprövning hem och idag fick vi äntligen veta vilken präst som kommer viga oss Glad Nu har vi bara blommorna kvar annars har vi planerat/bestämt allt som behöver lösas inför dagen. Känns otroligt skönt, men det är ju faktiskt nu vi börjar förstå hur nära det är!

  • jossanamir

    vad roligt att du blivit hippad och ännu roligare att de lyckades pricka rätt gällande vad du gillar och inte gillar Glad Shit vad jag börjar längta efter min (som jag förövrigt tror är om 2 veckor)!!

    2 månader kvar idag!!!!!!!!!

  • jossanamir

    I morgon är det ledigt och vi har massor av planering på schemat. Möte med florist, inköp av småsaker, designa vigselprogram & tackkort, planera med filmteamet, fixa ris till gästernas påsar och så hoppas jag att vi ska hinna besöka kyrkan och leta plats att fotograferas på :) nu märks det verkligen att det är nära och det är det där småpillet kvar! Tyvärr måste vi även köpa förlovningsring till sambon som tappade den i helgen :( han stoppade den i jackfickan innan golfrundan och när han i bilen på väg hem skulle ta på dig den fanns den inte där utan ett litet hål i fickan orsakade en tappad ring. Har nog aldrig sett min sambo så ledsen, men som tur är så går det lätt att köpa ny och i relation till min farmors bortgång samma dag kändes det verkligen som en piss i Mississippi! Som sambon sa så blir det åtminstone den nya ringen som välsignas i samband med vigseln, tror han blev på lite bättre humör när han insåg det!

  • jossanamir

    Shit vad här har hänt grejer sen jag var inne sist :) på vår front har vi fått en massa gjort, men framför allt så blev jag hippad i lördags!!!! Vilken otroligt härlig dag med alla sina närmaste vänner på plats, mycket bubbel, härliga uppdrag, tävlingar, supergod middag och en jädra massa tårar :) känns som sista två timmarna mest var i tårar för jag var så otroligt glad för allt de gjort! Om det är så att "bara" ha möhippan vill jag inte veta hur själva bröllopet ska bli.

Svar på tråden Bröllop 29/6-2013