Inlägg från: niriel |Visa alla inlägg
  • niriel

    Hur långt före vigseln brukar man träffa prästen?

    Vi träffade "vår" präst ca 1 månad innan vigseln och pratade om vigselprogram och liknande. Sedan ville vi stuva om våra solosånger lite mot vad prästen föreslog och det tog några telefonsamtal innan vi var helt överens, så vi var rätt glada att vi hade såpass lång tid på oss att ordna allt.

  • niriel
    Sara 120707 skrev 2012-08-12 15:56:53 följande:

    Fast vigselordningen är ju redan bestämd och det är bara att googla den.


    Psalmer kan man också lätt kolla upp och bestämma själv på förhand.


    Enda gången man verkligen behöver bekräfta något med prästen är om man vill ha något mer kontroversiellt i vigseln typ brudöverlämning etc. och då kan man ju faktiskt ringa och fråga speciellt om den saken.


    Det är ju inte som att det olika vigselupplägg till varje vigsel.


    Vi hade inte samma placering av psalmer och solosånger som enligt en "standard"-vigselordning, dessutom finns det väl minst två vigselordningar (en med två och en med tre psalmer) om jag inte minns helt fel? Själva grunden är väl ungefär densamma, men som sagt, vi ville inte ha ordningen psalm-solosång-psalm och då behövde vi prata med prästen för att lösa det. Vilket var väldigt mycket enklare när vi hade träffat honom och pratat om det en gång innan. Just var man placerar solosånger under själva vigseln tycker jag varierar en del från vigsel till vigsel...
Svar på tråden Hur långt före vigseln brukar man träffa prästen?