• Schumeline

    slapp bröllopsfest? HJÄLP!!

    jag längtar tills nästa sommar då jag ska stå brud med min underbara kille! men, jag gruvar mig till festen :(
    jag har aldrig tyckt om fester för mig själv, ända sedan jag var liten. jag slutade tidigt med födelsedagsfester, och även idag tycker jag det är hemskt otrevligt och stressande att stå för en fest. tankar som - tänk om ingen kommer, tänk om det blir tråkigt, inte ska väl jag.. osv
    suck.
    att jag skulle haft en "vanlig" bröllopsfest med middag, tal, spex, lekar gör mig superstressad. det är kul på andras bröllop, men jag vill inte ha så själv.
    hur kan man få en bröllopsfest att bli lite slappare och bara trevlig? 
    jag har ett stort skönt vännegäng i sverige som alla känner varann sedan barnsben som är slappa och sköna och kommer stortrivas i varandras sällskap. också min släkt är avslappade och urtrevliga och har kul hur som helst. mitt norska gäng är nog lite-lite stelare och min m2bs familj likaså.
    vi ska inte ha dans, nästan inga vänner är såna som dansar tror jag.
    väldigt lite alkohol kommer det bli, bara lite vin till maten, jag kommer från en kristen familj som inte dricker så mycket och uppskattar det mindre bra.

    vigseln är 14.00, mingel och foto till 15.20, så fotografering fram till 17.00. gästerna kan få gå till festlokalen, mingla med eventuell gästbok och nåt att dricka och småäta. sen middag från 17.00, slänger väl in tal och grejer, kanske tre timmar. och sen.. vad gör man då?

    det jag nästan funderade på var om vi skulle ställt fram spel på några bord att folk kan få sitta å spela spel de som vill, min släkt ÄLSKAR spel, och det tycker jag är lite mysigt och visar på slapphet, så att säga. ;) men är det helt galet? vad kan man annars göra? så att jag sliper vara nervös och nevrotisk inför..? 

  • Svar på tråden slapp bröllopsfest? HJÄLP!!
  • Nephele

    Vi vill inte heller ha dans, är inte särskilt festliga av oss.. Vi väljer att enbart bjuda på middag + tårta i bygdegård, sen kommer en del långväga gäster röra sig hemåt för att ta hand om djuren sina. Dock har vi planer på att gå ut på kvällen, och då välkomna de gäster som vill att göra oss sällskap. Då finns ju dryck, musik etc. redan ordnat ;), kanske t.o.m. dans för de som vill.
    Finns säkert många alternativ, men det kan jag tycka beror lite på vad av festplats och tillfälle. Om ni vill ha det lite mysigare med sällskapsspel och så, ser jag en brasa framför mig som lyser upp och värmer. Men det kanske passar mindre bra på sommaren? Fast en lägereld kan man väl alltid ha när kvällen börjar skymma ;).
    Eller andra aktiviteter, t.ex. hyra in en dansinstruktör av nåt slag, lära er en dans tillsammans (t.ex. linedance) - kanske till en av era favoritlåtar?
    Eller picknick med utomhuslekar?
    Hur många gäster räknar ni med?

  • Kotthare

    Kanske göra någon liten quiz eller tipspromenad? Duka upp med kubb utomhus, om de gillar det? 

  • Nudax

    Du kan inte be någon vän till dig vara toastmadame eller tostmaster och liksom hålla i just fest-delen? Om det är själva "hållandet" som känns mest jobbigt? Och sen förstås instruera denna vän till vad du vill ha för aktiviteter på festen, t.ex. lugnare tipspromenader. quiz etc istället för kanske annat...

  • Schumeline

    ja, kanske man bara skulle kört på några riktiga aktiviteter och inte bara mingel. vi ska ju ha toastmaster och/eller värdpar, men jag är egentligen lite anti såna där aktiviteter som spex eller lekar o grejer, för då måste det genast bli så bra. eller nej, snarare att det också känns så "fixat", "bara för att" liksom. hur får man det att kännas naturligt och självklart?!
    vi har funderat på det med att gå ut efteråt, för de som tycker om att festa, sedan det inte passar sig just i vårt bröllop. så det är verkligen ett alternativ!

  • Cosy

    NI behöver inta ha middag på det sättet, ni kan ha en mingel middag där det är mer eller mindre friplasering och stående som gåller och servera vackta smörgåsar eller sushi eller annan mat som är lätt att ta en liten bit och sedan gå och sätta sig.

    Det där med spel låter inte fel heller 

    Inget är fel eller rätt när man bjuder in till fest, men ni kommer antagligen ha en väldigt unik tillställning 


    We did it on DreamHack. Geeky love
  • Cesium

    Jag känner igen mig mycket i oron kring festen. Vi kommer ha lite samma upplägg: tidig vigsel (med tidig och ganska traditionell middag), inte så mycket alkohol och ingen dans. 60-80 gäster.

    Det vi gör för att försöka få (framförallt) oss och gästerna avslappnade är att ha lite robustare mat, middagen serveras under en båttur som flyttar fokus från oss och ett häfte med lite lagom med "pyssel". Jag vet inte om det kommer att funka, men jag försöker också komma ihåg att jag alltid tycker att bröllopsfester blir lyckade bara för att de är just bröllopsfester.

    Jag har också tänkt tanken att de som vill kan festa vidare på egen hand, i och med att festen kommer att sluta tidigt. Vi har inte bestämt vad vi som brudpar ska göra efteråt.

    Jag hoppas att du kommer att kunna känna ett lugn angående festen framöver. Ett avslappnat brudpar gör under för resten av stämningen.

  • Kotthare

    Fast varför vill ni att festen ska sluta tidigt och att ingen ska dansa? Kan det inte bli högre musik och ett dansgolv på kvällen, trots att det är fritt fram att sitta ute i kvällssolen och småprata, spela kubb eller åka hem?

  • Schumeline

    kotthare, vi ska inte ha dans för att det är inte så aktuellt från gästerna. är från ett lite strängare kristet miljö från barndomen, och de som är uppvuxna där är lite stela av sig, samma gäller de flesta av mina andra vänner, samt vissa släktingar. tror inte vi ska ha dans, för jag tror ingen kommer dansa ;) eller kanske de skulle det. men det är liksom lite osäkert.. hmm.. fick mig en tankeställare.

    cesium: det låter fint med båt då! vi funderade på det på la seine i paris sedan m2b är fransk, men tänkte att det blir för krångligt med planeringen på franska för mig :) en båttur kommer ju bli en aktivitet av sig själv, och gästerna kommer komma ihåg det! superbra!

    just en traditionell middag hade jag gärna haft, men så är det underhållningen efteråt. det jag hoppas på är att man kanske inte behöver så mycket underhållning. att folk trivs med varann ändå. borde inte det räcka? :) 

  • Nephele

    Kan ju försöka ha aktiviteter tillgängliga, men inte påtvingat eller som kräver så mkt. T.ex. diverse utomhusaktiviteter, som kubb, boule, krocket, pilkastning etc., samt tillgång till spel inomhus, t.ex. jenga m.m. Plus bra områden där folk kan samlas och prata, både sittandes och ståendes.
    Men det kanske blir svårt med så många gäster?
    Annars tycker jag det där med båt lät himla trevligt!!

Svar på tråden slapp bröllopsfest? HJÄLP!!