• daniiel

    Vad kan man spara in på? Och vad ska man satsa på?

    Jag kan förstå om man vill ha fina foton, men alla tycker ju helt olika när det gäller vad som är fint osv. Det är nog mååånga som tycker att tex våra bröllopsfoton är riktiga amatörfoton (vilket de ju också är), men för oss är de jättefina och vi är verkligen supernöjda. Vi hade inte budgeten att spendera 10, 20, 30 000kr på fotograf. Vi spenderade 700kr och det var värt varenda krona av det, tycker vi! Jag hade inte velat göra annorlunda.

    Man har ju dock olika önskemål, drömmar, tankar och förutsättningar när det gäller det mesta. Vad som man kan spara in på och vad man absolut inte bör spara in på är ju väldigt individuellt. För någon som är väldigt mat och vin intresserad tex, så kanske man väljer att lägga stora pengar på en välkänd kock och bra viner. För någon annan som inte alls är intresserad av sånt, så duger det alldeles utmärkt med en hemlagad buffé. Varken eller är egentligen bättre/sämre eller rätt/fel.

    Jag tycker att det är en bra idé att brud och brudgum skriver varsin lista över sådant de vill ha med på bröllopet och sedan jämför man och sammanstället det till två gemensamma listor. En med måsten, sådan man bara måste ha med på bröllopet, och en med önskningar, sådant man önskar att man kunde ha med. Sedan börjar man med att beta av "måstelistan" och har man råd och möjlighet med allt på den, så kanske man kan plocka in en eller par saker från "önskelistan".

    Vi sparade in på det mesta, eftersom för vår del var det inte viktigt med märkeskostym, märkesklänning, dyra ringar, livemusik, en dyr fotograf osv. Det som var viktigt för oss var att gifta oss med varandra, att få gifta oss just då och att alla våra nära och kära kunde närvara. Vi valde därför att hålla nere kostnaderna så mkt som vi kunde och att ta en kuvertavgift, något som många (speciellt här på BT) är starkt emot. Dock inte våra gäster, som mer än gärna betalade för sin egen mat (vi bjöd på allt annat). Det är inte en lösning som passar alla, absolut inte, men det passade oss och våra gäster.


Svar på tråden Vad kan man spara in på? Och vad ska man satsa på?