• Melissa1

    linköpingsbrudar 2013

    Hej linköpingsbrudar! 

    Jag och min sambo är i full gång med planeringen för vårt bröllop juni 2013!
    Tänkte om jag kanske kunde samla ihop fler som gifter sig nästa år så vi ge varandra tips och ideer. 
    Har sett att det funnits fler trådar här för tidigare år men hittar ingen för nästa år.

    Kom igen nu brudar, hur långt har ni kommit på er planering så här långt? :D 

  • Svar på tråden linköpingsbrudar 2013
  • tovemaja

    Hej!
    Hoppar in här efter att i förrgår beställt klänning samt valt ut ring. Gifter mig 13/7-13, bra datum tycker jag! Vi kommer att gifta oss borgerligt på Kullagården mellan Linköping och Motala kommun... festen hålls antingen i partytält i trädgården eller på ett B&B som finns på gården.

    En fråga, har ALLA två ringar? Jag tänkte först inte ha ring alls men kom sedan på att det är kul som minne... men 2 känns overkill för mig som inte har mycket smycken. Vi har ingen ring nu, tänkte skaffa en var till bröllopet. Men alla jag berättat för tycker det är såååå konstigt att inte ha 2 ringar :)

    I år är vårt år!

  • Tooie

    man får göra som man vill tycker jag.... vill ni ha en ring så har ni det. anledningen till att vi har två ringar är att jag fick en när vi förlova oss och så fick vi en vigselring av min blivandes man farmor och den vill vi såklart använda... så därför blir det två ringar. 

    man får göra som man vill.. inget är konstigt... :) 

  • tovemaja

    tack snälla för att du delar med dig om vad du tänker. Är vanligtvis ingen som brukar bry mig mycket om vad andra har för sig men fått så många kommentarer på att det är "fel". Det var JAG som friade, jag valde att göra det utan ringar för att jag vet att J inte ville ha någon och för att det inte var viktigt för mig... och nu vill vi båda ha varsinn ring som minne även om vi kanske inte använder dem dagligen! Är Det någon av er andra brudar som valt vigselförättare? Om ni gifter er borgerligt alltså? Jag har haft kontakt med en Randå Löfén men är lite tveksam...

  • Tooie

    idag var jag min älskling och våran lille son ute på promend och vi gick förbi bröllopshuset.. vi tittade på varandra och fick världens spontan ryck. vi gick in! och hejsan hoppsan så stod jag helt plötsligt och prövade klänningar.... tänkte det kunde vara roligt att bli varm i kläderna. tänkte ju börja prova i början på februari egentligen så jag skulle kunna gå ner 5 kilo till.. :P

    MEN jag hitta denna fantastiska klänning... inte trodde jag att jag skulle finna den idag. Men jag är lite avig.. för jag har redan tänkt att åka till norrköping och pröva för de har klänningar där som jag har spanat på nätet.
    åhh ..jag har världens besluts ångest. Vad tycker ni? är denna modell snygg på mig annars...? kurvig kort tjej men har gått ner 20 kilo men ska gå ner ytterligare 15-20 kilo... 
    man kanske inte borde ta första bästa?


  • jannovich
    tovemaja skrev 2013-01-05 09:42:15 följande:
    Hej!
    Hoppar in här efter att i förrgår beställt klänning samt valt ut ring. Gifter mig 13/7-13, bra datum tycker jag! Vi kommer att gifta oss borgerligt på Kullagården mellan Linköping och Motala kommun... festen hålls antingen i partytält i trädgården eller på ett B&B som finns på gården.

    En fråga, har ALLA två ringar? Jag tänkte först inte ha ring alls men kom sedan på att det är kul som minne... men 2 känns overkill för mig som inte har mycket smycken. Vi har ingen ring nu, tänkte skaffa en var till bröllopet. Men alla jag berättat för tycker det är såååå konstigt att inte ha 2 ringar :)

    I år är vårt år!
    Vi har inte heller några ringar nu, även om det kanske mest beror på att vi är lite sega. Tror nog att det bara blir en ring för mig med, så du är inte ensam :) 
  • tovemaja
    jannovich skrev 2013-01-05 20:21:45 följande:
    Vi har inte heller några ringar nu, även om det kanske mest beror på att vi är lite sega. Tror nog att det bara blir en ring för mig med, så du är inte ensam :) 
    Va bra då! Har hittat "min" ring på Hallbergs i Gränden, Shcalin-ring i vittguld (tråk-vanligt, jag vet!) med en liten, liten gnistrande diamant... känns JAG. J bryr sig inte så mycket, det känns som han inte kommer välja något förrän juni-juli.

    Tooie, jättesvårt att bedöma hur klänningen ser ut när kortet är så nära och man inte ser slutet av klänningen tycker jag. Men mitt råd är - gå på magkänslan! Känns det rätt så är det rätt! Är själv superspänd då jag beställt en klänning jag sett på nätet.. kort kommer om någon vecka när den förhoppningsvis anlänt.

    Vart går era bröllopsresor? Är det någon annan som reser iväg först i december-januari?
  • malli716
    Tooie skrev 2013-01-05 17:59:28 följande:

     


    Jättefin klänning. Jag tycker modellen är jättefin på idg. Dock förstår jag inte den lilla spetskanten(?) som är vid brösten. Ska den inte vara lite längre ner? Det kan vara bilden som är missvisande också men det ser ut som den är lite för högt upp på dina bröst, ska den inte egentligen ska vara under dem? MEn som sagt bilden kan vara missvisande.

    Angående att köpa första klänningen så kan jag säga att de klänningar som jag var och provade i oktober första gången och tyckte om då inte alls stämmer överens med det jag letar efter nu. Men å andra sidan ändrar jag mig fort och ofta Tungan ute Men jag ångrar mig inte att jag inte köpte den klänningen som kändes "rätt" då utan avvaktade.
    Men om du tycker om den och känner att det är "the one", köp den. Du kan ju alltid sälja den på blocket om du ångrar dig. Eller vänta och ta reda på vad modellen heter så du kan gå in och beställa den i butiken senare i vår om du ångrar dig. Men min rekommendation är att prova fler klänningar innan du bestämmer dig.

    Angående viktnedgång så sa hon som jobbar på partyworld till mig när jag provade klänningar: att räknar man med att gå ner mer än 5 kilo kan man antigen vänta (om man hinner tidsmässigt) att köpa klänning eller ta en storlek mindre. Det var onödigt att sy in en klänning "i princip" en hel storlek om man ändå kunde köpa en mindre om man hann att gå ner i vikt samt tiden som behövs för leverans (om inte klänningen finns i din storlek i butiken)
  • Melissa1


    Här är min vigselring. (den som sitter innerst) kommer att ha den så när den väl sitter där i juni. Är så kär i den, hur jag ska kunna hålla mig borta från den i ett halvår blir svårt. :)
    Köpte den från vigselbutiken.se och är helnöjd! Intyg och försäkring för de första 6 månadena ingick. 

    Min förlovningsring som jag haft i snart 4 år kommer jag att göra om till en modell med samma skena som vigselringen. Blir en sån ful "klack" annars. Sambon har redan köpt en ny ring efter att den försvann på gymmet så det känns ok. 

    Vad tycks?  
  • Tooie

    klänningen sitter inte som den ska... för den gick nämligen inte ihop i ryggen..så hon står bakom mig och håller ihop den.. jag skulle behöva gå ner 10 kg om den ska att stängas.. och jag ska ner 20 till så det blir inte problem. 
    ja det sa hon på bröllopshuset också... att man ska ta en storlek mindre på klänningen om man ska gå ner i vikt :)

    jag har bokat en tid på partyworld den 12:e så då ska jag dit och pröva en massa...
    och till norrköping.. ska besöka dessa ställen och pröva en massa. någonstans finns den rätta klänningen för mig... :) 

  • Heobea

    Det här med ringar..... hm, ibland blir jag idiot på mig själv. Växlar mellan: såååååå mycket pengar för en liten jävla ring till Ååååååh, men en solitärring för 35 000 är väl inget, köp den ring du vill ha kvinna, den ska följa med dig hela livet, du lägger ju inte så mycket pengar på smycken i övrigt, man ska trivas med sin ring..... Förstår ni?
    Så vissa dagar känner jag att en enkel guldring blir alldeles utmärkt. Andra dagar är jag mer inne på lite flottare saker.
    Vi har fått rätt mycket kommentarer över att min sambo inte har någon ring alls och att jag har en som inte alls ser ut som en klassisk förlovningsring. Eftersom jag i ett rätt tidigt skede visste att jag nog bara vill ha en ring och inte två (eller fler) så köpte vi en ring, för simpla 300kr, på etsy. Den går när vi sedan gift oss att använda på vänster hand eller så.  Å andra sidan är jag ingen ringmänniska, jobbar i vården så ringen måste vara avtagen. Mina kollegor brukar glatt säga att deras respektive allt för ofta säger: men kan du inte ens ha ringen på dig när du är ledig tre dagar.... hehe!  Så jag vet inte, en guldring blir kanske bra, med nån diamat, som blir snygg i halsband.

    Bröllopsresa, hm! Alltså om jag fick välja skulle jag åka bort långt, länge och kanske stannar för evigt i ett klimat på 22-27grader, maximalt antal soltimmar och varmt i vattnet. Men nu blir det kanske inte så, hehe! Vi lever ett galet osäkert liv vad gäller inkomster. Jag har förvisso en fast tjänst (tack och lov) men är sjukskriven sedan i maj efter en operation med många, komplicerade och irriterade komplikationer. Förhoppningen är, om armen håller, att jag ska gå tillbaka i februari, men högst osäkert. Sambon pluggar sin sista termin och sedan ja vet vi inte vad som händer. Får han jobb här, nice nice, men antagligen inte. Så vi lär nog bli stockholmsbor. Men eftersom vi inte vet nått nu kan vi inte riktigt boka in en bröllopsresa. MEn vi har pratat lite löst om Kap Verde, Azorerna eller liknande. Sol, bad men också kultur och upplevelser och inte bara turistfällor.....

    Fina ringar, fin klänning btw..

    Här hade jag mitt första: vi kommer aldrig fixa detta, det blir för dyrt, för komplicerat och så. Buuuuhu! Men min fining och coolugna sambo kramade mig och sa: andas, det löser sig. Du har ju köpt en fin stämpel, vi har fixat slips, manchettknappar och ett klänningsmönster, en rullkniv och insett att vi kan återanvända papper från möhippan vi arrangerade för två år sedan....... Han vet hur man lugnar mig.... hehe!
    Så idag blir det förutom en tur på Ikea en jävla massa klipp och klistra! Hej hej projekt inbjudningar.

Svar på tråden linköpingsbrudar 2013