• Meliss­a1
    Äldre 5 Aug 22:04
    110668 visningar
    694 svar
    694
    110668

    linköpingsbrudar 2013

    Hej linköpingsbrudar! 

    Jag och min sambo är i full gång med planeringen för vårt bröllop juni 2013!
    Tänkte om jag kanske kunde samla ihop fler som gifter sig nästa år så vi ge varandra tips och ideer. 
    Har sett att det funnits fler trådar här för tidigare år men hittar ingen för nästa år.

    Kom igen nu brudar, hur långt har ni kommit på er planering så här långt? :D 

  • Svar på tråden linköpingsbrudar 2013
  • Äldre 1 Oct 12:36

    Pioner är inte billigare än rosor. Inte om man köper dem i en riktig blomsteraffär ialla fall. Då kanske de ligger på 35-50 kr styck, lite beroende på sort, storlek och säsong. Men Maxi brukar ju sälja 3 för 59:- Allra billigast är så klart om man har egna pioner i trädgården eller om någon man känner har det. Man kan oftast lämna in "eget" material till en florist. Men Pioner är oftast (beroende på väder och efterfrågan) finast och billigast i juni. Annars får ni nog räkna med att det kostar lite mer.

    Annars finns ju austin-rosor. De brukar föreslås till pionälskande brudar men då säsongen inte passar. De är också lite dyrare men ack så vackra! 

  • Burre
    Äldre 1 Oct 13:10

    Tur att man gifter sig i Juni då ;) haha vi ska ju faktiskt ha festen i ett kollonilottsföreningslokal! (långt ord de där) SÅ kanske ska ta en titt tunt om i grannarnas lotter ;) Vi har också fast dom är mörk rosa! Vill ju ha vita och/eller ljusrosa!

    Ska höra med en ingift i släkten som är florist, (vårt bröllop är fortfarande hemligt) efter jul när vi ska berätta :) Austin-rosor? Hur ser dom ut?

  • Burre
    Äldre 1 Oct 13:12

    Men Shit! haha det är kanske den jag vill ha istället, jämförde den med bilderna jag lagt upp och dem är jätte lika!

    gah nu blev de svårt :S

  • Äldre 1 Oct 14:17

    mm, jag vet, de är underbara!
     

  • msjenn­ie
    Äldre 1 Oct 14:46

    Vilka vackra buketter!!
    Ägnar mycket tid åt att fundera över just buketten just nu men kommer ingenvart.
    Vill binda buketten själv, helst med trädgårds/ängblommor, har ni några förslag på blommor som är fina i augusti?
    Gärna lite lila blommor då vi har lila/silver som färgtema men alla färger och förslag är välkomna!  

  • Heobea
    Äldre 1 Oct 15:09

    Austinrosor är fantastiska, undrar bara hur de är doftmässigt? Liljekonvaljer vore nått om det nu inte hade varit för doften....... Inte helt klockrent med en brud som blir allergisk. Annars är ranunklar riktigt fina. Protea i bukett vore riktigt coolt tycker jag, även om det kanske inte passar min smak.

    Ranunkel till vänster och protean till höger.

  • Äldre 1 Oct 15:14
    msjennie Menar du blommor som du kan plocka själv?

    Heobea Ranunkler är jättefina men har samma säsong som tulpaner
  • msjenn­ie
    Äldre 1 Oct 22:15

    Malli716 Är intresserad av båda delarna, vill ju helst plocka den själv men funderar på om det inte blir svårt
    att verkligen få till en bra bukett då. 

  • Äldre 2 Oct 09:30

    Så många vilda blommor brukar inte finnas kvar i augusti (beroende på hur sommaren har varit så klart med väder och vind) utan det är väl mest trädgårdsblommor som hortensia, dahlia, höstaster, kanske några rosor. Men du kan ju också planera lite genom att så nya frön nästa år med dina favoritblommor men så dem lite senare än vad instruktionerna på paketet säger så blommar de ju lite senare också. 

    Jag vet inte vad hon heter men hon brukar stå på stora torget och sälja blommor och då bland annat dahlia, liljor, galdiolus, solrosor och höstaster. Jag kommer inte ihåg när hon börjar "sin säsong" på torget men hos henne kan du ju köpa billiga blommor. Tre knippen för 100kr brukar hon ta. Annars kan du ju åka runt till maxi, coop, blomsterlandet, plantagen och leda efter billiga snittblommor och anpassa dig efter det sortimentet som finns den veckan du ska gifta dig. Om du vill komma undan billigt och binda själv menar jag. Annars får du nog vända dig till en florist. Men även där kan du ju bara beställa blommorna och sedan binda den hemma själv om du vill.

  • Hockey­tjejen
    Äldre 2 Oct 10:00

    måste få skriva av mig lite bara!
    igår kom min m2b och sa att han vill att vi ska åka till rom i ferbuare eller mars och att vi ska ha våran dotter med oss som en liten födelsedags present för oss båda...han fyller i december och jag i mars.
    jag tyckte det lätt som en bra idé och då släpper han bomben....han har tenkt en hel del och orkar inte med allt tjafs och bråk som har blivit nu med hans ex och hans mamma (vad det handlar om vet jag inte) så han vill att vi ska gifta oss under den resan utan släkt och vänner samt be någon filma vigseln  och när vi kommer hem så har vi en liten fest där vi bjuder alla som vi har tänkt bjuda på bröllopet och då ska vi släppa bomben typ!

    känner mig förvirrad men visst det skulle vara romantiskt och man skulle slippa en massa bråk just nu MEN det kommer ju vara så många som blir ledsna för att dom inte får vara med m.m
    vet inte vad jag ska göra...ska man haka på hans idé och ta smällen efteråt eller ska vi kämpa vidare och ha ett litet bröllop med mycket tjafs och bråk nu??

    så länge jag blir gift med min smabo så är jag nöjd....jag bryr mig igentligen inte hur eller vart bara vi blir man och hustru så är jag glad Men jag vill inte att våra familjer och vänner ska bli ledsna och sura! 

Svar på tråden linköpingsbrudar 2013