• Anonym
  Äldre 3 aug 22:19
  39678 visningar
  27 svar
  Inlägg från Anonym Visa alla inlägg
  27
  39678

  Tabletter för att skjuta upp mensen?

  Visst finns det tabletter för att kunna skjuta upp mensen? Vart vänder jag mig för att få sådana? Den är beräknad till vår bröllopsdag och det känns väl kanske inte allra lägligast

 • Svar på tråden Tabletter för att skjuta upp mensen?
 • Anonym
  Äldre 3 aug 22:33
  #1

  Är själv i nästan samma sits, men tydligen e de svårt att få såna tabletter... annars kan man ju göra de me p-piller...
  Mer vet jag inte tyvärr... 

 • Anonym
  Äldre 3 aug 22:43
  #5

  Använder inga preventivmedel så jag kan fiffla med mensen själv :-P Men då ska jag kontakta bm =)


   


  Vi åker utomlands dagen efter bröllopen och jag blöder väldigt mycket då jag har mens samt har väldigt ont dom första dagarna, det skulle förstöra så mycket om jag skulle behöva springa på toa hela tiden för att byta skydd och knapra värktabletter... Då tar jag nog hellre risken med illamående tror jag

 • Anonym
  Äldre 3 aug 22:55
  #8
  caruba skrev 2012-08-03 22:49:58 följande:
  Inte för att skrämmas, ;0) men uppenbarligen var jag sängliggandes också av illamåendet. Det har jag själv inget minne av. (förträngt kanske) men m2b påminde mig.
  Ja jag vet faktiskt inte vad jag annars har att välja mellan.... Börja med p-piller då mår jag riktigt dåligt (psykiskt), sitta på ett flyg i en massa timmar med störtblödning och världens smärtor, eller riskera att ligga nockad av illamående Vilken härlig sits jag hamnat i! Inte går det att ändra bröllopsdatumet heller
 • Anonym
  Äldre 4 aug 10:11
  #10
  Sörön10 skrev 2012-08-04 00:50:03 följande:
  Jag har käkat primolut-nor flera gånger och har aldrig mått degigt. De har funkat jättebra på mig så det är väl kanske individuellt. Om du har tid, vetinte när ni gifter er, så kan du ju skjuta upp menen innan så slipper du äta tabletterna just vid bröllopet. Är cykeln flyttad så hänger ju det med liksom!
  Ja men det lät ju som ett bra alternativ oxå =) Vi gifter oss inte förrän till vintern så tid finns. Hur många dagar kan man skjuta upp den?
 • Anonym
  Äldre 4 aug 12:48
  #12
  Sörön10 skrev 2012-08-04 11:40:16 följande:
  Kommer inte ihåg om det är runt 14.... Vad bra att du har tiden! Då skulle jag passa på att skjuta på det redan nu, för det "hängde ju med" liksom! Då slipper du ju riskera biverkningar just under bröllopet! Kolla FASS för detaljer! Lycka till!
  Lät ju hur bra som helst! Tack =)
 • Anonym
  Äldre 6 aug 08:57
  #16

  Själv skulle jag inte ta "uppskjutande" tabletter. Du riskerar humörsvängningar, illamående, acne....
  Skulle istället fixa recept på tabletter som minskar blödningen. Tar du maxdos eller lite mer så blöder man typ ingenting utan kan ha ett vanligt trosskydd! 

 • Anonym
  Äldre 6 aug 12:43
  #17

  Har en liten fundering...
  Om man redan nu har oregelbunden mens, funkar tabletterna då? Eller måste man ha regelbunden mens för att kunna ta dom överhuvudtaget? 

 • Anonym
  Äldre 6 aug 13:21
  #18
  Anonym skrev 2012-08-06 08:57:27 följande:
  Själv skulle jag inte ta "uppskjutande" tabletter. Du riskerar humörsvängningar, illamående, acne....
  Skulle istället fixa recept på tabletter som minskar blödningen. Tar du maxdos eller lite mer så blöder man typ ingenting utan kan ha ett vanligt trosskydd!
  Det är ju inte bara för blödandets skull som jag inte vill ha mens just då, utan det är även för att jag får så fruktansvärt ont varje gång och för att jag vill kunna bada då vi är utomlands utan att vara rädd för infektionsrisken. Jag äter redan tabletter som minskar blödningen men blöder mycket ändå tyvärr, annars var det ett bra tips =)
 • Anonym
  Äldre 6 aug 13:23
  #19
  Sanna87 skrev 2012-08-06 08:21:51 följande:
  Jag åt sådana tabletter en gång när vi skulle utomlands, dem funkade jättebra på mig och jag kände ingenting under själva användningen. Men när mensen kom sådär 3 dagar efter sista tabletten så fick jag hemska smärtor, hade sängläge på soffan i typ 3 dagar men knaprande av värktabletter som knappt hjälpte.
  Så du får kanske räkna med att dina smärtor du har ny kan förväras något.

  Men det vore ju bra om du kunde göra detta ett tag innan bröllopet. Var beredd på att ta en veckas sjukskrivning med menssmärtor, men sen har du ett bröllop utan denna förbannelse Tungan ute
  Smärtan bör väl komma pga att det är mer slemhinna som ska stötas ut eftersom cykeln har blivit förlängd? I vilket fall så tar jag det gärna om jag slipper hemska smärtor och kraftiga blödningar under bröllopet och bröllopsresan
 • Anonym
  Äldre 6 aug 13:26
  #20
  Guanaca skrev 2012-08-06 08:19:52 följande:

  Tabletterna skrivs endast ut av läkare, INTE barnmorska. Så det är gynekolog eller vanlig husläkare som gäller.
  Lite olika hur många dagar innan man skall börja ta tabletterna. Fick Provera förra gången och då skulle jag börja ta dem minst 7 dagar innan beräknad mens. Dessa funkade dock inte för mig utan mensen kom ändå
  Har nu fått Primolut Nor utskrivna och hoppas de funkar bättre. Dessa skulle man börja med 3 dagar innan beräknad mens.


  Är man känslig för hormoner känner man av dessa tabletter också. Jag fick förstärkta PMS symtom (de psykiska) som tex deppig, mardrömmar mm. Men eftersom man inte tar dem varje månad är det väl ok.


  Jag skjuter upp mensen månaden innan, mest för att slippa mina fruktansvärda pms-besvär under veckan åker utomlands för att gifta oss!


  Dock kan mensen bli oregelbunden efteråt så det är ju lite riskabelt Obestämd


  Så det är kvinnokliniken jag ska ringa då?


  Ja det är klart, synd om den ska bli oregelbunden sen då den går som en klocka nu... Men man kan väl inte få allt här i världen

 • Anonym
  Äldre 6 aug 13:27
  #21
  Sjörå skrev 2012-08-06 06:30:52 följande:
  Jag har provat sådana där tabletter som ska skjuta upp mensen och de fungerade inte alls. Fick receptet av en läkare och gjorde precis som det stod men ändå kom den. Detta var under en klassreda med sol och bad och det var fler tjejer än jag som hade problem med att tabletterna inte fungerade. Läste sedan att det fanns risk för att de inte fungerade om något kroppen var med om en stor omställning. Och om klassresa räknas som en stor omställning tror jag att bröllop också är det. Dock var detta 10 år sedan så det är fullt möjligt att dagens tabletter är mycket bättre.
  Nämen oj då, konstigt! Då får vi hoppas att det är bättre kvalitet på dom nu för tiden
Svar på tråden Tabletter för att skjuta upp mensen?
Logga in
Bli medlem